-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa stoken met druivenpulp in de moutinzet in de G30?" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@maarten13 er was pasgeleden nog een topic over grappa. Daarin zetten ik een uitleg over het Stoken van grappa . De g30 is niet een geschikt toestel om de smaak van grappa over te krijgen . Je houd weinig over … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 8 maanden geleden
Voor de rum liefhebbers ook een filmpje .
-
Robbert vind forumbericht "Recept peren drank" – leuk 2 jaren, 8 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even Voorstellen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@watze welkom op dit forum. Er is hier heel wat te lezen en te doen .. Het hoge noorden ? Groningen of Friesland? Ik zit zelf boven Leeuwarden vlak bij het wad . Ik stook ook nog maar net een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@strauss er wordt op 72 gr 15 sec gepasteuriseerd maat Ook hogere temperaturen. En dan kortere tijd tot wel 138 gr en dat 2 sec . Kort even ” de kook erover ” of verhitten tussen 72 en 95 graden … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@peet 150 ml sinasappelsap 150 ml water en 50-60 gr gist
-
Robbert vind forumbericht "Verse druiven (nog even) bewaren?" – leuk 2 jaren, 8 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verse druiven (nog even) bewaren?" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@zoef ph stuk beter zo . Het zal nog zakken tijden vergisting maar nu zit je ruim aan goede kant . sg onder 1100 geeft beter resultaat in verhisting en ook minder kans op vroegtijdig stoppen/ afsterven van gist … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verse druiven (nog even) bewaren?" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@zoef druiven bevatten 150 tot 175 gr per kilo suikers . Waarom extra suiker toevoegen ? Je verdunt de drank met scherpe suiker alcohol ! Verdun jou batch met water tot een sg van iets onder de 1100 . Breng… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verse druiven (nog even) bewaren?" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@zoef ph van 2,2 is te laag . Dit gaat heel snel acetaat geven en smaak bederf .
Sg van 1150 is aan de hoge kant . Grote kans op vervroegd stil vallen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@peet ph vam 4,5 is prima .brix van 10 is ongeveer SG van 1042 . Dus eigenlijk nog te hoog om te stoken. Controleer of er nog gisting is . Zo niet maak wat gist met sinaasappel gist voeding en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bain marie ketel of beter filteren?" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@australia de fabrikant van de t500 geeft zelf aan dat de ketel uitsluitend geschikt is voor heldere vloeistof. Een eau bain marie ketel of een stoom verwarmde ketel is voor pulp e.d. een uitkomsten . Nadeel is alleen dat aanpassingen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zo simpel is vodka beslag ." – 2 jaren, 8 maanden geleden
@rumo door commerciële bedrijven die pure alcohol per tankwagens laten komen om met Mengen en roeren van Essences , kleur, geur en andere smaakstoffen is het idee schijnbaar ontstaan dat alcohol altijd tot hoog percentage moet worden gestookt. Terwijl de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verse druiven (nog even) bewaren?" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@zoef ik heb zelf voldoende materiaal maar wegens omstandigheden ook geen tijd om mijn druiven te verwerken. waarschijnlijk voldoende voor 2 liter ” cognac” hing er . Ook zonde om ze weg te gooien maar Ik heb de buurvrouw ze… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 2 jaren, 8 maanden geleden
@odevie nee dat is prima ziiten ze op top in hun suikers cellen zijn zwak en pitten komen makkelijk los.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zo simpel is vodka beslag ." – 2 jaren, 8 maanden geleden
@rumo de meeste dingen die ik maak doe ik op aroma en smaak . Vodka is een van de weinige dranken die ook echt op hoog percentage wordt gemaakt. Eigenlijk slechts een zeer zeer klein deel van de andere dranken… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Zo simpel is vodka beslag ." – leuk 2 jaren, 8 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@concha percentage bij vulling lag hoger en inrichting van ketel was iets aangepast . Hierdoor had ik idee dat calcium niet nodig was en dat bleek ook .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@martin74 stoofperen kum je best even koken . Maar ze goed schoon . Melkzuur is voor helpen suikers te vergisten , voor estervorming en voor beter ph . Peren hebben heel fragiele smaak . Ga je er suiker aan toevoegen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@martin74 wat voor peren ? Er zit verschil in hoeveelheid suikers . Daarnaast conference heeft minder aroma dan du comice. Ook bonne louise is meer geschikt voor drank. Peren bevatten ongeveer 10% suikers. En 1/3 van zuren vergeleken met appels. … Meer lezen»
- Meer laden