-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Zure lucht in da house!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 Kijk even in jou prive berichten box, alles komt goed 🙂
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Zure lucht in da house!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 verse bakkersgist haal je… bij de bakker 😆 soms is het makkelijk haha. Droge bakkersgist is over het algemeen bruggeman
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zure lucht in da house!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 Dat is baking soda en is heel wat anders, er gaan dingen van rijzen als je zuur erbij doet, maar het maakt geen alcohol.
https://static.delhaize.be/medias/sys_master/h4a/h00/11254393372702.jpg
Krijg je bij de meeste supermarkten. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Zure lucht in da house!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 , al 2 antwoorden en nog geen bedankje, maar dat is natuurlijk ook niet verplicht net zoals antwoordt geven op jouw vragen. In die dagen dat je op antwoordt wachtte had je het hele forum meerdere keren kunnen door… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Zure lucht in da house!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 heb het ook gelezen maar was van de veronderstelling dat je het ‘probleem’ al had opgelost door de lucht met een slangetje naar buiten te leiden, maar zurig luchtje is normaal inderdaad. Gist werkt ook graag in licht zurig… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure lucht in da house!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 een normaal gistend beslag stinkt altijd beetje als zuur schraal bier . Zeker als je snel gist krijg je meer Azijnzuur vorming . (Turbo gist geeft meer bijproduct ) zolang het gist en niet een lijm lucht ( aceton… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 er staan meer filmkes van soorten whisky en ook sourmash van Robbert
Er zijn meer goede mensen hier. Sensei
Maar met bijna halve eeuw ervaring en kunde betreft whisky vind u niet gauw een tweede . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 . Een vergisting moet je zo weinig mogelijk beroeren. Inderdaad pas Zodra gisting volledig voorbij is destileren..
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5
tweede tip :lees je eerst in hier op dit forum
gebruik het vergrootglas(zoekfunctie) voor je vragen
en nogmaals :dit is een hobby van veel geduld en tijd
en verstandig investeren -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 Met de smaakjes bedoel je essences? Zoals deze bijvoorbeeld. Als dat de bedoeling is heb je voorlopig alleen een alcohol als drager nodig. Je wilt dan een Wodka achtig iets maken om het met de essence te vermengen. … Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 een goedkoop drankje maken zelf maken dan moet je het niet zelf maken ,de uren die er in steekt …daar kun je een hele best fles(sen) whisky voor kopen of heel veel suikerwater met smaak waar van je dronken… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 Wolkom op dit forum .
Als u een juist voorbeeld wilt van iemand die weet hoe een officieel whisky kunt maken vind u op home pagina van dit forum demo filmpjes van Robbert.
waaronder dees
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 een ieder weet immers dat whiskey heen suikerwater vergisting is . Maar er staat wel meer onzin op youtube. Maar ook wel zinvolle dingen. Het is alleen kwestie van inlezen en dan vind je ze wel.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 Okay prima, maar je wilt een houtgerijpt iets maken om puur te drinken, een wodka achtigs om met sinaasappelsap of cola te drinken, een blanke alcohol die je van kruiden wilt voorzien zoals een sambuca / ouzo, of limoncello?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 zoete alcohol uit suiker met wat hout geeft een zoete alcohol met hout smaak . Ik denk dat een ieder zal erkennen dat het weinig van whiskey weg heeft . Alleen hout en alcohol maakt geen whiskey. Leuk filmpje… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rino3-5 Ik ben bang dat stap 1 tot en met 10 bijgeschaafd moeten worden, er staat nogal wat tegenstrijdige info tussen. Wat wil je maken? Je begint met een suikerwash met vanille suiker en doet later actieve kool wat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een tijdelijke schouder om een beetje te leunen, een handreiking die liefde voor het stoken uitstraalt." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rino3-5 expert is wat te groot woord .
Als k wat aan het freubelen ben en het is niet te veel drukte dan verder is altijd iemand welkom -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rino3-5 Ik betwijfel dat Ben gaat reageren op een bericht van zes en half jaar oud 😉 Dat filmpje is geen 10 jaar oude whisky, met een basis van wodka en na 10 dagen zal iedere whisky drinker het eruit… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Kan voor mij deze nieuwe hobby wel uit?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rino3-5 , denk dat de meeste mensen die met deze hobby beginnen een lekker drankje willen maken omdat dat leuk is en niet omdat dit geld bespaart op je drank inname. Ik kan het helemaal mis hebben, maar dat is… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Kan voor mij deze nieuwe hobby wel uit?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rino3-5 Ja, als je het zo serieus gaat doen, kom je misschien iets hoger uit. Apparatuur moet je afschrijven. Een ketel bijvoorbeeld in 10 jaar, een alcoholmeter misschien wel in een jaar, als je onhandig bent. Anderzijds heb ik al… Meer lezen»
- Meer laden