-
Lumey antwoordde op het onderwerp "Schelvispekel" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@stumphole Met speculaaskruidenmenheling en invertsuikerstroop (naar smaak) maak je dat vrij goed na. Tenminste, de smaak die ik me herinner want het is een hele tijd geleden dat ik dat nog eens dronk.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Let op!!! Suikerriet Melasse project 2022 Ophalen Vandaag 28 Mei!!!" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@Stumphole ik hoop dat het lekker heeft gesmaakt. Het was leuk om de ander heren (@pikketanus @murmillo @dirtbag) bij Jan in Deventer te treffen. Vrijdag nog wat mannen hier over de vloer die de melasse hier komen halen en dan… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Let op!!! Suikerriet Melasse project 2022 haaldagen 28 en 29 mei" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@stumphole gaan we regelen!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stumphole 7 weken gisten met een eind van 1010 is niet echt een goede vergistingen . Wanneer iets lang staat kan het product verzuren. Wanneer je een ketel met koper hebt zou het kunnen dat het te zure destilaat een… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 4 jaren geleden
@stumphole was er een zuur en twee metalen aanwezig ? Eventueel een stroom of spanning?
Koper + rvs + zuur krijg je een corrosie waarbij het zwakste metaal het meest aangevreten wordt .
Dit heet galvanische corrosie .
-
Robbert replied to the topic "Schelvispekel" – 4 jaren, 1 maand geleden
@stumphole t is een maceraat op graanbrandewijn . Exacte Recept is niet bekend . Famie geheim. Maar Kruidnagel, Laurier , gentiaan , nootmuskaat , kalmoes ,kaneel , Jeneverbes , citroen schil , kalmoes en honing ( volgens mij ook angelica… Read more»
-
eneR replied to the topic "Maischen met Mais Siroop?" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Geplaatst door: @stumphole
En wat te denken van MaisMoutStroop?Goed om gist op te kweken, te vermenigvuldigen als giststarter.
-
Robbert replied to the topic "Maischen met Mais Siroop?" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stumphole de siroop is verkregen uit mais zetmeel is gereinigt gefilterd en behandeld zodat het langer houdbaar is .dat zou kunnen door verwarming of door toevoeging . Het is zeker wel bruikbaar maar het is een product waarbij dus groot… Read more»
-
Stookforum replied to the topic "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stumphole dat kan enkel binnen 10 minuten na de post. Dit om te voorkomen dat er topics verranderd worden waar mensen al op hebben gereageerd. Dan zouden topics totaal onleesbaar munnen worden.
-
Jandemann replied to the topic "Parrot" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stumphole ik kan geen foto`s zien? Kun je die mailen naar [email protected] ?
-
Stookforum reageerde in het onderwerp Schnaps van Diksap in het forum Spirits 4 jaren, 4 maanden geleden
@stumphole ja, is erg lekker geworden. Ik dronk hem gekoeld uit de fermenter. Hij stond al sinds juli in de conical fermenter, Gist was afgetapt. Dus geen probleem hem daar een poosje te laten. Inmiddels heb ik hem aangezoet met maar liefst 12 gram suiker per liter en is het in Champagne flessen gebotteld. Gisteren heb ik daar 1 flesje van op, het…[Verder lezen]
-
Robbert reageerde in het onderwerp Maischen met t500 in het forum Bier, Wijn en overige dranken 4 jaren, 4 maanden geleden
Ik weet niet waar je woont @stumphole .
Maar is er bij jou in omgeving noet een nog werkende graan molen ?
In Nederland zijn nog een groot aantal werkende molens waar je gebroken of grof gemalen mais kunt kopen .
Dan heb je bakkers kwaliteit en niet dat kippen spul .
Er zijn ook molens waar je nog kun bestellen .
Dan heb je misschien iets duurder…[Verder lezen] -
Munckerik reageerde in het onderwerp Maischen met t500 in het forum Bier, Wijn en overige dranken 4 jaren, 4 maanden geleden
@stumphole 9 Kilo mout/graan/vlokken is ook wel heel erg veel, zeker als het merendeel van je stort bestaat uit maïsvlokken en roggemout. Ik weet niet waarom je hebt gekozen voor zuurmout maar doorgaans gebruik je maar 1 – 10% in de stort. Beter is het te kiezen voor een mout met een goed diastatisch vermogen. Aanzuren zou je dan met wat…[Verder lezen]