Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Psycat

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Psycat

@psycat

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever)" – 10 maanden, 3 weken geleden

    Shalom Edo
     
    Ik denk dat op youtube een filmpje is met wat jij doet.  macereren en vervolgens opnieuw distilleren.  Kruiden zijn de basic kruiden van anijs/pernod/ouzo etc
    Misschien helpt dit ?

     
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 11 maanden, 1 week geleden

    Bewust, dit is geen vakmanschap dit is puur meesterschap.  Kunst zou ik het durven noemen.
    Ongehoord, ik ben zwaar onder de indruk alhoewel de ultieme test in het proeven ligt natuurlijk.
     
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 11 maanden, 1 week geleden

    Wat een prachtige opstelling ! En zomaar open en bloot op straat stoken in Nederland ?  Chutzpah ! Dus je stookt eerst op gas (10l boiler?), daarna een 2e maal elektrisch, mogelijk volledige reflux, verbeteren via thumper, in parrot en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Oud forum lid weer terug." – 11 maanden, 1 week geleden

    Shalom Mau Kweepeer (sidonia oblonga) is fantastisch fruit.  Onmisbaar in de Noord Afrikaanse keuken, heerlijk om vruchtenpasta van te maken, ongehoord voor gelei wegens hoog pectine gehalte en suiker en natuurlijk …..een parel om tot alcohol te vergisten.  Veel suiker,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Oud forum lid weer terug." – 11 maanden, 2 weken geleden

    Salaam Cuco Met :  vijgen, citrus, druiven, kweepeer, appels en peren heb ik ervaring.  Die groeien nl ook in mijn tuin. Chuchu blijkt een groente te zijn ?  Olijven heb ik nooit vergist, avocado ook niet.  Aardbei geprobeerd maar is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Oud forum lid weer terug." – 11 maanden, 2 weken geleden

    Hi en welkom terug Cuco blijkt koekoek in het Portugees te zijn. 15 soorten fruit ?  Benieuwd wat die zijn.  Maar ik gok op vijgen, loquat, bramen, frambozen, abrikozen, perzikken, pruimen, kweepeer, citrus natuurlijk, peren, pruimen Alleszins perfect om mee…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Dadels macereren" – 1 jaar, 1 maand geleden

    Gdurende 10 jaar kon ik gratis beschilkken over dadels (er zijn er overigens evenveel varieteiten als appelvarieteiten) Gezien het massale suikergehalte van dadels heb ik jaren gepoogd er iets lekkers mee te brouwen.  Macereren, distilleren, rijpen, weet ik veel.  Ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Alcohol met sinaasappelschil" – 1 jaar, 1 maand geleden

    Hi Gerardo   Hier mijn methode voor citrus schillen.  Er zijn er zekere andere maar deze werkt voor mij. Was de citrus grondig en schuur ze licht af met een staalsponsje.  Ze zijn immers bedekt met een laagje was om…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Alcohol met sinaasappelschil" – 1 jaar, 1 maand geleden

    Hoi Gerardo
     
    Absoluut maar de alcohol heeft de neiging troebel te worden door oplossing en neerslaan van essentiele olienn.
    Je kan voor meer smaak gedroogde appelsienschillen toevoegen in de ketel.
    (werkt voor alle citrus, citroen, pompelmoes, lime etc)

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 jaar, 1 maand geleden

    Hi Robbert
     
    Begrijp ik het goed dat het goud gewoon visueel effect geeft en niets doet aan de smaak ?
    Of geven die goudschilfers ook smaak aan de drank ?
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2024" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    Kruidenbitter met Hibiscus ?  Vreemd maar het proberen waard.

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2024" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    Hi
    Pekmez staat ook op mijn agenda
    Ik denk dat Pekmez ideaal is als natuurlijke voeding bij het vergisten.

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat posted a new topic "Projecten 2024" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    Hi Naar jaarlijkse gewoonte zet ik een aantal projecten op stapel voor 2024.  Aangezien de lente een beetje in de lucht is, kriebelt het om nieuwe smaken te zoeken. Vorig jaar heb ik geexperimenteerd met duizendknoop en er veel van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    Als ik het goed begrijp, is het dubbelgestookte gefermenteerde pekmez.  De kleur komt vanm de ouzokruiden ?  Is het dan een fruitige ouzo of komt de pekmez meer door dan de anijs ? Gewoon nieuwsgierig want ik heb vaak pekmez…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @murmillo 
    En ? 
    Hoe smaakt het ?

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Hi Robbert Lijkt me OK en ga ik proberen.  Het lijkt me wel iets te zoet voor mijn smaak, maar proberen waard Ik ga dan wel die rozijnen uitpersen want die zullen wel al de alco opslorpen Bedankt voor de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Hi Robbert Genieten van een absint terwijl de buren carbid schieten ?  Ils sont fous ces hollandais  🙂 In dat oude boek van je, staat er buiten danzig en bruidstranen een mooi recept dat je ons kan aanraden voor deze…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Hi Rinus
    Leuk die likeuren maar ik hou het op de smaak van alcohol.  Dus eau de vie, gin, whiskey maar dan ook weer geen wodka. 
    Prettige feesten

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Shalom Robbert Hier je Danzig recept uit 1916.  Lijkt me ergens tussen een gekruide gin en lichte aquavit.  🙂 Inderdaad is het goud in de fles een feestelijk tintje voor het oog.  Ik vermoed echter qua smaak eerder neutraal. Geen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Salaam Robbert
    Danzig gold nooit gedronken maar het zou cardamom, coriander, juniper, cinnamon, wild orange, lavender, cloves en thijm bevatten ?  Er zijn gins met die combinatie, maar zonder goud.
    Creme de menthe lijkt me wel iets leuks als nagerecht.
    cheers

  • Meer laden
Profielfoto Sjefman Profielfoto Vlisbier

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 1 dag geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens