-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ervaringen Still Spirits —- EZ filter" – 11 maanden geleden
@arnoldvandongen het verbaas mij niet alleen dat dit na 4 jaar deelneming aan dit forum je eerste bericht is, maar dat je in al die tijd nog niet de zoekfunctie heb gevonden(vergrootglas in boven balk). Van de 100.000 berichten gaan… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hoi" – 11 maanden geleden
@xamflo goed idee, zo zijn de meeste denk ik begonnen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hoi" – 11 maanden, 1 week geleden
@xamflo welkom. Heb je al een idee welke drankjes je wil gaan maken? In lezen is goed maar het is ook gewoon een kwestie van beginnen, dus gooi die gist vaten vol.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever)" – 11 maanden, 1 week geleden
@mccorner in de beschrijving van de T500 staat dat er minimaal 10 liter vloeistof in de boiler moet zitten en de beschrijving is geschreven als je met de kolom stook. En ook is de T500 bedoeld voor heldere vloeistoffen. De… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 2 weken geleden
Heb je het sap van de vrucht al aan je handen of op je kleren? 😝 😝
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 zoals beschreven gebruik de hele vrucht. Kleurenblind zijn is waarschijnlijk niet je grootste probleem 😆 😆 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 dan zal ik het voor jou zonder kleuren beschrijven. De onrijpe walnoot vrucht hangt eind Juni nog aan de boom(met wat schudden kan deze wel op de grond vallen). De noot in de vrucht is nu nog zacht. Je… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 je gebruik voor een onrijpe groene walnoot recept de hele vrucht die eind Juni aan de boom hangt. De walnoot die in de vrucht zit is dan nog zacht en je kan de vrucht nog makkelijk in vieren snijden.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 3 weken geleden
@rudy68 Oei, zijn dat niet wat veel onrijpe walnoten? De smaak van onrijpe walnoten is namelijk nogal intens.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Voorloop" – 11 maanden, 3 weken geleden
@psycat het is dan wel veiliger om veel voorloop weg te gooien en het zijn ook niet de kosten, maar het gaat er om dat als het noodzakelijk is om zoveel weg te gooien er iets niet goed gaat volgengs… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuw" – 11 maanden, 3 weken geleden
@robin123 Welkom en wat een zelfbeheersing om de ketel 1 jaar niet aan te raken. 1 van mijn ketels is ook zo’n Ali ding en voor zijn doel een prima ketel. Welke drankjes wil je gaan maken? Na 5 berichtjes… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 11 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 Proost.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 11 maanden, 3 weken geleden
Met dit weer is het natuurlijk weer CIDER tijd 😆 De druivensap met CL23 van ruim een jaar geleden is nu wel de favoriet. De appelsap heb ik dit jaar allemaal verstookt voor een basis alcohol, maar ik heb nog… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "receptje gevonden snel fermenteren" – 11 maanden, 3 weken geleden
@prins. Gelijk.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "receptje gevonden snel fermenteren" – 11 maanden, 3 weken geleden
@prins Het genoemde recept is een dood gewoon basis recept. Als je er geen multivitaminen in doe zal er ook wel alcohol geproduceerd worden en voor de rest kan je er alles in gooien wat jij wil en lekker vindt…. Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "receptje gevonden snel fermenteren" – 11 maanden, 3 weken geleden
@prins multivitaminen is niet het zelfde als fruit, want dat is een groot deel suiker. DAP en citroenzuur zou je in de Stookwinkel kunnen kopen als je op tijd bestel heb je het de andere dag in huis. Je moet… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "receptje gevonden snel fermenteren" – 11 maanden, 3 weken geleden
@prins Je zal altijd gistvoeding moeten toevoegen. De speciaalzaak verkoop gistvoeding en dat is het beste, maar je kan ook marmite of wat rijst of havermout koken en dat gebruiken en zo zijn er nog wel meer dingen. Ik gebruik… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "aanmaak" – 11 maanden, 3 weken geleden
@prins wat hier boven staat is de meest simpele rum stookwijn maar een simpele suiker stookwijn is natuurlijk nog makkelijker. En ja, daar is nog meer over geschreven dan over rum.
https://stookforum.nl/forums/recept/receptje-gevonden-snel-fermenteren/#post-105403 -
RuMo antwoordde op het onderwerp "aanmaak" – 11 maanden, 3 weken geleden
@prins met jouw recept zal het wel een slap drankje worden, maar misschien vind jij dat wel lekker. Er is al heel veel over rum geschreven op het forum en een recept wat veel gebruikt wordt(ook door mij) is voor… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "kolom" – 1 jaar geleden
@prins hoezo nog niet “af gesoldeerd” het is wel de bedoeling dat je de vulling nog uit de kolom kan halen. En zeker als je koper gebruikt(wat het beste werkt) zal je de vulling schoon en droog moeten maken.
- Meer laden