Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stephan

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stephan

@stephan

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 10
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert posted a new topic "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 2 weken geleden

    Mout wat ik had gemaakt eind ’24 is toch zonde om voor de kippen te gooien. Ook stond er nog was gerst  . Na bijna alles door de jaren wel gemaakt te hebben eigenlijk weinig idee wat te doen  dus…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @psycat op enkele van mijn filmpjes zie je dat ik de mini Alquitara in de woonkamer allerlei dingen heb gemaakt.   Alquitara op een spiritus brander en emmer water ernaast  met aquarium pompje . De smartstill met wat aanpassingen zoals in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Fieder" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "met smartstill van het padje" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @psycat dat filmpje was ik al vergeten .  Maar dat ding met de attributen heb ik nog steeds . Dat spul is ook nodig als je er meer mee wil dan alleen waterkoken

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 3 maanden, 2 weken geleden

    Ik gebruik m’n Airstill nog, er zal t.z.t. weer iets op de planning komen voor Jenever.   Voor een laatste overhaal van een drank waarvan het gros van smaak komt vanuit kruiden (zoals Jenever, Pastis, Absinthe, Froubuuster Bitter (als ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @psycat ik heb een oude airstill staan  . Ik heb ooit zelfs iets ermee gedaan en hier geplaatst  .  Topic ” met smartstill  can het padje ”  Het is grappig speelgoed maar voor paar centen meer of tweede hands alembiekje…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Maisch schema's" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @geen-onruststoker , we zijn al een paar jaar verder en ik heb het oorspronkelijke bestand niet meer (laptop crash). De hobby heeft ook een tijdje stil gelegen maar als er meer animo is kan ik wel eens een nieuwe poging…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Onvolledige vergisting" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @geen-onruststoker ph meet je in begin en halverwege en aan eind van de gist periode  . Gist maakt alcohol wanneer het anaerobe is  . Dus geen zuurstof meer aanwezig.  Is er wel zuurstof is alcohol uitstoot nihil   . Gist vormt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Onvolledige vergisting" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @geen-onruststoker als je beslag klaar is en je voegt gist toe dan sluit je het af en je laat het rusten.  Elke dag schudden verbreek je de co2 deken aan oppervlakte en kan er weer zuurstof bij komen .  Je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @fiederels ik gebruik zeg maar “9 van de 10 keer” een zelf gemaakte gist  .  ( Ik ben ook begonnen in een tijd dat al die pakjes gisten niet te krjjgen waren ) ik doe het op verschillende manieren aangepast…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Bourbon Whiskey / recept gevraagd" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PH te laag" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @stokerke echt wit schoolbord krijt is ook puur calcium en bruikbaar

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PH te laag" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @stokerke als je die stukken van uit fe dierenwinkel even goed spoeld in helder water kun je deze prima gebruiken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PH te laag" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @stokerke er zijn diverse middelen om ph te verhogen natriumbicarbonaat ,calcium carbonate maar je kunt vaak met een dergelijke stookwijn simpel sepia of schelpen toevoegen  . Dat is verharde kalk wat langzaam afgeeft en als het weer zuurder wordt ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon Whiskey / recept gevraagd" – 3 maanden, 3 weken geleden

    Stookforum


     
    In dit topic vind je beeld voor beeld een verslag van bourbon maken .
     

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Te koop; 50 liter ketel" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @janne heb je  naast de t500 niet een gewone alembiek of dergelijke ketel ?  De T500 is een leuke hobby ketel voor hoog alcohol te stoken , de alembiek ( helm ) is een beetje een concessie in iets flexibeler…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @janne de brug is de overgang van ketel naar koeler  . Ik vermoed dat bij jou ketel de thermo dan halverwege de hals zit . Daar zal de temperatuur inderdaad hoger liggen . Als de ketel optimaal werkt zou daar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @janne als al gist kun je het ook gewoon laten gaan  , als je nu inkookt moet je opnieuw gist toevoegen. 
    Je hebt alleen wat meer volume nu  . 
    Destilleren tussen 81 en 88 graden brug temperatuur 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden, 4 weken geleden

    @bewust bij te bittere smaken kun je met limoen of ook zelfs grapefruit smaak opfrissen  . Ook kun je wat extract maken uit zouthout en dat toevoegen voor zachtere vollere smaak

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Bad Wolf

Registreer nu!

Wie is online?

  • erho

Nieuwste topics

  • Wat is het voordeel/ nadeel van een kijkbuis?

    Door @ndré 4 uur geleden

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 6 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 1 week geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens