-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 12 maanden geleden
HI Bewust Fourageren is inderdaad aangenaam, heeft zoiets primitief Alhoewel, met de fiets ? 🙂 Hier kan ik niet echt zeggen dat, na vergisting, de geur aangenaam is. Wat nog het best ruikt is de rauwe mengeling 50/50 duizendknoop rabarber… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 1 jaar geleden
Salaam kees Op kleine schaal lukt het nog indien je de inspanning een paar jaar, zonder slabakken, kan aanhouden. Er zijn echter intussen duizenden hectares langst waterlopen, spoorwegen, snelwegen etc. Chemische bestrijding lukt niet, afgraven en saneren van de grond… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 1 jaar geleden
Hi Kees Inderdaad zelfde familie van rabarber. Verse jonge stelen van de plant ruiken lekker, fris, rabarberachtig. Maar bij het vergisten komt een onaangename zware geur vrij. In tegenstelling tot rabarber dat fris, bloemig fermenteert. aangezien de plant overal uitbundig… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 1 jaar geleden
Hi Eerste notities bij vergisten van duizendknoop. De vergisting verloopt razendsnel en krachtig. De geur is echter kantje boord onaangenaam. Heel aards, schors, vochtige aarde -achtig. Na 15 dagen is de vergisting stilgevallen. Ik heb alles gefilterd en een beetje… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 1 jaar geleden
Stap 1 van de knotweed gin : Fermentatie
De fermentatie met standaard Bruggeman gist (instant) is razendsnel gestart. Redelijke schuimvorming en een vreemde aardse geur. Ergens een beetje rabarber-achtig maar dieper en voller.
Goede start. -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 1 jaar geleden
Shalom Robbert
Hopelijk heb je thuis toch een geheime stock kwestie van te kunnen verder genieten tot einde jaar 🙂
Veel succes met je freelance project overigens -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 1 jaar geleden
Hier de eerste oogst van 2023 !
Duizendknoop.JPG -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 1 jaar geleden
Hier het Brussels Bier
duizendknoopbier.jpg -
Psycat posted a new topic "Eerste project 2023" – 1 jaar geleden
Peace ! Zoals vermeld is mijn eerste project het vergisten van de duizendknoop. Die heeft nu al scheuten van 40cm en dus rijp voor de oogst. Op een kwartiertje heb je er een paar kg van gefourageerd, Die gaat vandaag,… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "te koop destilleer ketel 2 liter" – 1 jaar, 1 maand geleden
Hi Bdir
Foto aub of is die al verkocht ?
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "terug van weg geweest" – 1 jaar, 1 maand geleden
Magere Hein een paar keer voor zijn ballen getrapt en die blijft nu hopelijk op afstand. Welcome back lespaul Uit ervaring, trap onze vriend niet in de onderbuik maar nodig haar eerder uit voor een proevertje van je laatste brouwsel. … Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@chriswisky
Hmmmm 60 liter whiskey voor een bruiloft.
Zelfs als er 60 man is, geeft dat euh ……1 l per man.
Ik kan me voorstellen dat die bruiloften daar heel levendig zijn. 🙂 -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@odevie Hi Eau de Vie Inderdaad, ik voeg doorgaans kruiden toe in het maceraat. BV kruidnagel, of gedraagde appelsienzest of jeneverbessen Geeft een andere smaak dan het toevoegen in de distilleerketel. Probeer eens een suikerwash te maken en eenmaal goed… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@robbert
Hi Robbert
Ik heb bramen frambozen en bessen in de tuin. Helaas zijn die zo lekker dat er geen overblijven om te vergisten of macereren.
Ze gaan in yoghurt, coulis en als snoepje veel te vlot binnen
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Ik zou natuurlijk bio appelsienen (en andere citrus) kunnen kopen maar ik ben niet overtuigd dat bio label producenten ervan weerhoudt conserveringsprducten op hun fruit te spuiten.
Bio is m.i. tegenwoordig een verdienmodel geworden -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@odevie
Hoi Odevie
Ik voeg bijna altijd kruiden toe aan het maceraat.
Behalve hop en absint die te penetrant doorkomen. Ook voorzichtig zijn met kruidnagel. Overheerst heel snel. -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@robbert Hi Robbert Ik denk in dezelfde richting. Normaal was ik de appelsienen eerst grondig vooraleer ik de zest er af schil maar misschien net niet genoeg gewassen en was er een of ander conserveringsproduct op de appelsienen gespoten ?… Meer lezen»
-
Psycat posted a new topic "Eerste maalk in een decennium+" – 1 jaar, 2 maanden geleden
wel, het moest gebeuren. Voor het eerst in 10 jaar + faalde ik in het opstarten van een vergisting. Nochtans was alles volgens het boekje. PH in orde, niet te veel suiker, voldoende en degelijke gist (brugman), temperatuur OK en… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Blij te lezen dat er hier nog een gin addict is. 🙂
PS : ik ben er nooit in geslaagd een consistent identieke gin te stoken. Mijn gin varieert volgens deseizoenen en het voorradige fruit
Helemaal niet erg, wel integendeel
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@drankdier Thanks Maar ik heb zaden geprobeerd, wortels, gekweekt en gekocht bij een degelijke herborist. Het lukt me echter niet en ik heb andere kruiden voor mijn gin gezocht. Overigens : de kwaliteit van gedroogde angelica wortels van een (degelijke)… Meer lezen»
- Meer laden