-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw koeling" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@slukske klinkt allemaal zoals hier. Ik heb 1 koeler voor de potstill modus en de ketel kan omgebouwd worden naar reflux modus , dan gaat de kolom open aan de boven kant met een spiraal erin welke de opstijgende alcohol… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw koeling" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@slukske hou wel rekening met je equilibrium in ketel.Een goede flow is belangrijk. Te veel koelen kan zorgen voor koude bruggen maar ook tot flooding Leiden.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw koeling" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@slukske ik heb zo’n koeling op mijn bubbelplaat kolom zitten. Ik gebruik echter geen pompje maar de koeling heb ik rechtstreeks op de drinkwaterleiding kraan aangesloten. Ik heb een ketel van 25 liter met een 2 kW element er onder… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw koeling" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@slukske een koeling in de kolom kun je gebruiken om jou reflux te verhogen. Koeling na de brug is voor terug koelen van jou damp. Als je hogere temperatuur stookt zal je meer willen terug koelen . Je kunt het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Is het nodig?" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@slukske ja zeker moet je een 2e overhaal doen.
In het deel boven de 90 % zitten nofg steeds deeltjes die bij enkele ppm zelf smaak invloed hebben .
Meestal verdunt men tot onder de 50 % . -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@slukske Het ligt er eigenlijk aan wat voor soort stijl rum je wilt hebben, veel van de rums tegenwoordig worden op een Coffey Still gemaakt (ergo reflux kolom), deze behouden minder de smaak van de melasse (vind het zelf op… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@slukske ik snap niet helemaal het verband tussen deze 2 dingen. Maar het is mogelijk om met de T500 rum te stoken(het liefst dan met de koper dome) En je kan er voor kiezen om voor of na het distilleren… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "waarom 2 x stoken?" – 2 jaren, 12 maanden geleden
@slukske Als ik me zoiets afvraag, probeer ik het altijd even uit. Dus gewoon een enkelstook drank naast een dubbel- of meerstook zetten en proeven. Want niemand anders heeft jouw smaak of jouw stookstijl. Wat betreft de verdunning tot… Meer lezen»
-
MennoD antwoordde op het onderwerp "waarom 2 x stoken?" – 2 jaren, 12 maanden geleden
@slukske wat het nog beter maakt: verdunnen naar 45%. 2 eetlepels actief kool 2 maal spoelen met kokend water. Nu het kool mengen met de 45% alcohol en 24hr laten rusten. Nu door een plooi filter halen. Dan voor de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "waarom 2 x stoken?" – 2 jaren, 12 maanden geleden
@slukske het gaat niet om de 90% uit de stookwijn te halen maar over ook andere stoffen te scheiden uit de 10 % of 5 % vloeistof die ook aanwezig is . Er zijn diverse stoffen met diverse damp temperatuur… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikermesh" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@slukske tijd van vergisten hangt af van type gist. , Gistings temperatuur , kwaliteit van het beslag hoeveelheid gebruikte suiker / watwr verhouding . Gebruik je een turbo gist kan het in een paar dagen uitgergist zijn maar soms ook… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Suikermesh" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@slukske 6 kilo suiker op 25 liter is in principe op 24 uur uitgegist. Meer suiker zal iets langer duren maar is om verschillende redenen af te raden. Uitgegist is uitgegist, kan je best testen met de lucifertest en/of meten… Read more»
-
eneR antwoordde op het onderwerp "Suikermesh" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@slukske, ik laat deze altijd 3 weken staan. De laatste dagen zijn om te klaren.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "restanten opnieuw destilleren?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@slukske niet alle restanten kun je zomaar opnieuw in de ketel mikken . Likeuren met veel suiker zouden kunnen aanbranden. ( Zeker in een electrische verwarmde boiler als t500 )Daarnaast zijn er kruiden als b.v. gentiaan , hop , gember… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "restjes in de t500 nogmaals stoken?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@slukske niet alles ia geschikt om te herdestileren. Je kunt ook niet alle smaken zondemeer weg halen door simpelweg te destileren .bij gebruik bij een mesh is niet wijs Je krijgt smaakafwijkingen . Als het al spul is waar je… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "restjes in de t500 nogmaals stoken?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@slukske, bedoel je met restjes, mislukt? Want whisky of brandy heb je nooit “over” dit wordt alleen maar beter als je het kan bewaren. Met alles wat niet goed is kun je nooit iets goeds maken, dus dat gooi je… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "turbo clear" – 4 jaren geleden
@slukske turbo clear is leuk voor snelle jongens die snel redelijke alcohol willen . Voor een suikerbeslag heb je water , suiker ,gist , gistvoeding en wat citroenzuur nodig . Meer niet . Geef dat tijd van vergisten . Als… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "turbo clear" – 4 jaren geleden
@slukske de T500 is rechtoe rechtaan. Aanzetten en gaan. Je kan er idd wat aanpassingen (laten) aan doen. Ik werk zowel met de reflux kolom voor neutrale alcohol al de helm met condenser en botanical basket. De kolom stook je… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "turbo clear" – 4 jaren geleden
@slukske jazeker nu wel tevreden met t500. Maar ik heb met een leen ketel gestook van koper en ik denk er wel een aan te kopen voor het fienere werk .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "turbo clear" – 4 jaren geleden
@slukske Er is een klein printje of zo ingekomen als warmte dimmertje . Extra thermometer . En een brede rand erin gekregen die vast komt de koperen alambiek voor meer smaak .En ook zo een dubbele bodem plaat als ook op… Read more»
- Meer laden