-
RuMo antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 1 maand, 1 week geleden
@rinus55 koppelingen en kraantjes zijn wel belangrijk omdat deze nog wel eens gaan lekken(ene keer wel dan weer niet, beetje wisselvallig). Het is wel handig om lange slangen van/naar je koeling te maken, bijvoorbeeld de uitgaande niet bij elkaar(Y-koppeling) maar… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 maand, 1 week geleden
@murmillo Ik heb het afgelopen jaar niet zoveel cider gedronken, maar ik heb wel veel geëxperimenteerd met het maken. Vandaar de voorraad. Ik had de etiketten op de kratten geplakt en een paar op de flessen die ik langer weg… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 1 maand, 1 week geleden
@rinus55 koper zuivert de alcohol maar of je het verschil gaat proeven betwijfel ik. Maar RVS is dan weer makkelijker schoon te maken.
Heb je al een setje slangen, koppelingen en kraantjes? -
RuMo vind forumbericht "groeps foto" – leuk 1 maand, 1 week geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 maand, 1 week geleden
@murmillo Nee, nog lang niet 😆 Ik heb nog een paar kratten en ik kom ook nog overal flessen tegen. Maar er zitten niet overal etiketten op dus soms een verrassing wat ik te pakken heb.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik ben weer terug" – 1 maand, 1 week geleden
@borrel32 van een alcohol verslaving(het maken van) kom je nooit meer vanaf 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "juice orange suiker gist borrel?" – 1 maand, 2 weken geleden
@rino3-5 een beetje het zelfde wat we in het cider topic doen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 maand, 2 weken geleden
@murmillo ik gebruik een fles van 0,5l Vlierbloesem siroop van AH en dat is precies genoeg bottelsuiker voor 25l cider.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 maand, 2 weken geleden
@murmillo van IKEA 😯
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 maand, 3 weken geleden
@murmillo ik werd toch wat nieuwsgierig naar mijn Tijm Likeur, deze staat nu ruim een maand op de fles. Het ziet er mooi van kleur uit en er komen geen vlokken in. De overhand van de smaak is nu nog… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 maand, 3 weken geleden
@murmillo Zal eens tijd worden 😆 maar ik ben er zelf ook nog niet aan toe gekomen om dit recept te maken.
-
RuMo vind forumbericht "Benedictine" – leuk 1 maand, 3 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Benedictine" – leuk 1 maand, 3 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 1 week geleden
@janne geen man overboord als je gist verhit voor inkoken, alleen is je gist dan wel dood en moet je na het afkoelen nieuwe gist toevoegen. Maar die dode gist kan dan weer wel als gistvoeding dienen, wat heb je… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 maanden, 1 week geleden
@dirtbag Gistvoeding zoals DAP kun je beter niet koken, dan zullen bruikbare stoffen verdampen. Maar een SG van 1040 is prima.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 maanden, 1 week geleden
@dirtbag ik zou met sinaasappelsap een giststarter maken. Een pak sap, voldoende gist en gistvoeding, dit een paar dagen op temperatuur houden en regelmatig schudden. Als de starter goed opgang is er nog voldoende gistvoeding voor de hele emmer bij… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Fieder" – 2 maanden, 1 week geleden
@fiederels welkom, je ben al lekker bezig. Heb je alleen een kolom op de T500 staan of ga je ook met de dome stoken?
-
RuMo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 2 maanden, 1 week geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 1 week geleden
@kees22 mee eens, ik beoordeel mijn voorloop hoofdzakelijk op reuk. Als ik 150ml weg gooi van de 25l omdat die slecht ruikt ben ik al ver voorbij de hoeveelheid methanol die ik in het begin van de stook kan onderscheiden.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 1 week geleden
@kees22 leuk dat je nog maar eens aan de test met de chromatograaf refereert, want de uitslag van de ingezonden samples was dat de hoeveelheid methanol ver onder die van de commerciële alcohol lag. Maar het waren wel ervaren stokers… Meer lezen»
- Meer laden