-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden, 1 week geleden
@kees22 gierst is te mouten . Ook hier geld tussen elke stap ook spoelen. En goed uitlekken mag niet te vochtig zijn . Je krijgt anders zeer snel last van schimmel. De gist maak ik lauw zelfde temperatuur als waar… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden, 1 week geleden
Ik zie dit nu pas en het is heel inspirerend. Wordt tijd om weer eens wat met diverse granen en pseudogranen te doen. Een vraag over je oorspronkelijke recept: je beschrijft hoe je de gist van eigen kweek start met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 de laatste keer dat ik fermentis had was door kennis meegenomen. Ik weet niet waar zij dit haalde. Redstar verkrijg ik via destilleerderij waar wat freelance. Ik maak 90% van de gisten die ik gebruik zelf . Kijk even… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 voor 25 liter gebruik je 3 -4 gr per liter voor 100 liter 3 gr per liter
-
Murmillo vind forumbericht "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden, 1 week geleden
@mana leuk te horen dat het goed is gelukt.
Ik zal zelf ook weer eens wat er nog van staat proeven Filmpje is bijna 5 j . Dus tijd genoeg gehad om geheel te rijpen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden
@rumo vroeger had ik die nieuwsgierigheid wel . Maar al jaren doe ik meer op de manier van inschatting wat mijn beslag gaat vormen. Dan een eind van de stook even proeven en zien of ik het nog iets moet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 5 maanden, 1 week geleden
@kayp roeren tijdens gisting wil zeggen dat je zuurstof inbrengt. Wanneer er zuurstof aanwezig is gaat gist knop vormen en zet weinig suikers om in alcohol maar produceert wel zuren als ook azijnzuur . Dan heeft gist weer tijd nodig… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden
@rumo valt mee. Ik heb voldoende staan om de tijd mee te vullen zodat de rest kan rijpen. En daarbij er staat voldoende voor de rest van mijn leven te drinken in de kelder en wat overblijft is dan voldoende… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 5 maanden, 1 week geleden
@diederrick waarschijnlijk is er toch een fout in het apparaat waardoor er geen verzadiging kam plaatsvinden. En er zou te weinig alcohol nog aanwezig kunnen zijn . Maar in principe zou tijden het stoken het percentage in de damp lang… Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 2 weken geleden
@kees22 t is net als met dure Wijnen . Er zijn inderdaad goede en minder goede whiskey’s maar is ook kwestie van smaak. En vergeet niet status . Er zijn nog steeds mensen die willen laten zien dat ze iets… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 2 weken geleden
Ik weet het niet over whisk(e)ys, maar wel over jenevers. Voor een verjaardag kreeg ik ooit eens een jenever van EUR 25 per glas aangeboden. Ik zei toen, dat ik liever 5 keer een glas van EUR 5 had, want… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rumo ja je moet altijd laten Rijpen .
De tijm likeur gemaakt voor het filmpje heeft na maken slechts 6 maanden overleefd. 😋 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 2 weken geleden
@dirkkampen daar is heel veel over uit te leggen maar is ook vrij complex . Ik probeer een kleine hopelijk begrijpbare uitleg te geven in paar voorbeelden . Wat uitmaakt is o.a. productie jaartal , leeftijd en oplage . Bepaalde… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rumo heb je een zoete ruby port gebruikt ? Dat Zuur zou kunnen door een iets wrange port te gebruiken. .
- Meer laden