-
Murmillo vind forumbericht "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden, 2 weken geleden
@bert1985 proeven , ruiken en letten op helderheid. Zodra troebel wordt stoppen . Zodra de de alcohol niet meer proefbaar is stoppen. Je kunt ook paar druppels op lepel doen . Als het niet makkelijk meer ontbrand stoppen. ( Bij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden, 2 weken geleden
@manonh82 je kunt tot 450 gram suiker gaan per liter wanneer je inverteert . Dan is het wel stroperig maar nog geen gelei. Het komt door de grote hoeveelheid pectine en suikers samen. Je kunt dit voorkomen door of dik… Meer lezen»
-
ManonH82 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden, 2 weken geleden
@psycat sorry heeft even geduurd, waren enkele drukke weken… een voorbeeld: 350ml wodka, 425g pruimen (lijken abrikoos qua smaak ook na drogen in oven), 87,5g bruine kandijsuiker. ik doe meestal zoveel fruit in de drank zodat het fruit net eronder… Meer lezen»
-
Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert Waarschijnlijk iets te veel marmite gebruikt denk ik dan. Heb jou recept voor de sugarwash gebruikt. Maar kwam er net achter dat de alcoholmeter gebarsten was had opeens loodkogeltjes in de maatbeker Maar was is nu de eenvoudigste manier… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden, 2 weken geleden
@bert1985 brooddeeg zou een goede afdichting zijn . Maar als de passing ruim is en een dikke laag deeg er zit dan zou het misschien invloed hebben ook door lekkage waardoor je damp kwijt raakt. Witte vlokken zijn meestal zouten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden, 2 weken geleden
@bert1985 heb je een kolom op de ketel of een hoed? En is de kolom/ hoed rvs en gekoeld?
Brug temperatuur zou optimaal zijn bij 78,3 tot 81 graden tijdens de hart loop. -
Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden, 2 weken geleden
Er zitten ook kleine witte vlokjes in de alcohol. ik heb brooddeeg tussen de kolom gedaan om te zorgen voor een goeie afdichting mischien er dat dit de boosdoener is
-
Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert Ik gebruik een rvs potstill op basis van een melkketel De ruwstook loopt op dit moment nog heb ongeveer een 500 ml overgehaald met een gemiddelde temperatuur van 85 graden (gemeten op de brug) Mijn begin Sg was 78 … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden, 2 weken geleden
@bert1985 eerst een paar vragen.
Wat voor ketel gebruik je ?
Tot waar ben je door gegaan met stoken? percentage, temperatuur ?
Wat was percentage in jou suiker beslag ? -
Bert1985 posted a new topic "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden, 2 weken geleden
Hallo allemaal,
Vandaag bezig mijn mijn eerste sugarwash te stoken ( ruwstook) maar nu wou ik het alcohol percentage meten. nu gaf de alcohol dobber 68% aan wat doe ik verkeerd?
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 4 maanden, 2 weken geleden
Als je zoekt op youtube staat er in ieder geval van StookTV een Nederlandstalig filmpje. Zoekterm “T500 ketel”
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 4 maanden, 3 weken geleden
@handigehenkie zoals gezegd zelf nog niet gemaakt, smaken verschillen natuurlijk ook, dat is het mooie van onze hobby we kunnen dat zelf aanpassen of experimenteren om de lekkerste drankjes te epibreren.
-
Wessel antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 4 maanden, 3 weken geleden
Goedendag allemaal ik ben van plan om een T500 93% alcohol ketel aan te schaffen. Nu is mijn vraag waar kan ik in het nederlands uitleg van de ketel vinden ?.
Mvg
Wessel -
MiggyM posted a new topic "Koperen alambiek voor grainfather g30 gezocht" – 4 maanden, 3 weken geleden
Heeft er iemand nog een
-
Handigehenkie antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 4 maanden, 3 weken geleden
Dat ga ik even proberen! Dankjewel, volgende keer dus ook even wat minder engelwortel toevoegen. Ik ga vanavond eens wat experimenteren met wat zuurdere stofjes. Ik laat wel even weten hoe het uiteindelijk gekomen is. dankjewel!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 4 maanden, 3 weken geleden
@handigehenkie engelwortel ,alsum en gember maken bitter , de hoeveelheid engelwortel per liter is vrij hoog in dat recept 2 tot max 10 gram bij desolaat bij enkel maceraten dan is 6 gr eigenlijk al max . Gelukkig is de… Meer lezen»
-
Kees22 vind forumbericht "Gerst mouten" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Handigehenkie antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 4 maanden, 3 weken geleden
Ik heb het recept gemaakt wat @bazz hierboven gepost heeft. Exact met de hoeveelheden die hij heeft gepost. Nou is hij na een week behoorlijk bitter, is dat bij te sturen met bijvoorbeeld wat suiker toevoegen? ik ben heel benieuwd. alvast dank:) … Meer lezen»
-
Harryd1969 vind forumbericht "Brewbrain te koop" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
- Meer laden