-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 1 maand, 1 week geleden
@robbert HCl is zoutzuur toch? Is dat, zelfs verdund, niet erg aggressief? Reageert dat niet rechtstreeks met het koper?
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 1 week geleden
@robbert Nou ja: ik concludeerde het uit rapporten van onderzoeksinstituten met de waarschuwing om het destillaat in donkere flessen te bewaren. Daar werd bij gezet, dat de reactie onstuitbaar afloopt als zij eenmaal begonnen is. Het kleinste sprankje licht zou… Meer lezen»
-
Kobussie antwoordde op het onderwerp "Wodka mash" – 1 maand, 2 weken geleden
@robbert Dankjewel Robbert. Ik ben blij dat ik het niet geprobeerd heb.
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 2 weken geleden
@robbert Die titratietest voor methanol ken ik en heb ik ook wel een paar keer gedaan. Maar er kwam inderdaad steeds ongeveer hetzelfde uit en vaak beter dan in de winkel aangeschafte drank. Dus daar ben ik net als jij… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 2 weken geleden
@robbert Je hebt gelijk dat mijn dobber geen onderscheid zal maken tussen ethyl- en butylalcohol, en in de verzamelde nalopen zal best wat foezel zitten. En vast ook nog wel methyl. Maar amper voorloopvuiligheid, want die was er al uit… Meer lezen»
-
vijf bijtjes antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 1 maand, 3 weken geleden
@robbert Hi Robbert, de drank is nu duidelijk vervuild met methyl. Gaat dat er dan uit? Met het overhalen gooi ik natuurlijk de voorloop weg.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 3 weken geleden
@robbert ik bedoelde eigenlijk dat ik bij een heldere alcohol wat eerder stop met het hart en bij whisky wat langer door ga. Maar hoe lang je door gaat is best wel moeilijk, want dat bepaalt toch voor een deel… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 3 weken geleden
@robbert ik gebruik niet de hele naloop, alleen als er nog veel alco inzit en ik het niet in of bij het hart wil hebben en niet onder de 30%.
kun je die carbonzuren meten? -
erho antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 maand, 3 weken geleden
@robbert Bedankt Robert. Je hebt gelijk. Ik zal er rekening mee houden.
-
erho antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 maand, 3 weken geleden
@robbert Helemaal mee eens Robert. Voor stoken op smaak, of tweede stook, gebruik ik altijd de alquitara na het zien van de filmpjes op Youtube. Die hebben, buiten het voordeel van de veel betere smaakoverdracht, vanwege het gebruik van koper… Meer lezen»
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 2 maanden geleden
@robbert als de omgeving niet zo vochtig is, is het dan raadzaam om de katoenen prop wat te bevochtigen of heeft dat geen zin?
-
Marcelleke antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 maanden geleden
@robbert Duidelijk verhaal dankjewel. Zal beide eens proberen, zowel de amylase als ook een handje mout wn kijken of er een merkbaar verschil is.
Dankjewel
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 maanden, 1 week geleden
@robbert vraagje , ik heb nog niet met een moutsoort gewerkt maar dat staat op m’n lijstje om te gaan doen omdat ik begrepen had dat dit een nootachtige smaak zou meegeven…kunnen we deze bijsmaak ons dan niet ten goede… Meer lezen»
-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden, 1 week geleden
@robbert Dan ga ik dat toch maar doen 🙂
-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden, 1 week geleden
@robbert Ik zie het al, ik heb ook een grotere hoeveelheid nodig. Met enkel 1l fles blijft het toch te aantrekkelijk om te blijven proeven. Nu laat ik 2 halve liter kruikjes (grand prestige HJ) met natuurkurk in de kelder… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden, 1 week geleden
@robbert En als je de smaak van vroeger helemaal zou willen evenaren, op wat voor een vat zou je moeten lageren? Of welk soort houtsnippers erbij als je niet de beschikking hebt over een vat. Er van uitgaande natuurlijk dat… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden, 1 week geleden
@robbert mijn fles was ook zo bruin en niet groen hoewel het drankje de groene fee werd genoemd. Mijn Absinth was na het stoken zo bitter dat ik de fles ver weg heb gestopt, ik zal nu na 4 jaar… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 maanden, 2 weken geleden
@robbert
daar ben ik ook geweest vandaag
die verkopen het alleen online is mij verteld 🤷♂️ -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 maanden, 2 weken geleden
@robbert bedankt voor de info 👍
ik heb vandaag bij verschillende winkels geprobeerd om een klein flesje te kopen maar niet gelukt.
nu maar een liter fles kopen wat gemakkelijker gaat.
groet @ndré😎🥃 -
Zender antwoordde op het onderwerp "Zelf Amaretto maken" – 2 maanden, 2 weken geleden
@robbert ik gebruik pruimenpitten die ik in wodka 3 weken laat staan met suiker en
- Meer laden