-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren" – 3 weken, 4 dagen geleden
Op het einde van de stook de ketel helemaal leeg gehaald en opzoek gegaan naar de verloren kooksteentjes (dit doe ik nooit meer!) Rond 14.30 de gestookte alcohol (circa 4 liter/40%, gokje) bij de voorverwarmde appelppulp gedaan en begonnen aan… Meer lezen»
-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren" – 3 weken, 4 dagen geleden
De boiler gevuld met de eerste 40liter appelpulp, op de bodem het koperen rooster op maat met hieronder enkele kooksteentjes. Rond 7.30 op halfgas begonnen met het langzaam opwarmen van de pulp met open boiler om de CO2 er goed… Meer lezen»
-
_DaanBanaan_ posted a new topic "Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren" – 3 weken, 4 dagen geleden
De 50l alquitara uit Spanje binnengekregen, en mijzelf het hele pinksterweekend vrij gepland om deze voor de eerste keer te gaan gebruiken. De alquitara is op mijn verzoek uitgerust met een aftap in de boiler, een thermometer in de helm… Meer lezen»
-
StookSmurf posted a new topic "StookSmurf stelt zich voor" – 3 weken, 4 dagen geleden
Goei’n dag eem’n, Vanaf de Veluwe nieuwe liefhebber erbij, had al zitten neuzen maar deelgenoot worden is beter. Heb een still spirits met reflux, gebruik hem om.zo hoog mogelijk te stoken en daarna naar eigen smaak zaken toevoegen en dan… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 3 weken, 4 dagen geleden
Mijn berekening: 2.5 L 70% na stoken (2/3 deel) + 2 L 80% (1/3 deel): pure alcohol 3.35 liter, totale vloeistof 4.5 liter is 74,4%. 800 ml suikersiroop is 3,35 pure alcohol / 5,30 liter x 100 is 63,2% 70… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 3 weken, 4 dagen geleden
@robbert recept 6,50 liter ipv 3,25 liter, heb nu 4,5 liter. Hieraan voeg ik dan 0,80 liter suikersiroop (1 kg suiker in 400 ml water en 2 gram citroenzuur). Dan 140 ml glycerine ipv 70 ml. In het recept staat… Meer lezen»
-
Jac antwoordde op het onderwerp "Mais vlokken, Gerst en Rogge in de Grainfather" – 3 weken, 4 dagen geleden
@gompie ik heb dit weekend 100% rogge gemaischt en daarna pilsmout met rogge. Het is even uitkijken met schroten maar het maischen is probleemloos verlopen in de G40. Uiteraard is het aan te bevelen dat je rijsthulzen gebruikt voor de… Meer lezen»
-
Jac antwoordde op het onderwerp "Grainfather App / Conical Fermenter vraag over SG-metingen" – 3 weken, 4 dagen geleden
Dag Hoentie,
Na de laatste update is het inderdaad mogelijk om een SG op het display te krijgen. Ik gebruik hiervoor een Tilt 2 en die kan gekoppeld worden aan de GF app. -
L-Bogo vind forumbericht "L-Bogo stelt zich voor" – leuk 3 weken, 5 dagen geleden
-
L-Bogo vind forumbericht "L-Bogo stelt zich voor" – leuk 3 weken, 5 dagen geleden
-
L-Bogo antwoordde op het onderwerp "L-Bogo stelt zich voor" – 3 weken, 5 dagen geleden
@robbert Dank voor je uitgebreide antwoord!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 5 dagen geleden
- @tom182 dat weet je pas over een paar jaar. Reken maar dat de drank daar minimaal 12 jaar in zal gaan.
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 5 dagen geleden
@robbert wat een bedragen! Ben benieuwd wat die whisky dan kost…
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 5 dagen geleden
@tom182 een destilleerderij in Schotland heeft 3 jaar geleden 3 originele oloroso vaten weten te bemachtigen. De eigenaar vertelde mij dat er 45 000 pond voor de drie is neergelegd.
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 5 dagen geleden
@rumo hahaha ja, die heb ik ook gezien. Echte sherry vaten komen eigenlijk nooit in omloop omdat voor goede sherry de vaten geen smaak meer af moeten geven. Ze worden dus heel lang gebruikt. Er is levendige handel in het… Meer lezen»
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "L-Bogo stelt zich voor" – 3 weken, 5 dagen geleden
@l-bogo welkom. Het ligt er ook aan wat je precies wilt gaan maken. Ik heb zelf gekozen voor een koperen alambiek van 10 liter omdat ik whisky wilde gaan maken. Het ambachtelijke karakter en invloed die je kunt uitoefenen op… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 5 dagen geleden
@jaap-van-ganswijk heel veel dranken worden nogsteeds op andere soorten dan kolom stills gemaakt. Inderdaad veel moderne dranken zijn gemaakt met essences in suiker alcohol vooral likeuren . Maar de meesten whiskey’s e.d. nog altijd op de traditionele ui vormige ketels. … Meer lezen»
-
rinus55 vind forumbericht "Voor het gemak alle filmpjes op een rij ." – leuk 3 weken, 5 dagen geleden
-
@ndré vind forumbericht "Jaap stelt zich voor" – leuk 3 weken, 5 dagen geleden
- Meer laden