-
Prins antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 8 maanden geleden
@rinus55 ik heb met de koppelingen geen probleem goed koper prima te solderen en hoe of wat de legering is weet ik niet maar dat weet je van Nederlands koper ook niet daar zal ook wel mee gesjoemel worden alles… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 1 week geleden
@rinus55 en hoe smaakt de jouwe?
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 1 week geleden
@rinus55 serieus ?
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Vraag beginner." – 8 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 mooie ketel👍 heb zelf de 50ltr variant. Ik zal ook een wat roodkoperen sponzen gaan gebruiken
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Vraag beginner." – 8 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 welke vevor gebruik jij dan? En mis je niet het koper die reageert met de alcohol? Ik heb zelf ook een vevor en daar heb ik een electrische verwarmingselement ingebouwd aangestuurd door een pid, maar heb het gevoel/smaak dat… Meer lezen»
-
Harald antwoordde op het onderwerp "Test-project, wie helpt?" – 8 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 top. Daar ga ik even naar kijken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 8 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 als normaal verloopt dan zou bij mij met ruim een weekje kunnen oogsten. Dan 10 – 14 dagen gisten en daarna verwerken. Dus half september al klaar en in vat .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 8 maanden, 4 weken geleden
@rinus55 als je ze droogt / eerst vallen de sabeltjes en worsteltjes eraf . Anders even op gaas zeef heen en weer schudden.
Als er enkele blijven zitten is niet een groot probleem tenzij het te vochtig is opgeslagen -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 8 maanden, 4 weken geleden
@rinus55 dat zou ik wel doen, want die kunnen gaan rotten of muf gaan ruiken. Het zijn niet alleen de worteltjes maar vooral de sabeltjes die tijdens het mouten moeten ontstaan.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky stookwijn" – 9 maanden geleden
@rinus55 1055 is niet slecht resultaat. Je gebruikt rogge het kam wezen dat je schuim vorming hebt door eiwitten niet zo zeer door gisting .of er moet een ,” verontreiniging” in gistton hebben gezeten. Ja ruim gist enten. Als er… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 10 maanden geleden
@rinus55 heerlijk! als je deze thread doorleest staan er nog een aantal varianten in de cider. Erg leuk.
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Voorloop" – 10 maanden geleden
@rinus55
Hi Rinus
Slakkenval ? Verdun je dan tot 10 % en voeg je er een lokmiddel aan toe ? Beetje zoals een bierval ?
Ben met al die regen vergeven van de slakken dus alle tips welkom -
Rudy68 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 10 maanden geleden
@rinus55 hier ook op 2 manieren
IMG_6041.jpeg -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 10 maanden geleden
@rinus55 enjoy
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 10 maanden geleden
@rinus55 Proost.
-
Prins antwoordde op het onderwerp "alcohol stoken eerste keer" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 dank
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden geleden
@rinus55 juracon en colombard zijn beide inderdaad 2 van de rassen voor cognac .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden geleden
@rinus55 zeker hou ik ze kort en ik controleer ook regelmatig op spint , luis , schimmels en allerhande. En ook mest en kalk geven. De juracon en colombard zijn zeer lastig te krijgen in nederland dus moet ik zuinig… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden geleden
@rinus55 ik hoop op ongeveer tenminste 3x zoveel van hoeveelheid druiven van vorig seizoen . Dan is er voldoende volume en ook makkelijker om het dit jaar met de “charantaise ” te destilleren. Afwachten. Maar het ziet er goed uit… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 11 maanden geleden
- Meer laden