-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – 3 jaren geleden
@pulle verse (natte )gist is prima bruikbaar je gebruikt daarvan voor een goede pitch 75 gr per 10 liter
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle klopt, eierschalen lossen alleen geleidelijk op waardoor je meer een buffer werking krijgt dan poeder wat de p.H. meer verhoogd in een keer.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle inderdaad . Maar zo te zien lijkt het er op dat er toch iets met ph niet in orde was.
-
JohanS antwoordde op het onderwerp "welke gasbrander kopen ?" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle sorry voor mijn late antwoord ik was er even vantussen . bedankt voor je aanbod maar ik heb er eentje gekregen , wel een oude rakker maar hij doet het nog goed .
toch bedankt
groeten Johan -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelmoes" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle koper is een prachtig materiaal voor mee te stoken alleen bin hoog zuur ( lage ph )is er kans dat door zuur / koper contact er processen onstaan waardoor je een zweem krijgt in de drank. Je kunt dit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelmoes" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle nog enkele dagen en kun je stoken. Stook je opkoper wel kleine ph aanpassing doen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle +/- 1000 😀
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle beter citroenzuur en wat DAP (gistvoeding). Tomatenpuree als gistvoeding is een beetje achterhaald en vele zijn overgestapt naar andere voeding. Denk aan verkleuring van gistvaten maar ook bijsmaken in product. Een hand gekookt graan, bonen, of wat DAP is… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle probeer niet boven een SG van 1100 uit te komen voor het beste resultaat en dat geeft 13 a 14 % alcohol in je stookwijn en dat is meeeer dan genoeg(minder mag ook).
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle de S.G. waarde is het soortelijk gewicht, in die tabel is dat de S.M. waarde van soortelijke massa. Deze is om te rekenen naar een suikergehalte, een term die ik vaker foutief zie aangehaald worden maar die rechterkolom geeft… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle een S.G. van 2650 is niet haalbaar praktisch gezien, ik vermoed dat je S.G. waarde 1.100 is, ik weet niet hoe je aan de 2650 komt?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle Ha ha ik wist wel dat je geen SG meter had, anders had je het SG wel vermeld(was een beetje plagen) Citroenzuur komt onder anderen voor in citroensap en is dus meer geconcentreerder, dus van sap heb je meer… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle citroenzuur is een poeder dat niet per se uit een citroen komt. Er is ergens, weet even niet waar, wel te vinden hoeveel sap overeenkomt met hoeveel gram citroenzuur. Het zelfde verhaal met de gist, jij gebruikt verse, natte,… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle, en wat was je begin SG?? 😉
-
peter hermple antwoordde op het onderwerp "nieuw hier" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle dank je ja beetje afleiding he heb even tijd genoeg en ja heb het al 2x overwonnen gaat me ook een derde keer lukken
-
peter hermple antwoordde op het onderwerp "nieuw hier" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle die heb ik nu niet meer heb stookketel voor mijn verjaardag gehad daarom nu opnieuw begonnen
-
peter hermple antwoordde op het onderwerp "nieuw hier" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle dank je wel
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle zout reinigt inderdaad maar het loogt uit. . kan zorgen voor lekkage. . je moet altijd na zuren omdat je anders ook een zout smaak aan je drank krijgt. .
Voor reinigen kun je beter zwavelwiek gebruiken of sulfiet. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle ik weet niet direct of dat een zilte smaak gaat meegeven, er zijn zouten die gebruikt kunnen worden (staat ergens een patent online met soort zout en invloed) maar kan me niet herinneren dat keukenzout ertussen zat, tenminste neem… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pulle Op het citroenzuur voor pH correctie na, gaat alles in het kokend water en zo het gistvat in. Na einde vergisting overhevelen en klaren, dan laat je de zemelen ook achter.
- Meer laden