Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe correct gebruiken?" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @ghost dat is al stuk beter !

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @martin74 als je een koozak in de ketel doet kun ne alles overstorten. Alleen inderin zit een dun grauw laagje  dat gooi je niet over.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @ndre voor deze mispel partij ga ik terug op oude werkwijze .  Beetje veel werk maar zoveel meer smaak  Eerst ga ik de 2/3 van de mispels schoonmaken. , Vriezen daarna ontdooien lichte kook erover .  Met rauwe honing en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @haak weet ik dat het grap was maar ik heb soms neiging om even gal te spugen over de onzin.  ( Die gast die op tafel zich vast lijmde hadden ze gewoon van tafel moeten rukken dan maar vel kwijt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vevor 4L temperatuur fijnstook vragen" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @richardsw de smartstill of soortgelijk heeft te eerste geen goede kontrole over damp temperatuur.Verschillende stoffen hebben verschillende damp temperaturen  dat moet je kunnen scheiden .  Destileren is beheersen van damp . .daarnaast de ruimte zoals bij een potstill  ,alembiek whiskey…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @haak laat dat stel Mongolen in Den Haag eerst maar eens wat doen aan uitstoot van schiphol , tata steel en laat ze die geld verslinden zwaar vervuilende vliegtuigenen eens halveren .   Als je ruikt de lucht  in omgeving vliegbasis…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert posted a new topic "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    1e kist mispels staat klaar  . Honing is in huis . Eerst deel kan aangevangen worden .  Als goed is komt nog zo een partij dan kan ook de basis wijn die uit eerste deel komt afgewerkt worden tot sterkedrank…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @rumo graag Aan spiesjes met sjasliek saus

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @haak ik weet niet wat een kanarie kost maar een digitale gas meter voor co2 heb je al voor €20.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @haak ik gebruik zelf een digitale co2 meter en sg meter

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waar begin ik mee" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @arjan-van-d er spelen nog een paar punten als je voor groot gaat zal je ook veel vullen en bij regelmatig Stoken heb je snel enorme voorraad.  ( Verkopen is niet  verstandig voor een thuis destilleerder  daarmee kun je problemen krijgen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waar begin ik mee" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Als je uitgaat van dat je in meeste gevallen  eind product hoeveelheid x3 x3 moet doen als begin  5 liter eind product zou in principe dus een begin mash van  45 liter hebben . Je kunt een ketel beter nooit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @bobby bega niet de algemeen gemaakte fout dat een waterslot die borrelt een goede vergisting is en dat een stilstaand waterslot eind van vergisten betekent. Een waterslot is niets anders dan een ontluchter met wat water erin om stank binnen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meetings destilleerders Duitsland / elders" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemist ik sta nog steeds open om een workshop te geven . Even als de plannen waren  in ’20 (Begin dit jaar met een whiskey proeverij hier bij sint jacobi parochie een kleine whiskey introductie achtige Workshop  gedaan met kleine…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat Bergamotje d’r mee" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @haak citroen er nog eens bij maakt het wrang in contrast bij de bergamot.  En iets vanille maakt smaak ook ietsjes zachter en in evenwicht.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Calvados stook je uit de gehele vrucht. Zowel sap als pulp .  De low wine stook je opnieuw over de vergisten pulp.
    Gewoon de pure vrucht even kook erover dan zijn die zakjes overbodig en hou je betere smaak

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @theresa kveik is gewoon gevoelig voor secondaire infectie.  Je kunt het ondervangen door ph te verlagen en vast houden met een buffer. Maar aan de andere kant het is simpeler om een ander beter gist te gebruiken. Kveik en angel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat Bergamotje d’r mee" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @haak dan zou je de citroen het beste kunnen weglaten  en  iets vanille toevoegen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vevor 4L temperatuur fijnstook vragen" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @richardsw aha het is het zelfde aks de smart still.
    Voor peren zou ik die zeker niet gebruiken. .
    Je houd geen smaak haast over.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vevor 4L temperatuur fijnstook vragen" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @richardsw een vavor is een prima ding.  Een 2e overhaal kun je doen op koper of op de vavor.  Brug temperatuur hoger aanhouden anders krijg je geen aroma mee. Rond 88 graden en niet boven 94. Ja natuurlijk kun je…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Naloop

    Door Gerben Beek 2 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 4 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 4 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 7 dagen geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens