-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stooktip gevraagd." – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stierke volgens mij staat er al wat over gebruik van natrium hydroxide bij het topic klaren .. Natrium hydroxide wordt wel vaker gebruikt bij ernistige smaakvervuiling als sulfiet en gist residuen van ontledende cellen . maar ook bij gemene bijsmaken… Read more»
-
Wout antwoordde op het onderwerp "Boterzuur" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stierke inderdaad, en niet duur. Kon zo gauw de verzendkosten niet zien, dat maakt het vaak prijzig bij kleine bestellingen.
Ik geef het nog een week, mijn aardappelzuur, en dan ga ik eens voorzichtig op internet bestellen. Thanks! -
Theresa antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stierke maakt niet uit of het ruwstook of fijnstoflobby is .ten alle tijden is boven 95 graden fout want nu heb in in de ruwstook al de smaakstoffen verbrand .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stierke het is wel beter om er wat van te stoken . Met te hoge temperatuur wordt het troebel omdat er ook te veel rommel is overgestroomd. ik heb ook zelfde probleem gehad met de T500 . Met nu de regelaar… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Agave plant diversen maten" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@stierke. Bij zoeken even intypen :
Mezcal van de lage landen -
NaFets antwoordde op het onderwerp "Agave plant diversen maten" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@stierke
sorry ik ben geen Robbert maar hier staat. het nu. Veel oude links werken niet meer maar als je het onderwerp zoekt kom je er vanzelf.
https://stookforum.nl/forums/spirits/mezcal-van-de-lage-landen/#post-975 -
Stephan antwoordde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@stierke nou, dat is nog een uitdaging. Als ik dat doe, zijn alle linkjes geel, dus ook in de overzichten en dergelijke. Over een week of twee (als we hier klaar zijn met verbouwen, gaan we weer een upgrade uitvoeren… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Master distillers" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@stierke de boven staande boeren Amerikaanse moonshiners manier zal door veel echte Whiskey makers worden afgedaan als minderwaardig aan de potstill / Whiskey still manier waarbij in meerdere keren word overgehaald. Het wordt gezien door de een als meer smaak… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Master distillers" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@stierke Bij mij rijst eerst de vraag , wil je de Amerikaanse moonshiners thumper methode of de engelse , Ierse doubler , de franse doublé of meer de oostenrijkse / Zwitserse methode gebruiken . En gewoon als ” tweede stook… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Master distillers" – 4 jaren geleden
@stierke het verhaal van de thumper is meerdere keren wel aan bod geweest . Kees22 heeft het vele malen al besproken immers hij gebruikt niet anders. Hou er rekening mee dat de Amerikaanse “moonshiners” uitleg erg kort door de bocht… Read more»
-
Lekker antwoordde op het onderwerp "Troebel" – 4 jaren geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren geleden
@stierke wat is er naast de alcohol damp ?
Wat doet het water deel wat ook dam verzorgt. Stoom verhoogt druk . Er is meer gaande waardoor je gewoon een optelliing krijgt . En kijk even naar de LEL van alcohol. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren geleden
@stierke Sorry jij bent waarschijnlijk meer thuis op google. ik heb geen link voor jou . je zal op lloyd register moeten zoeken .Ik ben ook niet zo goed met google gebruik ik gebruik nog steeds boeken .Ik heb zelf… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren geleden
@stierke er zit verschil in vloeistof en alcohol damp . Het gaat niet over octaan maar lower Explosion level van damp Alcohol is in de ketel niet een vloeistof maar een damp .( Gasvorm ) Kijk anders even in de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren geleden
@stierke klopt en dan heb je een ketel met stoom die klapt . Met een stookketel heb je alcoholdampt onder warmte en druk dat explodeert . Maar daarbij ook ontsteekt . Ontstekings temp onder druk licht vele malen lager dan… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren geleden
@stierke als je even gaat zoeken op internet over de laatste 50 jaar zul je diverse meldingen vinden van explosies bij Destileerderijen .En ook branden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "cassavemeel" – 4 jaren geleden
@stierke de zuiverheid van en eventueel zeven van de meel is mede verschillend .bij malen op steen zit er altijd rest schil bij . Je hebt een kolfje en bunsenbrander + wat chemicaliën nodig voor een controle op cyaniden …. Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "cassavemeel" – 4 jaren geleden
@stierke er is een drank uit cassave genaamd Piwari.
Hou rekening met het fijt dat cassave meel een cyanide kan bevatten bij destilatie word dit geconcetreert .
Dus vooraf de nodige voorzorg nemen .
Je kunt de concentratie eventueel testen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren geleden
@stierke je praat over een damp onder druk en warmte dan is er bij een weinig zuurstof al een explosie mogelijk . Dus is niet gewoon een vuurtje. . Denk aan een exploderen van een gasfles , lpg tank ,… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren geleden
@stierke inderdaad voor omzetten zij dat de enzymen die het zetmeet omzetten maar wat heeft een enzym nodig om optimaal te werken ? . Zoek maar even in je stookboek welke functies de enzymen hebben en daarbij wat de coenzymen… Read more»
- Meer laden