Forum antwoorden aangemaakt

RE: Vers forumlid

@mina-neon welkom ogp het forum. Er is hier veel info over fruit drankjes. Wij hebben hier een fruitbedrijf en akkerbouw , wij leveren aan veiling en aan enkele supermarkten. Ook momenteel honing voo...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Meet and greet

@ruud1 u kent hem toch niet genoeg. Het strijkt waarschijnlijk tegen zijn haren in . Rob wil iedereen wel helpen maar drukte en opsmuk is niets voor hem.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Meet and greet

@ruud1 ik vraag me af of als rob dit topic leest nog wel open staat voor een workshop. Hij houd niet van drukte en menigtes, kermis en veel aandacht.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Schuimt het gistvat uit

@rudy68 u heeft zo goed gedaan dat geeft goed gevolg . U kunt de emmer de eerste 3 dagen open laten staan en daarna sluiten. Als u miggen gaas op het oppervlak doet dan gaat anders schuimen en is het...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren

@robbert 🤗 🤗

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren

@robbert jaja! Alles wat ik weet heb ik van jou en heit geleerd en heit ook van jou. " Omke" rob

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Slivovitz

@lambik in 300 milliliter kokend water gaat 1 eetlepel citroensap en 900 gram gebrande suiker.

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Slivovitz

@kees22 sulfree is al heel lang in gebruik bij wijnmakers. En daarvoor ook tekoop.Het werkt sulfiet tegen maar ook cyanide. U kunt ook zelf maken met waterstofperoxide. Natuurlijk zeg ik niet te veel...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Slivovitz

@kees22 er zijn nog steeds mensen die bang zijn voor het blauwzuur en dat Ethylcarbamaat . Dat is alkohol wat bind met blauwzuur. In pitten zit amygdalin dat maakt dat. Je mag volgens EFSA in een fl...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Slivovitz

@kees22 bij mijn Amerikaanse ketel zit een thumper. Ook datzelfde als u verteld heb ik geprobeerd maar geeft geen verbetering als op de oude weg met een potstill. Ik laat de thumper weg voor slivo...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Slivovitz

@murmillo suiker brand je tot het smelt en donker bruin is in een bakpan. Dan doe je water in pannetje dat het kookt met wat citroensap en dan de bruine hard geworden plaat suiker daarin oplossen tot ...

In forum Recepten

2 jaar geleden
Slivovitz

Wij hebben hier op ons bedrijf een boomgaard met verschillende fruitsoorten. Waaronder soorten pruimen. Het meeste gaat naar de veiling maar afgekeurd en veel val fruit gaat naar de stort.Maar voor on...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Hulp gevraagd

@gerardo als u ongeveer 5 cm water erboven heeft is het goed.

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Hulp gevraagd

@gerardo hoi , ik maak elk jaar slivovitz met pruimen van eigen boomgaard. De restanten die niet naar de veiling gaan draaien wij door een deeltje gebruuk ik voor de hobbie.Wij hebben paar verschillen...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Juiste keuze ketel bij type drank .

@robbert ketel is oud. Maar zelf stook je ook al toch 50 j . Geen wonder dat je met oud materiaal meesterlijke drankjes maakt. Je bent ermee opgegroei. 🤣

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
Pagina 5 / 23