-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Picon" – 3 maanden, 1 week geleden
@moonshiner79 Hmm niet zo mooi ik heb dit recept uit een boekje en wilde het zelf ook gaan maken niet met witte wijn, maar een hoger alcohol gehalte naast dat ik het oranje van de schil gebruik en niet het… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@kevin mijn Vevor destilleerder is ongeveer 6.5 liter, dus dat is mijn maximum.BC
-
Herbie posted a new topic "koelwater heel moeilijk af te regelen bij t-500" – 3 maanden, 1 week geleden
Ik gebruik de T-500 nu al heel wat jaren met veel plezier en prima resultaten.Vanaf het begin heb ik bij de reflux kolom de water flow regulator gebruikt, omdat de koelwatertemp rechtstreeks op de kraan onmogelijk constant te houden is… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@kevin helemaal mee eens, niet te moeilijk over doen. Het lijk er wel op dat die bewaar adviezen en houdbaarheid de verkoop moet stimuleren. Mijn grootste ketel is 25 liter dus ik maak dan een stookwijn van 27 liter met… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 maanden, 1 week geleden
Er is weer vers druivenconcentraat onderweg. Na een tijdje uitverkocht te zijn geweest is er weer 1300 KG onderweg, dat zijn maar liefst 200 Cans van van 6,5 kilo/5 Liter. Meld je aan op de wachtlijst bij het product op… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 4 gram, dat is wel erg lage pitcher. Hoeveel liter wil je per keer vergisten?
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@kevin ik heb slechts 4 gram nodig per batch, dus ik ga er mee lang mee doen. op de verpakking staat wel november 2025 als einddatum. ik hoop wel dat ik er even mee kan doen want Brouwland doet moeilijk… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 zoals ik begrijp heb je een 500 gram verpakking. Hieruit haal je de grammen gist die je op dat moment voor vergisting nodig hebt. De rest (dus 500 gram minus gebruikt deel) luchtdicht opbergen in de koelkast. Na vergisting… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@kevin
zou ik Fermentis gist dan ook niet gewoon kunnen blijven gebruiken? Verkoper zegt dus wel niet meer gebruiken dan 1 keer.
BC -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert
excuus, je had de gist vraag al beantwoord herinner ik me nu.
BC -
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 beste BC, Ik gebruik gewone Bruggeman gist. Ook uit een 500 gram verpakking. Per vergistingsronde een 70 gram. Restant verpakking zoveel mogelijk lucht eruit en dan in een zipzak. Ook daar zoveel mogelijk lucht eruit. Bewaren doe ik in… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert
volgens Brouwland kan ik de gist na opening niet herbruiken. Ik snap dan wel niet dat ze 500 gram verpakkingen aanbieden. Ken je geschikte vervangers van stookwinkel.nl?
Dank,
BC -
Koperslager vind forumbericht "Tijd/temperatuur" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert daar was ik al bang voor – ik ben aan het rommelen geweest met de verbinding van de condensor aan de dome en ik heb het idee dat er dan toch een lekje is ontstaan…Dankjewel voor je reactie
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
@mana het is inderdaad wel wat ik verwacht had met gebruikte recept en hout keuze.
Ik ben wel tevreden. -
Kees22 vind forumbericht "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert
Klinkt goed Robbert. Is dit ook het smaakprofiel wat je verwachte 5 jaar geleden?
Afwachten hoe het bij mij evolueert in nog 3 jaar. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@bcnx71 nee niet invriezen ! In koelkast.
Vriezen kan gist doden.! -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert
dank!in vries vak bewaren bedoel je? dus gewoon luchtdicht invriezen?
cheers!
BC -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
@mana Smaak is zeer vol en warm maar zacht, inderdaad vanille , bloemig , zoet . En toch een punch . Percentage 44 % . kleur is hazelnoot bruin .
- Meer laden