-
Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 5 uren, 5 minuten geleden
-
Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 5 uren, 5 minuten geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 dag geleden
@skoelie de graan leverancier of boer weet wat voor type gerst hij / zij heeft. Je hebt gerst met 2 rijige aar en 6 rijige aar. In de brouw en whiskey wereld is dit bekend. Je ziet het ook aan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 dag, 3 uren geleden
@jagdhornblaser wanneer je 1 kilo vers mout hebt kun je daar 9 kg max aan ongemout granen aan toevoegen. Je kunt Dus met 10% diastatisch mout toe voor omzetting bij maisschen. MAAR !!!! Beter is 20% mout omdat moderne gemodificeerde… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 1 dag, 5 uren geleden
@frans17 melkwei is oke . Als ph te laag is dan is beter om het vooraf omhoog te brengen. Rond 4 is voor destilleren oke.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 dag, 23 uren geleden
@rumo inderdaad zomers is lastiger mouten. Temperatuur moet niet te hoog san krijg je sneller dat het gaat broeien , vetzuren of waar Kees het over heeft slijmvorming.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 dag, 23 uren geleden
@kees22 slijmerige rogge ? Dan heb je niet gespoeld. Of te warm. Na weken.afgieten en spoelen na rusten alvorens opnieuw in water zetten spoelen . Afgieten en dan in week zetten . temperatuur niet boven 18 graden . Dan krijg… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 1 dag, 23 uren geleden
@frans17 wat voor zure geur ? Is het als schraal zuur bier of echt een azijn geur ? Schraal zuur bier kun je gewoon verwerken. Is het Azijn steek dan zal je eerst moeten neutraliseren van azijn geur . Let… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 3 dagen, 2 uren geleden
@kees22 als je maar paar,% azijnzuur gebruikt heeft mout daar geen last van . Je bevochtigd ook eerst mout en daarna doek erover. En niet door Doeken heen . Je kunt ook bestellen bij die molens en bij pars en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 3 dagen, 3 uren geleden
@kees22 graan handel Pars sint Jacobiparochie, Molen de vrijheid en de walvisch in Schiedam en de zwaluw Burdaard zijn een paar adressen waar je prima graan kunt verkrijgen dat perfect bruikbaar is . De Schiedamse molens leveren ook aan de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 3 dagen, 7 uren geleden
@jagdhornblaser gerst ,tarwe ,haver , rogge , spelt kun je alle op dezelfde manier mouten en eesten. Ook mais kun je prima mouten alleen is de enzymatische werking voldoende voor mais zelf en niet om andere granen erbij om te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 3 dagen, 9 uren geleden
@handigehenkie ja dat zou kunnen alleen je mist een infusie stap en het verwijderen van bepaalde stoffen dus je zal meer zwaardere en minder verfijnde smaken krijgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 3 dagen, 9 uren geleden
@jagdhornblaser Mouten.: Eerst spoel de graan Zet de graan in een bak net onder water . Laat het 8 uren staan. Na 8 uur afgieten en uitspreiden in laag van ongeveer 5 tot 10 cm . Afdekken met doek van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 4 dagen, 22 uren geleden
@skoelie omdat je bij andere verschillende temperaturen optimalisering krijgt. Meer en andere polymeren ketens afbreekt / omzet. Eiwitten afbreekt naar aminozuren , daarbij ook andere zuren en carbonzuren krijgt en deze aanspreekt die ook weer ester ficatie verzorgt. Als je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 dagen, 3 uren geleden
@bcnx71 ik heb even zitten zoeken in de commerciële mouten.
Denk b.v. aan .
15 % best malz diastase mout
50% pauls peated
30% Weyerman Rauchmalz
5 % roast Castle black malt.
Dan zou je in de juist richting moeten komen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 dagen, 2 uren geleden
@theresa haha Van Rijn bestaat niet meer , En van der Kooy weet ik niet of die er nog is . Inderdaad ja maar als iedereen met Heineken of famous grouse achtige producten te vreden is omdat ze snel klaar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 dagen, 2 uren geleden
@theresa Workshop zou vorig jaar maar ik heb nooit meer iets erover gehoord. Schijnbaar te weinig animo. Mouten als filmpje moet ik dagen achter elkaar mee bezig neemt veel tijd . Misschien een reeks foto’s handiger . Maar ik merk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 dagen, 3 uren geleden
@bcnx71 alchemist heeft inderdaad 100 % peated stort gebruikt zonder andere mouten. Zelf gebruik ik 60 % peated / smoke maar ik eest op schotse turf en deel eiken waarmee ik zeer dicht bij octomore en old pulteney kom. Maar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 dagen, 3 uren geleden
@alchemist dan is pauls malt toch vrij licht nog in rook / peated smaak. ( Ik heb dat nooit gebruikt Je weet wat ik gebruik . Daarmee weet ik waar ik aan toe ben ) ( denk aan ” mindfuck… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 6 dagen, 23 uren geleden
Nederlandse naam Latijnse naam Engelse naam Alcoholpercentage Absint alsem Artemisia absinthium Wormwood 50% – 75% Amerikaanse wolfspoot Lycopus virginicus Bugleweed 50% – 60% Baardmos Usnea Usnea 60% – 95%… Meer lezen»
- Meer laden