Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Targa

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Targa

@targa

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Tuinboon

    Tuinboon antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 8 maanden geleden

    @targa de snippers heb destijds toegevoegd in een glazen mandfles. Sorry voor mijn late reactie. Ik ben destijds naar een klein appartement verhuisd, waardoor de hobby enigszins in het geding kwam. Over twee maanden verhuis ik naar een woning met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Destilleren" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @targa ja je kunt mede ook destilleren. Smaak  Honing brandewijn .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @targa het bubbelen van het waterslot is niet waar je de kwaliteit en verloop van vergisting aan kunt zien. Waterslot is niet een indicator maar een stank afsluiter .   Voorgang zie je bijvoorbeeld aan snelheid waarmee het sg afneemt.  Wijngist…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @targa temperatuur rond 20 -25 gr ?
    Heb je er gistvoedingszout in gedaan ? 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @targa als het water tot net 5 cm boven het fruit staat is het goed.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @targa verhouding is gewoon Soortelijk gewicht.
    Wat voor gist ?   .  Gist kan 24 u duren alvorens activiteit zichtbaar is 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @targa  normaal zou dat niet te veel zijn .  Een gemiddelde sg van 1070 bij een goede voorbereiding

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @targa appels/ pulp  vergist je door het aan te vullen tot het 2 duim dik / 5 cm onder water staat!

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @targa  steeltjes eraf, klokhuis eruit   . Wassen in stukken of hakselen ,  dan even kook erover.  ( eerst water Verwarmen en daar de  appels in en  1 min doorkoken met 7 -10 gr citroen zuur op sap van 1citroen per…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "wat moet in het sap om calvados te stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @targa ligt een beetje eraan hoe dik de pulp is .voor het gemak een beetje water/appelsap er bij wel handig .Anders is het lastig de gist laag achter te laten 
    maar dat vind ik 

  • Profielfoto van Bas L

    Bas L antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @targa Ik zie trouwens dat je veel suiker gebruikt, ipv 4 kg op 10 liter zou ik 2,5 kg op 10 liter doen.

  • Profielfoto van Bas L

    Bas L antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @targa Ik doe suikerwash met prestige turbogist en dat gaat prima, een suikerwash bevat te weinig “voeding” voor gewone bakkergist. Die turbogist zit voeding bij in. Dus:  Paar liter water met de 4 kg suiker oplossen, ik laat het even…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Hoe alcohol gehalte stookwijn meten?" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @targa 4 kg suiker in 10 liter wash is veel te veel, dat komt overeen met 10 kg suiker in 25 liter. Zelf gebruik ik maximaal 6 kg suiker per 25 liter wash en daar heeft bakkersgist best de handen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @targa Dat snap ik, zo lang ben ik zelf ook nog niet bezig. Zie onderstaand recept, zelf nog nooit uitgeprobeerd trouwens. Ga deze maand mn 1e poging doen tot een bourbon vanuit zelf gekiemde mais.

    Stookforum

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @targa bevat dat essence niet ook al de hout smaken? Dus dan krijg je vat op vat smaak. Ik vat het niet meer jongens.  Waarom probeer je niet voor een echt bourbon receptje te gaan? Das ook leuker voor in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @targa Weet wel dat het vat bij de eerste keer een hoop looizuur afgeeft, ik heb het krijtwater spoelen gedaan (zie dit topic) om het exces aan looizuur te verwijderen en om ervoor te zorgen dat deze lekdicht werd.  …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @targa Dan hebben we een andere discussie, wat voor drank wil je erin rijpen?   Ik had zelf voor een whisky een klein vaatje eerst twee dagen met krijtwater laten staan, daarna 3 maanden met sherry en daarna de whisky…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @targa Tuinboon is al twee jaar stil geweest dus ik betwijfel of je nog een antwoord gaat krijgen van hem.    In de regel wordt er gekozen voor houtsnippers in de fles of een eiken vat, er zijn in het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bakkersgist. Wat is er fout gegaan?" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @targa wat wil je vergisten? Daar hangt het ph van af .  Ph van 7 is erg basis dus dat is in meeste gevallen niet verstandig en toepasbaar. Het meten van ph doe je in het beslag . Dus niet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bakkersgist. Wat is er fout gegaan?" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @targa ik weet niet of skolt nog op forum zit  . Alles heeft een zuurtegraad.  Dan kan variëren van laag ph  dis hoog in zuur tot hoog ph / basis dus laag in zuur. Ph van kraanwater is gemiddeld 7…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • WJM Bazz _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 16 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 19 uur geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens