-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rumo die molens im Schiedam draaien ook voor de beste en meest natuurlijke jonge jenever fabrikant . Daarnaast ook de meest authentieke jenever . ketel 1 .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rumo ah het was meer de geur van licht schimmelend volkoren brood . Als het goed is krijg je volle warme bourbon met wat zoet en zuur suggestie in smaak. Mais is soms wat lastiger in kiemen. De popcorn Mais… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "klaren voor distilleren?" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "klaren voor distilleren?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@diederrick ajs de drank uitgegist is ligt er een grauw laagje opbodem van ton . Als je alles overhevelt met achterlaten van dat grauwe laagje ( dode gist) dan kun je het gewoon afstoken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "klaren voor distilleren?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@diederrick als het suiker gehalte laag genoeg is zodat de suikers niet karameliseren in ketel kun je met een goede ketel zeker troebele ” Stookwijnen” destilleren.
Sg 1010 of lager mag geen probleem zijn .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@martin74 je moet niet uitgaan van die bubbels in waterslot . Dat is niet een goede indicatie. . Als er voldoende co2 in ton is gaat een vlam uit als je die aan oppervlakte houd dan is er gewoon… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@peet er is dus waarschijnlijk iets in basis fout gegaan waardoor gisting niet volledig verloopt . Ik zou zeggen, Als je een schoon vat hebt staan . Deze goed spoelen alles overhevelen daarin met achter laten van de onderste grauwe… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@geert69 ik maak meestal mijn eigen gist passend op het te vergisten product . Commerciële goede gisten waarbij je probleemloos en nihil aan vervelende bijproducten hebt zijn o.a. bakkersgist , redstar dady , west coast jack heeft een goede lijn… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert vind forumbericht "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@stookje helemaal juist !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@brandt-r een vat wordt vaak in huiskamer gezet omdat het leuk staat maar dan hou je geen drank en vat over . Oudere Huizen met kelders zijn ideaal. En als je een kruipruimte hebt die niet een modder bak is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rumo zweetvoeten geur is meestal een carbon zuur boterzuur probleempje met de omschrijving. Een schimmel of misschien bactilis subtilis infectie. ( Granen en mais dat niet goed schoon is door en wat modder aan zit . Dat is bijv …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rummy-dummy hangt af van kwaliteit vat en hoe het is voorbereid . Het zogenaamde angel en devil share is afhankelijk van dikte rn ook wijze van opslag Als je vat opslag goed is betreft temperatuur en luchtvochtigheid kun je ook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@harrymuyres als je door stookt betekent dat je inmiddels in je stooknat alle smaken staat te verbranden..
Alcoholmeter is meestal geijkt op 15 of 20 graden.
Is temperatuur dus hoger of lager dan wijkt percentage af . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@lemmy hout in oude recepten is even zo als bij moderne traditioneel gemaakte dranken als whiskey, brandy , cognac,wijnen enz. Hout keuze en voorbereiding is belangrijk evenals is het nieuw hout of al eerder gebruikt. Wat tegenwoordig vaak vergeten wordt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@harrymuyres nee je kunt de 2e stook gelijk erna doen .
( Wel ketel en kolom even tussen overhalen spoelen) -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@harrymuyres probeer wanneer je eind naderen gaat , dan zal temperatuur oplopen, niet boven 94 te komen.!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@harrymuyres bij elke vergisting wordt methyl gevormd.
Bij mellasse, suiker , granen , mouten , knollen is aanwezigheid eigenlijk verwaarloosbaar . En verder geen probleem.
Bij hard schillig fruit is methyl vorming iets om rekening mee te houden . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@harrymuyres sg van melasse vergisting zou 1005 heel goed zijn . Temperatuur op de meter bovenin voor zo schoon / natural mogelijk alcohol moet omdat hij nog net voor bovenste punt zit ( het drempeltjes waar net de alcohol overheen… Meer lezen»
- Meer laden