Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stookforum

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stookforum

@stookforum

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 16
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg 0.900" – 6 maanden geleden

    @tomve overhalen is de stookwijn destilleren en opvangen  . Dus van ketel naar opvang glas.  Dus  je vult ketel met de stookwijn . Dat stook je . Dat is eerste overhaal ook wel in volksmond ruwstook genoemd. Dan gaat jou…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg 0.900" – 6 maanden geleden

    @tomve een sg van onder de 980 en geen verandering betekent uitgegist.
    Dus nu 2 x overhalen. 

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen!" – 6 maanden geleden

    @ronald1963 ik ben nu eindelijk klaar met mijn projecten .  🤣 🤣  Na 44 j hang ik de ketels aan de wilgen. 🤣 🤣 🤣 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 6 maanden geleden

    @opticase verbaast mij niet.  Ik heb ook wel eerder gezegd dat in zelfde tijd en zelfde kosten en inzet kun je met echt mout en graan een goede whiskey maken. Roggebrood is lekker bij snert maar het is bewerkt eind…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen!" – 6 maanden geleden

    @ronald1963 goed begin is het halve werk .  paar kleine dingen  die het meer geschikt zou maken voor een whiskey of bourbon . . De hoogte van de kolom aanpassen of een 2 onderdeel / hoed maken. .  11 inch…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo Allemaal:)" – 6 maanden geleden

    Welkom hier en veel plezier 

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Eerste gebruik allambiek" – leuk 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 6 maanden geleden

    @dirtbag super! Ik ga er dinsdag over een week weer langs. Lekker plakkerig de pekmez he… 🤣

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – leuk 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Nieuw lid" – leuk 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen!" – 6 maanden geleden

    @ronald1963 welkom en veel plezier hier.
    Na 5 berichten die je moet plaatsen kun je foto’s toevoegen. Dit ter voorkomen van scam.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Hallo luitjes" – leuk 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden

    @kevin beide mouten hebben eigen karakter . Een peated is op turf geeest een smoke brengt vaak zwaardere rook smaken mee.    Een peat mout zal meestal op turf zijn gerookte een smoke op hout of kool.  .   Zelf gebruik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 6 maanden geleden

    @ronald1963 beta amylase zet zetmeel om in disaccharide als  maltose,  alfa amylase breekt ketens in polysaccharide als in amylose en amylopectines  dat maakt deze beter vergistbaar . Gebruik je beide saccharides krijg je betere omzetting en bredere smaak aan de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden

    @bcnx71 en peated mout  . En gebruik hierbij een solide gist. Fermentis c70  of de GR 2 of redstar dady 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden

    @bcnx71  vat of hout snippers zijn essentieel in smaak vorming. Is niet alleen kleur.  Als de drank uit de ketel komt is deze blank en heeft alleen wat lichte smaak van granen en mout.  Het rijpen op hout zorgt voor…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto kusleon

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 5 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 dag geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens