-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@rudy68 jaja, dat gaat goed! Hier is het ook aangeslagen Rudy. Benieuwd waar jet voor gaat gebruiken,
16734222868636077668628113052851.jpg -
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@rudy68 Mooi luchtig!
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@rudy68 owja, die had ik met O&N gemaakt. Yoghurt,/bloem. Haha, nog gelukt ook. Ook de oliebollen waren er mee gemaakt en gelukt. Ik had wel bijna 4x zoveel als het normale blokje Natte gist gebruikt. Was een oliebol met een… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@rudy68 , al eens eerder gepost en al je antwoorden
https://stookforum.nl/forums/gist-vragen/gist-zelf-maken/
er gaat een wereld voor je open als je zelf gist kweken ontdekt.
Je heb er een nieuwe hobby bij met dank aan Robbert 😆 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@rudy68 neem koolblad wat karnemelk en doe dit in wat meel en zorg dat de temperatuur boven 20 graden is .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@rudy68 je zal warmte , vocht, kool en een voedings bed moeten hebben.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 2 jaren, 4 maanden geleden
@rudy68 er kan nog iemand bij .
Je bent welkom op 28 jan in Oenkerk
Stuur even een pb dan krijg je de verdere info -
Robbert antwoordde op het onderwerp "ALQUITARA 2.5 liter is er." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rudy68 alcohol moet even huwen met het aanwezige vocht en aan zuurstof oxyderen .
Hierdoor raakt het scherpe smaak kwijt..
Zou je meteen gebruiken kunnen bepaalde stoffen die normaal uit oxyderen binding aangaan en muffe achtergrond geven in smaak. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "ALQUITARA 2.5 liter is er." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rudy68 na de finale overhaal te hebben gedaan miet je altijd de drank 24 -48; u laten staan alvorens te gebruiken voor een Maceraat
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "ALQUITARA 2.5 liter is er." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rudy68 wil je d’r likeur van maken dan kan je het idd verdunnen met suikerwater. Zelf hou ik 150 tot 200 gram per liter likeur aan. Eerst bereken ik de verdunning en hoeveel eindproduct dat oplevert. Dan bereken ik de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kookzak" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@rudy68 je kunt vergisten in kookzak en alles compleet overgieten en overhevelen naar stoomketel . En zo ook afstoken. Ik stook vaak ook de graan en mout mee in kookzak . Ook wanneer ja brandy , cognac, Calvados, Grappa ,metaxa … Meer lezen»
-
Ger antwoordde op het onderwerp "Kookzak" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@rudy68 Ik maak hoofdzakelijk wijn, maar als ik ga pulpgisten gebruik ik vaak een panty waar ik alles in doe, daarna kan ik alles mooi uitknijpen en ben ik 90 % van de pulp kwijt. dat is eigenlijk hetzelfde dus… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Kookzak" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@rudy68
waarom wil je dat doen ? -
Gelon antwoordde op het onderwerp "Eerste Suiker Mash" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@rudy68. Aigostar Bluefire 30PKZ – Elektrische Kookplaat – Inductie Kookplaat vrijstaand.. Maakt eigenlijk niet veel uit hoor….gewoon een inductiekookplaat……
mvg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste Suiker Mash" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@rudy68 9 uur is zelfs voor 50 liter stookwijn erg lang voor een 1e overhaal ! . Als je b.v. 15 l stookwijn hebt van 14 % dan zou je ongeveer stoppen wanneer je 5 liter van 40 % zou… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste Suiker Mash" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@rudy68 kan direct erna, het is echter ook geen hoofdzonde om er tijd tussenin te laten zitten. De eerste overhaal is in dat opzicht wat belangrijker omdat je daarbij de stookwijn van de gist etc. verwijdert, daarna is het percentage… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste Suiker Mash" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@rudy68 De cuts maken met een alambiek voor een suikerwash (of eigenlijk iedere soort drank) is makkelijker dan een aantal youtube filmpjes laten zien. Eerste overhaal, ga door totdat je 0% bereikt in je overkomende destillaat. Tweede overhaal (voor… Meer lezen»
-
Platenkamp antwoordde op het onderwerp "Eerste Suiker Mash" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@rudy68 Haha,ik zit in een soortgelijk schuitje. Ik ben benieuwd naar het vervolg!
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@rudy68 daar is geen antwoord op te geven want er zijn zoveel variabelen, helaas. Maar je stook je drank een keer en dan vang je als op, en dat stook je nog een keer. En dan maak je cut’s ,… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@rudy68
hij bedoelt:Zo leer je op een makkelijke manier met je ketel omgaan - Meer laden