-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe correct gebruiken?" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@ghost dat is al stuk beter !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@martin74 als je een koozak in de ketel doet kun ne alles overstorten. Alleen inderin zit een dun grauw laagje dat gooi je niet over.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@ndre voor deze mispel partij ga ik terug op oude werkwijze . Beetje veel werk maar zoveel meer smaak Eerst ga ik de 2/3 van de mispels schoonmaken. , Vriezen daarna ontdooien lichte kook erover . Met rauwe honing en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@haak weet ik dat het grap was maar ik heb soms neiging om even gal te spugen over de onzin. ( Die gast die op tafel zich vast lijmde hadden ze gewoon van tafel moeten rukken dan maar vel kwijt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vevor 4L temperatuur fijnstook vragen" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@richardsw de smartstill of soortgelijk heeft te eerste geen goede kontrole over damp temperatuur.Verschillende stoffen hebben verschillende damp temperaturen dat moet je kunnen scheiden . Destileren is beheersen van damp . .daarnaast de ruimte zoals bij een potstill ,alembiek whiskey… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@haak laat dat stel Mongolen in Den Haag eerst maar eens wat doen aan uitstoot van schiphol , tata steel en laat ze die geld verslinden zwaar vervuilende vliegtuigenen eens halveren . Als je ruikt de lucht in omgeving vliegbasis… Meer lezen»
-
Robbert posted a new topic "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden
1e kist mispels staat klaar . Honing is in huis . Eerst deel kan aangevangen worden . Als goed is komt nog zo een partij dan kan ook de basis wijn die uit eerste deel komt afgewerkt worden tot sterkedrank… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo graag Aan spiesjes met sjasliek saus
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@haak ik weet niet wat een kanarie kost maar een digitale gas meter voor co2 heb je al voor €20.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@haak ik gebruik zelf een digitale co2 meter en sg meter
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waar begin ik mee" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@arjan-van-d er spelen nog een paar punten als je voor groot gaat zal je ook veel vullen en bij regelmatig Stoken heb je snel enorme voorraad. ( Verkopen is niet verstandig voor een thuis destilleerder daarmee kun je problemen krijgen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waar begin ik mee" – 2 jaren, 6 maanden geleden
Als je uitgaat van dat je in meeste gevallen eind product hoeveelheid x3 x3 moet doen als begin 5 liter eind product zou in principe dus een begin mash van 45 liter hebben . Je kunt een ketel beter nooit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@bobby bega niet de algemeen gemaakte fout dat een waterslot die borrelt een goede vergisting is en dat een stilstaand waterslot eind van vergisten betekent. Een waterslot is niets anders dan een ontluchter met wat water erin om stank binnen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meetings destilleerders Duitsland / elders" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist ik sta nog steeds open om een workshop te geven . Even als de plannen waren in ’20 (Begin dit jaar met een whiskey proeverij hier bij sint jacobi parochie een kleine whiskey introductie achtige Workshop gedaan met kleine… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat Bergamotje d’r mee" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@haak citroen er nog eens bij maakt het wrang in contrast bij de bergamot. En iets vanille maakt smaak ook ietsjes zachter en in evenwicht.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
Calvados stook je uit de gehele vrucht. Zowel sap als pulp . De low wine stook je opnieuw over de vergisten pulp.
Gewoon de pure vrucht even kook erover dan zijn die zakjes overbodig en hou je betere smaak -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@theresa kveik is gewoon gevoelig voor secondaire infectie. Je kunt het ondervangen door ph te verlagen en vast houden met een buffer. Maar aan de andere kant het is simpeler om een ander beter gist te gebruiken. Kveik en angel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat Bergamotje d’r mee" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@haak dan zou je de citroen het beste kunnen weglaten en iets vanille toevoegen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vevor 4L temperatuur fijnstook vragen" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@richardsw aha het is het zelfde aks de smart still.
Voor peren zou ik die zeker niet gebruiken. .
Je houd geen smaak haast over.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vevor 4L temperatuur fijnstook vragen" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@richardsw een vavor is een prima ding. Een 2e overhaal kun je doen op koper of op de vavor. Brug temperatuur hoger aanhouden anders krijg je geen aroma mee. Rond 88 graden en niet boven 94. Ja natuurlijk kun je… Meer lezen»
- Meer laden