-
Alchemist vind forumbericht "welk percentage bij op vat gaan?" – leuk 1 jaar, 2 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "welk percentage bij op vat gaan?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Hoi Dirk-JaN, Het antwoord op die vraag is afhankelijk van welke smaken je uit het hout wilt trekken en hoe je het vat gaat opslaan. Percentage in de regel, hoe hoger deze wordt des te meer worden er… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@robbert het is niet dat ik op zoek ben naar een drank die een beetje pijn doet bij het drinken, als ik dat wil pak ik wel een rokerige Islay 😀 . De warmere versies van jenever (of korenwijn)… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@robbert ik denk ook dat het een paar versies worden die relatief ver uit elkaar liggen in de oefenrondes om te kijken wat ik wil qua smaak. Voor de bovengenoemde ben ik zelfs aan het denken om een niet… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Even ter notitie, boek uit 1844 vermeld voor het Parijs van Nederland het gebruik van jeneverbessen, kruidnagel en kaneel. Die komt op het lijstje om te proberen dus.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor whisky?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Nog even als aanvulling, sommige biergisten kunnen wat eerder stoppen voordat de vergisting klaar is, je kunt ook biergist met wat bakkersgist gebruiken, die verdragen zich goed in de regel.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor whisky?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@jandeimker Fermentis M1, Mangrove Jack’s West Coast, Bakkersgist, Saison Gist (diastaticus en geeft nog wat pepertonen mee).
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@robbert met het garantiezegel van Schiedam? Dat hebben er volgens mij nog maar een paar.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@robbert ik kreeg net een WhatsApp berichtje van een botanicus die we beiden kennen. Advies is spaarzaam om te gaan met de wijnruit, is niet zo onschuldig als het lijkt.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@robbert de wijnruit is wel leuk, denk kijk eens of die ook als thee gedronken kan worden (wat lijkt te gelden voor zo goed als alle kruiden die ik in jenever heb gevonden) Wijnruit verbetert de elasticiteit en doorlaatbaarheid van… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Er is nog iets wat ik gisteren gelezen had, ik weet even niet meer in welk boek het geschreven stond maar er lijken 2 redenen geweest waardoor Gin meer kruiden heeft gekregen dan Jenever. De Engelse overheid heeft een… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner Een andere vraag nog die me al een paar dagen bezig houdt: Zuidam gebruikt diverse kruiden, jij vertelde ook dat je diverse kruiden hebt besteld, wanneer is iets nog een jenever en wanneer wordt het een gin? Geen… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky distilleren" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frontalex het gebruik van granen, voor een zachte is een gedeelte aan tarwe aan te bevelen. Je kunt ook driemaal destilleren.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky distilleren" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frontalex gesloten flessen zorgen ervoor dat de lichtere vaak scherpere componenten niet weg kunnen, het laten ademen helpt zeker.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner is weer eens wat anders dan een vergisting die niet wilt starten 🤭
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Een spoor wat een beetje dood liep maar vermeldt het toch even, ik had ergens de hoop dat de gebruikte kruiden in Jenever een soortgelijke historie hadden als bij Whisky, struikheide werd al door de Picten gebruikt in een mede… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Wederom geheugensteuntje, uit “Making Gin & Vodka, A Professional Guide for Amateur Distillers, John Stone -2001” Let wel dat dit recept voor Gin bedoeld is, de iriswortel (orris root) heb ik alleen bij Gin langs zien komen en (nog) niet… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Nog even als herinnering voor later, uit “Wines and other fermented liqours from the earliest ages to the present time, James Richmond Sheen – 1864”. Hollands is imported chiefly from Rotterdam, and is obtained in a similar manner to gin,… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner Water aan de kook, dan beide meelsoorten erin en eventjes doorkoken, als het meel is zal een tiental minuten volstaan. Rustig laten zakken naar 72 a 67 en dan pas de mout erbij. Ik ben zelf nog in… Meer lezen»
- Meer laden