-
Psycat antwoordde op het onderwerp "help eerste keer Gin maken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Geplaatst door: @rumo @psycat ik ben het niet helemaal met je eens. Een Turbo gist wordt door veel beginners gebruikt juist omdat het zo eenvoudig is. Sommige blijven de Turbo’s gebruiken omdat ze er tevreden over zijn, misschien proeven ze… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "help eerste keer Gin maken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat ik ben het niet helemaal met je eens. Een Turbo gist wordt door veel beginners gebruikt juist omdat het zo eenvoudig is. Sommige blijven de Turbo’s gebruiken omdat ze er tevreden over zijn, misschien proeven ze geen verschil met… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "help eerste keer Gin maken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat. Het is waar dat zwaardere smaken meer over heersen. Maar sommige stoffen slecht enkele ppm kunnen andere stoffen beïnvloeden je krijgt dan toch een soort ketting van kleine veranderingen die aan eind toch nuance verschil brengen . Maar de… Read more»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "help eerste keer Gin maken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Geplaatst door: @marco1971 @psycat ontzettend dank voor je uitgebreide antwoord. Ik heb geen haast maar sta te popelen om te beginnen, meer enthousiaste dan haast! Ik heb inderdaad 8 kilo suiker en turbogist gebruikt voor de 1e keer en niet… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "help eerste keer Gin maken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat klopt helemaal een van de grootste jenever producenten van Nederland krijgt uit duitsland alcohol per vrachtwagen . 20 ton wordt gemengd met een emmertje drap en het is jenever . In ander ketel gaat ander emmertje drap en is… Read more»
-
Marco Harskamp antwoordde op het onderwerp "help eerste keer Gin maken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat ontzettend dank voor je uitgebreide antwoord. Ik heb geen haast maar sta te popelen om te beginnen, meer enthousiaste dan haast! Ik heb inderdaad 8 kilo suiker en turbogist gebruikt voor de 1e keer en niet geprobeerd graanalcohol te… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat, het klink anders, maar ik maak ook veel fruit drankjes door eerst de gesmolten suiker over het fruit te gieten en na een uur er pas alcohol bij te doen.
-
Cees antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat Het is geen fermentatie, maar waarschijnlijk komen de sinaasappelsmaken en geuren door de suiker beter tot hun recht. Na een nachtje staan ruikt het in ieder geval geweldig.
-
Jank antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat ha, nu begrijp ik je! Laten we hopen dat de vorst klaar is dit jaar
-
Jank antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat Bedankt. Ik heb afgestoken stukken van tuinders gekregen. Ben benieuwd of ze gaan komen. denk jij te vroeg geplant dan?
-
Jank antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@psycat ik haal een jaar oud topic omhoog…. reden is dat ik een flesje rabarber wodka heb gekocht. Geen essence. Merk is Reben. Rabarber vodka. Nu valt de vodka mee. In die zin, 20%. bij het proeven kwam er gelijk een… Read more»
-
Jank antwoordde op het onderwerp "Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@psycat ha, bedankt voor je info! rum gaat er bij mij juist wel weer in 😀
Hoop lezen en leren nog. bedankt allen voor de input! -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@psycat Kleine aanvulling is misschien handig. In Schotland wordt het zonder de ‘e’ geschreven, Whisky. De reden dat de Ieren gekozen hebben om toentertijd een ‘e’ toe te voegen had te maken met de slechte kwaliteit van de Schotse Whisky… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Aging" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@psycat voor iedereen wat wils . De een houd van port vaatjes , de ander van sherry en weer een ander van blank en andere weer gebrand .
-
Robbert replied to the topic "Aging" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@psycat een gewoone ouderwets bewezen goede methode voor dranken te rijpen is op vat en daarna op fles . En andere rijpen ook prima uitsluitend op fles .
-
RuMo replied to the topic "Aging" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@psycat
Thanks Robbert
Lijkt me redelijk complex en te moeilijk om mee te experimenteren.
Ik zal het maar bij flessen houden, afgesloten met kurk en flessenhals ondergedompeld in zegellak.
Dat is elegant en zeker luchtdicht.
Daarna paar jaartjes de kelder in.
👍 👍 👍 -
Notna replied to the topic "Aging" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@psycat
Hier kun je vaatjes van drie liter en vijf liter kopen.
https://www.tasboomkwekerij.nl/mini-vaten/eiken-vaten-3-tm-10-liter/ -
Robbert replied to the topic "Aging" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@psycat het bewaren van drank met mindere of meer lucht maakt verschil . Ook de blootstelling daaraan . Ook de verhoudingen van gassen als zuurstof , stik stof ,co2 ,argon , neon En ook halogenen . Er wordt ook veelvuldig… Read more»
-
RuMo replied to the topic "Aging" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@psycat, ik heb het zelf nooit zo ervaren maar er wordt beweerd dat aangebroken flessen op den duur in smaak achteruit gaan. Wat ik eerder noemde dat producenten de drank na het bottelen een paar jaar laten rusten, doen ze… Read more»
-
RuMo replied to the topic "Aging" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@psycat, wat mij wel opval is dat als je een drankje aanleng tot drinksterkte de smaak na een paar weken veel verandert(het zogezegde huwen). Wat ik ook al een aantal keren heb gehoord van drank produceten is dat hun drankje(gin,… Read more»
- Meer laden