Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Wim58

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Wim58

@wim58

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 7 maanden geleden

    @wim58 ik ben vandaag ook begonnen met een speculaaslikeurtje. Het is voor mij de eerste keer dus ik kijk wel wat het wordt. Als basis heb ik het recept van Robbert genomen en dat aangepast(wat volgens mij ook de bedoeling…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Bewust

    Bewust antwoordde op het onderwerp "wie weet eikenvaatjes te koop" – 7 maanden geleden

    @wim58 , goeie vaatjes van Gerrit. Ik heb een 7liter. Je kan zelf kiezen hoe getoast of ie moet zijn. Alles op maat gemaakt.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @wim58 per liter 
    0,5 gr peper 
    1a 2  gr anijs zaad 
    0,5 gr nootmuskaat
    1gr kaneel 
    0,5 gt kruidnagel 
    3a 5 gr gember 
    0,5 gr kardemom 
    Dat zou ongeveer verhouding zijn voor drank.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @wim58  de basis is   kaneel, anijs, kruidnagel en iets kardemom. De samenstelling is echter variabel .  Diverse verschillende recepturen in verschillende windstreken geven meerdere mogelijkheden maar uitgebreid dus  speculaaskruiden is een mengsel van kaneel, anijs zaad ,nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum vraag smaak" – 9 maanden geleden

    @wim58 rietsuiker stengel  , pruim vrucht , blad , tak , ananas schil , hybiscus , acasia.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum vraag smaak" – 9 maanden geleden

    @wim58 de vlakke smaak komt door gebruik van melasse en suiker.  Suiker alcohol geeft weinig Body. 
    Je heb meer vezels nodig en waarschijnlijk ook even kijken naar methoden van overhalen en wat voor type ketel je ervoor gebruikt. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @wim58 stroperig kan met suikersiroop , maïzena, glycerine. Donker met gebrande suiker en koffieboon.

  • Profielfoto van RumDiDum

    RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Flessen ?" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @wim58 ik ken ze, maar als je maar 20 flessen nodig hebt is het echt veel geld per fles…

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Beerenburg vraag" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @wim58 
    https://www.youtube.com/watch?v=d0a-FFX1G6Q
    Of 1 van de andere filmpjes misschien.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beerenburg vraag" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @wim58 suiker karameliseren branden en dat toevoegen.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Beerenburg vraag" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @wim58 stuk of 5 per liter om te beginnen en dan een paar dagen wachten.
    Of je gebruik de volgende keer echte kruiden 😉 

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Beerenburg vraag" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @wim58 heb je al een paar koffiebonen geprobeerd?

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Whisky komt niet echt op kleur, tips?" – 2 jaren geleden

    @wim58 
    Je kunt er altijd hout bijvoegen, zelf gooi ik er ook altijd walnoten doppen bij daar word het zachter van.Houd de smaak wel in de gaten, daar gaat het per slot van rekening om.
    Cheers alvast 
    Groet, @ndré🥃😎

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Whisky komt niet echt op kleur, tips?" – 2 jaren geleden

    @wim58 
    Het ligt waarschijnlijk aan de soort hout wat je gebruikt hebt.
    beste kun je wat mijn ervaring is, getoast eikenhout gebruiken.
    Er zijn hier ook nog weer variaties in, licht getoast medium of zwaar getoast.
    Succes hiermee.
    Groet, @ndré 😎🥃

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 1 maand geleden

    @wim58 nog steeds grootste denkfout en voorlichting fout  is het bubbel verhaal van waterslot .  waterslot is geen indicatie van gisting  is slechts een stank afsluiter !  Gisting verloop controleer je op andere wijze . Lege ruimte zal geen invloed…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 1 maand geleden

    @wim58 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 2 maanden geleden

    @wim58 Drambuie is geen whisky, het is een likeur van whisky met een hoop suiker en wat kruiden, daar weet ik niet van of er hier een recept ergens staat.   Whisky maken heeft tijd nodig, je kunt niet verwachten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 2 maanden geleden

    @wim58 De meeste rokerige whisky’s die ik ken zou ik niet als zacht omschrijven 😉 .   Je kunt van alles gaan toevoegen maar geeft het de tijd eerst, uiteindelijk na drinksterkte verdunnen en op fles, dan doet de smaak…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Moutwijn" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @wim58 Kleinkinderen krijgen altijd de voorrang natuurlijk.   Een gistvat kun je inderdaad het beste zo weinig mogelijk open maken, bij de opstart en aan het einde van de vergisting neemt de kans op een infectie toe. Echter whisky wort…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Moutwijn" – 2 jaren, 3 maanden geleden

    @wim58 Als je ervaring met bierbrouwen hebt weet je dat het waterslot niet altijd de beste indicator is voor een vergisting, vaker komt het voor dat emmers of gistvaten niet goed zijn afgesloten en het gevormde koolstofdioxide op die manier…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 2 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens