Vond forum berichten leuk
RE: raffaello zonder raffaello @rinus55 ik had zelf ook al het idee om het eens met een andere alcohol te proberen. |
In forum Likeuren |
2 jaar geleden |
RE: raffaello zonder raffaello @rinus55 Ik heb de Raffaello ook gemaakt: 800 ml kokosmelk 100 gr cocoscreme santen 300 gr witte chocola met witte rum(40%) aanvullen zodat het 17% wordt (net als baileys) Mijn vrouw vond de rum smaa... |
In forum Likeuren |
2 jaar geleden |
RE: Hollandsche CCVM ketel Voor het eerst een rummetje aan het verstoken. Op de foto de ruwe stook. 40liter voldaan Nu ben ik bezig met de alambiek om de fijnstook te doen. 20231208_151436.jpg |
In forum Mijn installatie |
2 jaar geleden |
RE: Kerst en Nieuw Hi Rinus Leuk die likeuren maar ik hou het op de smaak van alcohol. Dus eau de vie, gin, whiskey maar dan ook weer geen wodka. Prettige feesten |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Max 25l Hopelijk gaat het slagen, daar het mijn eerste keer rum maken is. Vorige maand10l rietsuiker melasse binnen gekregen en 2 van die zakjes rumgist. Eerste 2 batches gedaan met 2 liter melasse en 3 itt... |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: walnoot likeur 2 @rinus55 probleem is alleen de prijs . Je kunt een truffel likeur maken door 40 gr zwarte of winter truffels , 1/2 kaneel stok , 1 vanilleboon , 12 gram amandelen, 2 gr karwijzaad, 15 gr on gezwaveld... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Rum uit de vensterbank?*%?! Hallo @strauss, De rietsuiker (Orange Sorghum) die ik heb gebruikt heb ik alleen gezaaid. Wel is er één bak vorige winter buitenblijven staan waar de wortels nog in zaten, maar daar is niks van terug... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde Uiteindelijk na afkoelen alles in een gistemmer gegoten. Na afkoelen vanochtend het sg gemeten en die stond op een 1.100. Onbekend met sg bij molasse heb ik dit verdund naar ca. 1.070 sg-punt. om hier... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: walnoot likeur 2 Afgelopen dagen met elkaar de walnoten gepeld die we hebben gekregen. Vanmiddag roosteren. 20231128_162709.jpg Foelie... prachtig ingrediënt. 20231128_165153.jpg 20231128_170152.jpg ... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Stookboeken PDF ( om te delen ) @peter-k Aangezien je topic uit 2017 aanhaalt waarvan de gebruiker al 3 jaren niks meer op het forum heeft gedaan, heb ik download links hieronder gezet. Ik ken de boeken niet. Compleat Distille... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
Stookboeken PDF ( om te delen ) Ik heb 2 stookboeken in PDF formaat, te weten : en Heb je interesse, dan mail ik je de 2 boeken. Als er anderen zijn die ook stookboeken in PDF formaat hebben, zet ze in dit topic en wie weet kunnen... |
In forum Het Café (praathuis) |
8 jaar geleden |
RE: Stookboeken PDF ( om te delen ) Stokers ik ben op een goudmijntje gestuit en deel deze graag met jullie. Dit is de link naar een bibliotheek met heel veel boeken over alle factoren van het distilleren. Ook alle submappen met de rar... |
In forum Het Café (praathuis) |
8 jaar geleden |
RE: 2023 Wat heb je geleerd ? Ik had dit jaar meer willen leren door te experimenteren met recepten, maar door allerlei omstandigheden is daar niet genoeg van gekomen. Wat ik wel heb geleerd is dat de badkamer niet ideaal was om t... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: 2023 Wat heb je geleerd ? En een foto met de T500.... IMG_20231105_144223.jpg |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Bier en vertier Weer een rondje bier. - sterke saison kampioens bier uit 2019 - voske, een kopie van texelse skuumkoppe. received_1511427696364151.jpeg InCollage_20231117_152612279_copy_3072x3072.jpg |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
2 jaar geleden |