Forum antwoorden aangemaakt

RE: Winterkorn

@mccorner dat is juist. Voor 10 liter alkohol of borreltje van 45 % in fles te krijgen heeft u zoveel graan , water en mout nodig. Als u dan in kookt tot mooi soortelijke gewicht krijgt u ongeveer 1...

In forum Stookforum

1 week geleden
RE: Winterkorn

@spirit-steve als ik boven schreef zijn mijn hoeveelheden. Voor de korenbrandwijn maak ik een mash van 9 kilo groene mout tegare met 28 kilo graan van rogge en tarwe mix

In forum Stookforum

2 weken geleden
RE: Winterkorn

Ik maak apfel korn zo . Ik maak eerst korenbrandewijn van groene mout , tarwe en Rogge . Als dit gestookt is verdun ik het tot 45 % . 10 kilo goudrenet gaan de klokhuis uit en met 6 citroenen dan doo...

In forum Stookforum

2 weken geleden
RE: professionele moderne " dunder "

@kena1979 ik volg Robbert zijn methode . Bij fermentatie voor gist een deel erbij doen ook omdat het bij soort gist ook met zout gehalte te doen heeft . En bij de backset in de laatste stook beurt ko...

In forum Het Café (praathuis)

1 maand geleden
RE: Hallo, ik ben Sjaak

@sjakio kijk hier ook eens. ( de maker heeft pas oorkonde gekregen bij een wedstrijd )

In forum Stel je even voor...

2 maanden geleden
RE: Reflux Still en Pot Still

@arta380 ik begon met een eigenbouwde ketel van mijn heit. Maar ook kocht ik zo een ketel als in filmpje. Ook is de t500 geopwaardeert ik gebruik nu voor alcohol de oude van heit weer en ik kon koch...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Reflux Still en Pot Still

@arta380 hallo en wolkum op het forum heeft u ook de filmpjes van Robbert die op dizze site staan bekeken. Filmpjes als de whisky maken en ook de andere kunnen leerzaam zijn . Robbert is met 50 jaartj...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

@robbert tot waar ga je aanlengen voor je de gist er bij doet Rob ?

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

@robbert welke maak je Rob ? Wat voor drankje? Whisky wil je toch niet meer doen ?

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Genepi

Omke mag ik 15 gram overnemen ? Dat is toch genoeg voor een liter ? Wat gaat verder in de likeur?

In forum Likeuren

3 maanden geleden
RE: Roggebrood whisky maar dan anders

@willem2 ik geloof ook niet dat het bedoeling van Rumo en Rob is om mensen aftezeiken. Ik ken Rumo niet en ook zijn ervaringen niet maar van Rob weet ik dat hij bijna 50 jaar ervaring heeft en op een ...

In forum Spirits

4 maanden geleden
RE: Graan , mout wat te doen ?

@Robbert, Wat ga je ervan maken? Ik las dat je 3 recepten zou maken van al jou graan mogen we op forum mee lezen of komt er een filmpje?

In forum Het Café (praathuis)

4 maanden geleden
RE: Graan , mout wat te doen ?

@robbert 🤣 🤣 🤣 een paar jaar geleden vertelde je dat je zou toch stoppen met whisky ? Gaat jou niet lukken Rob! Je vind het nog steeds leuk !

In forum Het Café (praathuis)

4 maanden geleden
RE: Het kleine vaatjes topic

@robbert ik ben nog steeds nerveus over mijn vaatjes die nu 2 jaar liggen . Nog altyd angstig dat te veel hout overheerst en al mijn drank uit vaatjes weg verdampt.

In forum Stooktips

6 maanden geleden
RE: Meet and greet

Ik was even bij Rob langs geweest voor een flesje van zijn ammareto te bietsen want zijn recept wil hij niet geven . Maar ook vroeg ik naar de workshop of die nog komen gaat.Rob heeft er ook geen wee...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
Pagina 1 / 21