Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "ALQUITARA 2.5 liter is er." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Macereren van kruiden , fruit , wortel , bloem , tak , noten maakt inderdaad verschil in op welke methode je macereert . Dat kan oo kamertemperatuur , verwarmd en ook onder druk . Met zaden en houtachtig producten moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "ALQUITARA 2.5 liter is er." – leuk 2 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gemoute gerst" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @benneke 3,2 liter per kilogram . Dus 6,25 kilo op 20 liter.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kan voor mij deze nieuwe hobby wel uit?" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @diederrick voor mij is het niet om wat het kost  .  T is na al die jaren niets  meer dan Routine  ,een gewoon . Beetje tijd in vullen.  Voorraad bijhouden hoeft ik ook niet eens. Ik krijg het in die…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kan voor mij deze nieuwe hobby wel uit?" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rino3-5 hangt af van investeringen. Je kunt dure ketels en materialen kopen of zelf bouwen wat net zo goed kan werken . Je kunt dure mouten en gisten kopen . Maar ook zak graan en fruit halen en zelf je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    En dat is wat de gist hierboven beschreven er mee doet.
     IMG_20221105_2208143203.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    En de vaste rommel even eruit gezeefd. 
     IMG_20221105_113248775.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Uiteindelijk een mispel moes om te vergisten 
     IMG_20221105_114134198.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Paar potten ongepasteuriseerde honing.
     
     IMG_20221105_112036696.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    mispels even koken .
     IMG_20221105_104804301.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    De mispel uit de vriezer :
     IMG_20221105_104628384.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tilburgs Kwartierke" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Paar jaar geleden had ik visite uit Groningen , limburg en ik woon dan in Friesland. Heb ik met schrobbeler , schylger jutters bitter en fladderak met wat Mengen van deze smaken in achterhoofd de froubuurtster bitter gemaakt  .  Staat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @mccorner zout gehalte kun je meten . Er zijn bijvoorbeeld zwembad water metertjes die dat kunnen. Zout gehalte in gewoon water is 0,3 gr of minder pet liter  . Melkzuurbacteriën ontwikkelen en werken het beste in een zoute omgeving. .En…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tilburgs Kwartierke" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @mccorner  ik kom regelmatig in 013 en ik heb wel nagezeten in barretjes  in Tilburg en wel dat drankje geroken maar nooit geproefd. Wat ik mij ervan herrineren.kan is T kwam in eerste instantie over als eem Maceraat van diverse…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gemoute gerst" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @benneke je hebt actief enzym nodig voor het omzetten van zetmeel naar vergistbare suikers . Dat betekent dat je inderdaad altijd een deel mout nodig hebt bij de granen.. diastatisch mout dus ! Minimaal wordt 10% mout aangegeven maar tegenwoordig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @murmillo lk kom op veel plaatsen en bij veel  bedrijfjes , restaurants. Markten Nederlands , oosters enz ,  en dat al jaren , dan vind je en  krijg wel eens wat. Zo ook de  pekmez raki . Eerst geproeft en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @murmillo wyeas zou niet mijn eerste keus zijn maar het is een redelijk compromis .
    Let op zoutgehalte!! 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Op bezoek bij : – x -" – leuk 2 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "De eerste keer" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @arjan-van-d 1080 is zeer mooi  .
    Maar zoals eerder ook gezegd verhoog jou gist pitch  . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Drie op een rij (proef opstelling)" – leuk 2 jaren, 6 maanden geleden

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 9 uur geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 13 uur geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 3 dagen geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 4 dagen geleden

  • Ik stel me even voor.

    Door TheoH 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens