-
Robbert replied to the topic "Eerste keer" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@Christian4279
Kijk anders even dit filmpje .
Zo simpel is het maïschen maken van Whiskey beslag .
-
Robbert liked forum post "Mijn eerste stook, en mislukt.." – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert replied to the topic "Feints" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stierke het zijn de voor en naloop . Er zijn mensen die deze verzamelen verdunnen en opnieuw destileren .omdat de voor en naloop geconcentreerder zo zijn zou de hart ervan zeer goed zijn en hoog percentage . Maar vergeet niet… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@peertje zodra er suikers en zeker ook zuren zijn kunnen zintuigen minder de scherpte van alcohol proeven . Dus op die manier inschatten het percentage zegt te weinig . Het beste is een proef destilaat in een Kolfje van 500… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@peertje hoe heb je percentage alcohol berekent van de stookwijn ? Na destilatie ? Je kunt ook beter hoger pitchen . Op pak aangegeven is andere verhouding dan 25 liter . In verhouding gebruik je meer gist per 10 liter… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Maischen met Mais Siroop?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stumphole de siroop is verkregen uit mais zetmeel is gereinigt gefilterd en behandeld zodat het langer houdbaar is .dat zou kunnen door verwarming of door toevoeging . Het is zeker wel bruikbaar maar het is een product waarbij dus groot… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kerkhofj
Ik zou adviezeren eind koeler langer te houden dan de 60 cm .
Met whisky e.d. gebruik ik geen kolom koeling of kolom maar een korte opzet zoals op foto.
Of op bijgaande foto.
IMG-20210103-WA0000.jpg -
Robbert replied to the topic "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kerkhofj op foto is een 15 liter ketel . De koeler is 60 cm mantel van 28 om 15 mm . Gebruik alleen bij korte kleine stookjes als andere ketel ook draait anders gebruik ik standaard een koeler van 1m10… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kerkhofj wat is jou ketel inhoud ? Ik vermoed iets van 20 l ? Een kolom die te hoog zou zijn in verhouding met ketel zou zorgen dat je onderin de kookvloeistof staat te verbranden . De 50 cm zou… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kerkhofj hoe hoog ga je met de kolom en hoe hoog met de korte Z/helm ? Ga je de hoge kolom koelen ., De koppeling is prima methode je kunt tape gebruiken maar ook een siliconen ring gebruiken . Of… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Maischen met Mais Siroop?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kapisjon dan kun je in principe zoiets als in dat topic staat vorlgen . voordeel is van bourbon je kunt ook na maïschen op het graan vergiste en ook gewoon alles on ketel meenemen om voor het Stoken . Als… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Maischen met Mais Siroop?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kapisjon wat wil je maken met mais ? Brandewijn , bourbon, irish whiskey , mais wijn ?
In topic ” mais verwerken ” vind je ook een met wat foto’s geïllustreerd simpele manier van bourbon maken . -
Robbert replied to the topic "Maischen met Mais Siroop?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Mais siroop is wel te vergisten maar brengt weinig karakter nog mee . Er zijn diverse ambachtelijke graanmolens in Nederland . Daar kun je gebroken of grof gemalen mais bestellen . Dan heb je een kwalitatief goed product , beter… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Inhoud whiskey ketel" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@jandemann gaat jou zeker lukken .
gewoon rustig de tijd nemen uiteindelijk Whiskey is erg simpel te maken .Het is de instap drank als je gaat destileren .
-
Robbert replied to the topic "Robbert's tiny project's" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@ton Of je nu met een omgebouwde pispot , zelfbouw , t500 of professionele ketel , alembiek , , alquitara , charantaise of Coffey still , het maakt niet met beetje kennis en vaardigheid kun je zelfs met een tanine… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Inhoud whiskey ketel" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@jandemann Wanneer je uit 1 batch stookwijn 2 x op identieke wijze de helf uitstook en het resultaat samen voegt zal het resultaat zelfde zijn .
Zit er verschil in je beide eerste overhalen zal dat ook doorwerken in eindresultaat -
Robbert replied to the topic "Essence" – 4 jaren, 6 maanden geleden
En dit is waarom ik tegen het gebruik van essences ben het is allemaal nep smaakjes
Zo ook Whiskey :
IMG-20210102-WA0001.jpg -
Robbert replied to the topic "Essence" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stierke oplossingen in alcohol van oliën en extracten in alcohol .
V.b uit een van mijn boeken:
IMG-20210102-WA0000.jpg -
Robbert replied to the topic "Legaliseren?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Ik denk ook dat als je inderdaad de wet zou kunnen veranderen dat je weer heleboel regeltjes zou krijgen en waarschijnlijk toch belasting moet afdragen .
Het zal nooit worden als het bebben van een moestuin of cake bakken .
-
Robbert replied to the topic "Legaliseren?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stierke net als sigaretten proberen ze het drankverbruik steeds meer te verminderen. Hoewel het een melkkoe is . Zie hoe de accijnzen ook stijgen . Het gedogen wat nu gebeurt en mogelijkheid zoals zo een forum als deze was 40j… Read more»
- Meer laden