-
Ronald71 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@stephan is een keteltje van 10 ltr met alles erop en eraan.. Heb die getest met alleen water, en doet het perfect.. Since gisteren heb ik 20 ltr water met 8 kg suiker en gist in een vast gedaan, en… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@stephan enzym en enzym werking is niet zo dat een enzym alles kan omzetten er zijn vele enzyme. en het zijn diverse enzymen en coenzymen met alle een bepaalde functie. In diverse producten zijn dus ook andere enzymen nodig. Zoals… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@stephan vanmiddag kwam Fedex nog langs met de High Temperature Alpha Amylase. Mocht je nog in de buurt zijn vandeweek kun je wat oppikken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@stephan klopt dat ph omlaag moet masr dat betekent wel dat andere enzymen niet meer werken .
Onder 4,7 zijn de meeste andere enzymen inactief .
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@stephan nee alpha amylase is een enzym en of het nu uit graan komt of uit speeksel (ja daar zit het ook in) of uit schimmels maakt allemaal niets uit qua werking
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@stephan de amylases van StillSpirits zijn eigenlijk vreemde eenden in de bijt. De ene, Glucoamylase enzyme wordt uit een schimmel en de andere, High temperature alpha amylase, wordt uit een bacterie gewonnen. Vooral de laatste is een aparte vanwege de… Read more»
-
Bas1975 antwoordde op het onderwerp "Turbogisten vergelijkingsexperiment (1)" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan Dat is precies de reden waarom ik dus eigenlijk altijd terugkom op mijn turbogist die ik al jaren gebruikt heb. Die is een stuk langzamer dan de meeste. Maar geeft het schoonste resultaat. Overigens moet ik er wel eerlijkheidshalve… Read more»
-
Notna antwoordde op het onderwerp "Turbogisten vergelijkingsexperiment (1)" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan waar kan ik die Black label gist kopen?
-
Bas1975 antwoordde op het onderwerp "Turbogisten vergelijkingsexperiment (1)" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan Ik ben ook zeer benieuwd. Waarom de black label ipv de 48? vanwege de temperatuurtolerantie? Grtz, Bas
-
Stierke antwoordde op het onderwerp "De moeilijkste drank." – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan de smaak van de naloop wordt niet gemaskerd door andere componenten en ook komt die vroeg mee zodat je weinig goede drank overhoud..
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan Haha, ik heb ook idd al veel geweldige contributies en recepten gezien van andere forumleden. Ik ga van de week weer wat overhalen dan zal ik een foto van de opstelling plaatsen. Is dat dan een nieuw onderwerp?
-
Jandemann antwoordde op het onderwerp "10 liter Alambiek" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan
Ja, dat is misschien wel handig.
Ik dacht voor forumleden 200 euro ex verzenden…
Maar mocht ik te hoog of te laag zitten? Geef maar een reactie 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Zelf ruitenwisservloeistof maken van voor-en naloop" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan, ik maak geen ruitenwisservloeistof, ik gooi alleen mijn voorloop in het reservoir.
-
Notna antwoordde op het onderwerp "Zelf ruitenwisservloeistof maken van voor-en naloop" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan ik kreeg de voor en naloop altijd van een bevriend stoker. Ga het nu dus ook zelf doen maar hij had het eens over het zelfde als spiritus. Van hem heb ik dit kunstje geleerd.
-
Notna antwoordde op het onderwerp "Zelf ruitenwisservloeistof maken van voor-en naloop" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan 2 liter water, 1 liter alcohol scheutje afwasmiddel goed mengen en klaar.
Geen last van bevriezen en schoon zijn de ruiten. In gebieden met hardwater gedistilleerd water gebruiken. Ik gebruik het zo al jaren. -
Robbert replied to the topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan er wordt enorm veel rauwe sugarcane melasse verwerkt in diervoeders . Zelf haal ik altijd ( als ik er weer eens aan toe ben ) een baal sugarcane die ik dan verwerk . ( Tot ongenoegen van huisgenoten vanwege… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan pasteuriseren en geen suiker toevoegen . .maar gebruik dan niet de Melasse die voor dier voeding wordt verkocht
-
Robbert replied to the topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stephan Allereerst moet er onderscheid worden gemaakt tussen type rum. Je heb de ” light body” rum soorten die o.a. ook wel gestookt worden op kolom still zoals o.a. coffeystill’s . Denk aan bijv Bacardi. Je heb de zware rums… Read more»
-
ruud1 replied to the topic "Stookforum Merchandise" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Posted by: @stookforum
@stephan haha mooie opvallende knop 😉 ga ik een opvallend shirt voor je laten maken!ehhhhh 1 shirt ??????
-
Stookforum replied to the topic "Stookforum Merchandise" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@stephan haha mooie opvallende knop 😉 ga ik een opvallend shirt voor je laten maken!
- Meer laden