-
Psycat antwoordde op het onderwerp "kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever)" – 10 maanden, 3 weken geleden
Shalom Edo
Ik denk dat op youtube een filmpje is met wat jij doet. macereren en vervolgens opnieuw distilleren. Kruiden zijn de basic kruiden van anijs/pernod/ouzo etc
Misschien helpt dit ?
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 11 maanden, 1 week geleden
Bewust, dit is geen vakmanschap dit is puur meesterschap. Kunst zou ik het durven noemen.
Ongehoord, ik ben zwaar onder de indruk alhoewel de ultieme test in het proeven ligt natuurlijk.
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 11 maanden, 1 week geleden
Wat een prachtige opstelling ! En zomaar open en bloot op straat stoken in Nederland ? Chutzpah ! Dus je stookt eerst op gas (10l boiler?), daarna een 2e maal elektrisch, mogelijk volledige reflux, verbeteren via thumper, in parrot en… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Oud forum lid weer terug." – 11 maanden, 1 week geleden
Shalom Mau Kweepeer (sidonia oblonga) is fantastisch fruit. Onmisbaar in de Noord Afrikaanse keuken, heerlijk om vruchtenpasta van te maken, ongehoord voor gelei wegens hoog pectine gehalte en suiker en natuurlijk …..een parel om tot alcohol te vergisten. Veel suiker,… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Oud forum lid weer terug." – 11 maanden, 2 weken geleden
Salaam Cuco Met : vijgen, citrus, druiven, kweepeer, appels en peren heb ik ervaring. Die groeien nl ook in mijn tuin. Chuchu blijkt een groente te zijn ? Olijven heb ik nooit vergist, avocado ook niet. Aardbei geprobeerd maar is… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Oud forum lid weer terug." – 11 maanden, 2 weken geleden
Hi en welkom terug Cuco blijkt koekoek in het Portugees te zijn. 15 soorten fruit ? Benieuwd wat die zijn. Maar ik gok op vijgen, loquat, bramen, frambozen, abrikozen, perzikken, pruimen, kweepeer, citrus natuurlijk, peren, pruimen Alleszins perfect om mee… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Dadels macereren" – 1 jaar, 1 maand geleden
Gdurende 10 jaar kon ik gratis beschilkken over dadels (er zijn er overigens evenveel varieteiten als appelvarieteiten) Gezien het massale suikergehalte van dadels heb ik jaren gepoogd er iets lekkers mee te brouwen. Macereren, distilleren, rijpen, weet ik veel. Ik… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Alcohol met sinaasappelschil" – 1 jaar, 1 maand geleden
Hi Gerardo Hier mijn methode voor citrus schillen. Er zijn er zekere andere maar deze werkt voor mij. Was de citrus grondig en schuur ze licht af met een staalsponsje. Ze zijn immers bedekt met een laagje was om… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Alcohol met sinaasappelschil" – 1 jaar, 1 maand geleden
Hoi Gerardo
Absoluut maar de alcohol heeft de neiging troebel te worden door oplossing en neerslaan van essentiele olienn.
Je kan voor meer smaak gedroogde appelsienschillen toevoegen in de ketel.
(werkt voor alle citrus, citroen, pompelmoes, lime etc) -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 jaar, 1 maand geleden
Hi Robbert
Begrijp ik het goed dat het goud gewoon visueel effect geeft en niets doet aan de smaak ?
Of geven die goudschilfers ook smaak aan de drank ?
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2024" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Kruidenbitter met Hibiscus ? Vreemd maar het proberen waard.
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2024" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Hi
Pekmez staat ook op mijn agenda
Ik denk dat Pekmez ideaal is als natuurlijke voeding bij het vergisten. -
Psycat posted a new topic "Projecten 2024" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Hi Naar jaarlijkse gewoonte zet ik een aantal projecten op stapel voor 2024. Aangezien de lente een beetje in de lucht is, kriebelt het om nieuwe smaken te zoeken. Vorig jaar heb ik geexperimenteerd met duizendknoop en er veel van… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Als ik het goed begrijp, is het dubbelgestookte gefermenteerde pekmez. De kleur komt vanm de ouzokruiden ? Is het dan een fruitige ouzo of komt de pekmez meer door dan de anijs ? Gewoon nieuwsgierig want ik heb vaak pekmez… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@murmillo
En ?
Hoe smaakt het ? -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Hi Robbert Lijkt me OK en ga ik proberen. Het lijkt me wel iets te zoet voor mijn smaak, maar proberen waard Ik ga dan wel die rozijnen uitpersen want die zullen wel al de alco opslorpen Bedankt voor de… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Hi Robbert Genieten van een absint terwijl de buren carbid schieten ? Ils sont fous ces hollandais 🙂 In dat oude boek van je, staat er buiten danzig en bruidstranen een mooi recept dat je ons kan aanraden voor deze… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Hi Rinus
Leuk die likeuren maar ik hou het op de smaak van alcohol. Dus eau de vie, gin, whiskey maar dan ook weer geen wodka.
Prettige feesten -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Shalom Robbert Hier je Danzig recept uit 1916. Lijkt me ergens tussen een gekruide gin en lichte aquavit. 🙂 Inderdaad is het goud in de fles een feestelijk tintje voor het oog. Ik vermoed echter qua smaak eerder neutraal. Geen… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Salaam Robbert
Danzig gold nooit gedronken maar het zou cardamom, coriander, juniper, cinnamon, wild orange, lavender, cloves en thijm bevatten ? Er zijn gins met die combinatie, maar zonder goud.
Creme de menthe lijkt me wel iets leuks als nagerecht.
cheers - Meer laden