-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 3 dagen, 19 uren geleden
@zoef ik zal zien of ik nog wat kan bemachtigen. Anders later dit jaar is er toch weer volop
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 3 dagen, 19 uren geleden
Restant nu nog
IMG_20240415_222717454.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 3 dagen, 19 uren geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 6 dagen, 1 uur geleden
@reno ik heb ook de zwarte. Ik krijg het ook gewoon opgestuurd ik heb ook met mijn connecties maar in de ” industrie ” Ik heb wat weggegeven maar nog wel meer ruim100 takjes over . 🤔 . Deze flessen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 6 dagen, 4 uren geleden
@reno goed dat je er over begint . Ik was mijn flesjes vergeten. Zal ze even op drinksterkte maken en aanzoeten.
( ik heb nog zo een weckpot met genepi kruiden staan .) krijg het niet op. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ervaring met klaren? Help!" – 1 week geleden
@antonuithethogenoorden VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met wat alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank door afkoeling vlokt dit en neemt zwevende mee naar beneden . hierna door filter halen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ervaring met klaren? Help!" – 1 week geleden
Zoek even naar topic ”
Troebel , zweem , nare geur , vieze lucht , verkleuring , bijsmaak, mogelijk enkele eerste oplossing”
Hier staan diverse oplossingen en ook werkwijze.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ervaring met klaren? Help!" – 1 week geleden
P s wijn mag NOOIT!! In de vriezer . Dan wordt het verkeert !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ervaring met klaren? Help!" – 1 week geleden
Wijnen kun je het beste klaren met vislijm of bentoniet.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Continue stripping still" – 1 week geleden
@harryd1969 ik weet dat het geen ketel is maar zoals ik eerder opmerkte ik juig niet zo over dat apparaat. Het is handig maar niet breed in wat je allemaal ermee kunt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Continue stripping still" – 1 week geleden
@harryd1969 ik heb diverse ketels en aan / opbouw delen. Ik gebruik zelden 96 % stripper omdat ik niet mengen en roeren doe en geen suiker alcohol gebruik. Een ” neutraal ” voor maceraat kan uit een graan van 88%… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 week, 1 dag geleden
@mau zolang een beslag niet stinkt naar methaan, ether, aceton/ acetaat, geen zwarte schimmel opstaat of 4 weken na eind vergisting heeft gestaan is het meestal gewoon bruikbaar
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Continue stripping still" – 1 week, 1 dag geleden
@harryd1969 ik ken het systeem. Je heb diverse strippers systems. Meest gebruikte continu systeem is de plates . Dit is een alternatief en noemt men als ik goed heb heat exchange still system . Het is wat compacter en gebruikt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Continue stripping still" – 1 week, 1 dag geleden
@harryd1969 leuk apparaat maar niet voor brandy of whiskey. Het is een beetje standaard vodka distiller. Omdat vodka in productie normaal 5 X zou moeten overgehaald . En met deze zou je in 1 run klaar kunnen zijn . …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 week, 2 dagen geleden
@mau waarom weggegooid?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 week, 2 dagen geleden
@mau waar het vandaan komt weet ik niet maar er wordt nog te veel gedacht dat waterslot een indicator is betreft gisting. Denk fout het is slechts een stank afsluiter en ontluchter die zorgt dat er geen vuil in ton… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 week, 2 dagen geleden
@mau was de vergisting gestopt ? Heb je dit gecontroleerd?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bierlikeur" – 1 week, 5 dagen geleden
@licasi je kunt het destilleren op een potstill waarbij je inderdaad smaak concentratie krijgt en meer alcohol . Hop is alleen venijn in destilleren. Het krijgt snel overhand. Dus met het brouwen moet je daar rekening mee houden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 week, 5 dagen geleden
@mau high pitch betekent dat wanneer je gisting begint er al ruim cellen aanwezig is dus minder deling en sneller al de zuurstof op waardoor ook in korte tijd al alcohol wordt geproduceerd. De eerste gist periode in zuurstofrijke omgeving… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 week, 5 dagen geleden
@mau 4 graden kunnen de meeste gisten wel mee omgaan.
- Meer laden