-
Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@ton ik heb rvs 50 liter blusser omgebouwd tot tuinkachel dus rommel zat ton
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Stap voor stap recept" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@hilly STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur . Hierna voeg je 8 liter koud water… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ideeën opdoen" – 4 jaren, 5 maanden geleden
- @stefanjo daar kun je wel wat mee .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@grutte-pier oke gaan we doen .
Ik zal even kijken welke delen uit het boek zinvol zijn betreft extracties maken en waar je thuis wat mee kunt . T is uit de industrie dus erg uitgebreid . -
Robbert reageerde op het onderwerp "Turbo yeast" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@hilly . Temp tussen de 16 en 25 graden houden. Liefst rond 23 graden . Ga niet uit van de belofte van 5 dagen fermentatie tijd maar controleer zelf of de vergisting tot einde is. Het kan langer duren . … Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ideeën opdoen" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stefanjo gewoon in emmer water met zoutzuur oplossing zetten .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Vandaag alweer 3 boilers aangeboden gekregen en op 1x 80 liter na ook alweer verzegt en verkocht .
Een rvs ketel niet kwijt te raken .
Wonderlijke wereld . -
Robbert reageerde op het onderwerp "RVS ketel ?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
de werking van het koper op smaak en afvangen van stoffen zit in het deel boven het kook vocht . Een rvs onderkant zal weinig invloed hebben anders dan electrolitische werking wat oxidatie kan veroorzaken wanneer er ook zuren aanwezig… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 ik heb diverse ketel configuratie mogelijkheden . Zowel stoken met secondair als met secondair en troisieme doe ik ook wel een maar zeker niet voor alles . Het moet echt zinvolle aanvulling geven en verbeteren maar niet afbreuk aan… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Spruitjes experiment" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@willempy spruiten kunnen enorm veel zwavel en niacine Deze kan zorgen voor een vieze lucht maar ook smaak . Je zal dus eerst de spruiten moeten koken en daarna afgieten zodat deze vrijkomt en later niet zeer onagename smaak achterlaat… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
P.s. hou twn alle tijden rekening met viscositeit en hoeveelheid vulling in ” thumper ” .
Wanneer de damp er zwaarder doorheen gaat of een opstructie onstaat kan er druk opbouw op primaire ketel ontstaan .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@jeert als de drank met een laag percentage als 35 % dusdanig van snask en kwaliteit is zou je die kunnen gebruiken . Maar je weet dat de smaak en rijping pas na enkele dagen en langer pas goed beoordeeld… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@jeert de brug is plaats waar de alcohol dam overgaat van ketel naar koeler .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 Het secondaire vat gebruiken bij Whiskey dan zou je de mash in primaire moeten stoken en het secondaire als rectificatie vat moeten worden gebruikt . Het Amerikaanse simpele ” thumper ” youtube “opvatting van zoals zij het secondair gebruiken… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Wietolie met rijkelijk veel alcohol gemaakt, terugwinnen gaat goed via keteltje maar vieze boel in keteltje" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@wik je wil als het ware jou ketel als eau bain marie gebruiken.
Ja dat kan maar jou damp percentage zal lager liggen. -
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@jeert als wat je hebt staan 1 x is overgehaald ( gestookt ) zou ik adviseren het bij elkaar te doen en nog een keer Stoken . (Wat beteft alles veilig boven 80% hangt echt af van wat er aan… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden
als de vloeistof kookt kun je meestal wel horen . En zeker als er kooksteentjes inzitten .maar dan zit jou brug temperatuur ook al boven de 92 gr
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@jeert. Zorg dat de ketel opwarming rustig gaat . 200 gr er op is vrijhoog . wanneer de ketel continu loopt in en kleinstraaltje net niet druppen dan zit je ongeveer op de gewenste temperatuur . Probeer dit zo lang… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Overig zuurstof uit suikerwash halen" – 4 jaren, 5 maanden geleden
koud zetten is juist de manier om co2 vast te houden . I Koud klaren langdurig is meer een bierbrouwers noodzaak of wanneer de functionaliteit van een ketel niet optimaal is en daarom perse en uitsluitend met heldere vloeistoffen… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
- @dumo. de 1e overhaal .-1e stook – ruwstook .
- Meer laden