-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 7 maanden geleden
@wim58 ik ben vandaag ook begonnen met een speculaaslikeurtje. Het is voor mij de eerste keer dus ik kijk wel wat het wordt. Als basis heb ik het recept van Robbert genomen en dat aangepast(wat volgens mij ook de bedoeling… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "wie weet eikenvaatjes te koop" – 7 maanden geleden
@wim58 , goeie vaatjes van Gerrit. Ik heb een 7liter. Je kan zelf kiezen hoe getoast of ie moet zijn. Alles op maat gemaakt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 7 maanden, 2 weken geleden
@wim58 per liter
0,5 gr peper
1a 2 gr anijs zaad
0,5 gr nootmuskaat
1gr kaneel
0,5 gt kruidnagel
3a 5 gr gember
0,5 gr kardemom
Dat zou ongeveer verhouding zijn voor drank. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 7 maanden, 2 weken geleden
@wim58 de basis is kaneel, anijs, kruidnagel en iets kardemom. De samenstelling is echter variabel . Diverse verschillende recepturen in verschillende windstreken geven meerdere mogelijkheden maar uitgebreid dus speculaaskruiden is een mengsel van kaneel, anijs zaad ,nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum vraag smaak" – 9 maanden geleden
@wim58 rietsuiker stengel , pruim vrucht , blad , tak , ananas schil , hybiscus , acasia.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum vraag smaak" – 9 maanden geleden
@wim58 de vlakke smaak komt door gebruik van melasse en suiker. Suiker alcohol geeft weinig Body.
Je heb meer vezels nodig en waarschijnlijk ook even kijken naar methoden van overhalen en wat voor type ketel je ervoor gebruikt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@wim58 stroperig kan met suikersiroop , maïzena, glycerine. Donker met gebrande suiker en koffieboon.
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Flessen ?" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@wim58 ik ken ze, maar als je maar 20 flessen nodig hebt is het echt veel geld per fles…
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Beerenburg vraag" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@wim58
https://www.youtube.com/watch?v=d0a-FFX1G6Q
Of 1 van de andere filmpjes misschien. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beerenburg vraag" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@wim58 suiker karameliseren branden en dat toevoegen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Beerenburg vraag" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@wim58 stuk of 5 per liter om te beginnen en dan een paar dagen wachten.
Of je gebruik de volgende keer echte kruiden 😉 -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Beerenburg vraag" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@wim58 heb je al een paar koffiebonen geprobeerd?
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Whisky komt niet echt op kleur, tips?" – 2 jaren geleden
@wim58
Je kunt er altijd hout bijvoegen, zelf gooi ik er ook altijd walnoten doppen bij daar word het zachter van.Houd de smaak wel in de gaten, daar gaat het per slot van rekening om.
Cheers alvast
Groet, @ndré🥃😎 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Whisky komt niet echt op kleur, tips?" – 2 jaren geleden
@wim58
Het ligt waarschijnlijk aan de soort hout wat je gebruikt hebt.
beste kun je wat mijn ervaring is, getoast eikenhout gebruiken.
Er zijn hier ook nog weer variaties in, licht getoast medium of zwaar getoast.
Succes hiermee.
Groet, @ndré 😎🥃 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 1 maand geleden
@wim58 nog steeds grootste denkfout en voorlichting fout is het bubbel verhaal van waterslot . waterslot is geen indicatie van gisting is slechts een stank afsluiter ! Gisting verloop controleer je op andere wijze . Lege ruimte zal geen invloed… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 1 maand geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@wim58 Drambuie is geen whisky, het is een likeur van whisky met een hoop suiker en wat kruiden, daar weet ik niet van of er hier een recept ergens staat. Whisky maken heeft tijd nodig, je kunt niet verwachten… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@wim58 De meeste rokerige whisky’s die ik ken zou ik niet als zacht omschrijven 😉 . Je kunt van alles gaan toevoegen maar geeft het de tijd eerst, uiteindelijk na drinksterkte verdunnen en op fles, dan doet de smaak… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Moutwijn" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@wim58 Kleinkinderen krijgen altijd de voorrang natuurlijk. Een gistvat kun je inderdaad het beste zo weinig mogelijk open maken, bij de opstart en aan het einde van de vergisting neemt de kans op een infectie toe. Echter whisky wort… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Moutwijn" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@wim58 Als je ervaring met bierbrouwen hebt weet je dat het waterslot niet altijd de beste indicator is voor een vergisting, vaker komt het voor dat emmers of gistvaten niet goed zijn afgesloten en het gevormde koolstofdioxide op die manier… Meer lezen»
- Meer laden