-
Robbert antwoordde op het onderwerp "bijsturen druivenconcentraat" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@johans het hangt af van het zuur aanwezig wat de reactie is en stijging. Dus je kunt het beste 2 gr per liter bijvoegen en dan even 10 min wachten meten en eventueel nog eens bij voegen als noet voldoende… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "bijsturen druivenconcentraat" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@johans des te lager het getal is des te meer zuur aanwezig des te hoger ph des te minder zuur wanneer je ph 2,4 is het dus te zuur en moet je een product gebruiken als calcium carbonaat, natrium bicarbonaat, … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limochello heel bitter" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rumo helemaal goed 👍
-
Robbert vind forumbericht "Limochello heel bitter" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limochello heel bitter" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@houthakkertje natriumhydroxide doorheen roeren . Gebruik daarbij even ph meter . (Ph 8 -8,6 ) 24 u laten staan . Hierna opnieuw destileren. Dan kun je de alcohol weer gebruiken . Wil je toch iets van de ” drank “… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Grappa" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Charentaise" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@johans als je een charantaise aanschaft is makkelijkste om even te kijken bij iemand tevoren of dat iemand even met jou samen de eerste keer stookt met het apparaat. ( Of tegenwoordig kan ook met app op afstand even samen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rietsuiker malesse help" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@jeroenvdberg , nog koolzuur aanwezig , te veel vulling in ketel, te snel temperatuur laten oplopen , te veel vermogen bij opwarmen , niet goed ingerichte ketel . Te hoge viscositeit in vloeistof of te veel eiwitten aanwezig kunnen allen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Charentaise" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@johans ik heb vrij wat uurtjes met een charantaise gewerkt . De charantaise is de beste smaak maker die er is . Geen ketel kan het evenaren. Je moet er even mee leren werken maar is niet zo moeilijk. Hou… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "stoken gebottelde appelcider" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@johans reus 🤣 beetje algemene kennis.
Maar gewoon even voorverwarmen met open ketel vooraf stoken komt het allemaal goed .. -
Robbert vind forumbericht "stoken gebottelde appelcider" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@martin74 ph verhogen kan met wat calcium carbonaat of natrium bicarbonaat . Ph verlagen kan met wijnsteenzuur, forforzuur , citroenzuur . Voor echt grote stappen kun je voor verlagen zwavelzuur gebruiken . Voor verhogen caustic soda /natrium hydroxide. Je verliest… Meer lezen»
-
Robbert posted a new topic "Basis voor beslag / stookwijn ." – 2 jaren, 7 maanden geleden
Meerdere vroegen mij o.a. via pb en whatsapp hoe te maken en waar stookwijn recept op forum was te vinden. Nu kon ik het zelf ook zo snel niet vinden dus even opnieuw ; Volgende recepten hoeven geen nabehandeling of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "stoken gebottelde appelcider" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@johans als je de flessen leegt in de ketel en de ketel licht verwarmt de temperatuur tissen 35 en 55 graden houden . Bij kou houd een drank co2 vast door warmte raak je dat snel kwijt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@martin74 minimaal 3,2 tot 4,2 . Tijdens vergisting
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum uit de vensterbank?*%?!" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@bewust Rum is eigenlijk de slaven drank gemaakt uit de restanten van de suiker winning. De melasse wordt eerst geperst en verwerkt voor de suiker . In riet resten blijft ongeveer 15 % suikers achter . Door resten uit te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@brandt-r je concentreert en verhoogt een aantal smaken . Het gebruiken van het Maceraat zorgt dat je ook de lage foezels behoud die bij het destilaat achterblijven. Er zijn nog andere type van Spiced . Waarschijnlijk komt er nog een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum uit de vensterbank?*%?!" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@bewust dat ziet er goed uit .
Straks walsen en koken .
Met vezels krijg je rum .
Zonder vezels surrogaat rum. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@johnnieboy ja je kunt met kookzak aanbranden iets voorkomen.
Een gewone whiskey’s , brandy ,rum , eau de vie ketel of alembic of potstill in algemeen zal er makkelijker er mee om gaan en niet aanbranden met rauwe of pulp vulling. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@johnnieboy t500 mag volgens still spirit uitsluitend heldere vloeistof in verstookt . Vezels en dergelijke zal je moeten missen dus daaruit ook smaken. Turbo gist is leuk voor een hobbyist die snel een alcohol buzz wil bevredigen . Snel vergisten… Meer lezen»
- Meer laden