-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 2 weken geleden
@jjriet80 troebel destilaat aan eind komt doordat je temperatuur in de ketel en destilaat al dusdanig hoog ligt dat zwaardere stoffen mee komen. Deze wil je zowiezo in tweede overhaal ook niet hebben. Intussen kunnen bepaalde zuren daaruit vervelende esters… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 2 weken geleden
@jjriet80 bij eerste overhaal stoppen als het troebel wordt. En voorloop en naloop doe je niet in eerste maar in finale overhaal. Ook bij suiker geld dit . Ook suiker kan een slechte vergistingen hebben of met goedkope gist of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 2 weken geleden
@jjriet80 heb je de drank 1 of 2 keer overgehaald? Voorloop kan enkele druppels wezen of enkele milliliters. Voorloop is proeven, kijken naar helderheid en geur . Nooit uitgaan van aantal milliliters daarmee kun je te vroeg of te laat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@skoelie daar kun je onder andere ook bestellen.
Op marktplaats vind je wel eens oude graanmolens met maal stenen deze werken perfect en geven een mooi resultaat.
Let wel op dat Stenen nog heel zijn . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 2 maanden, 2 weken geleden
@diederrick bentoniet kan juist bij honing of likeur met hoog suikergehalte langer bij zweven waardoor het nog meer troebel wordt wat erg lang duurt voor het zal bezinken.
Daarom zou ik een ander klarings middel adviseren. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 2 maanden, 2 weken geleden
@diederrick bentoniet is met honing niet zo geschikt. Vislijm , caseïne , eiwit,,gelatine ,kiezelguhr en gebrand magnesium zijn bruikbare klarings middelen. ( Gebrand magnesium niet gebruiken in wijn ! Dat geeft met zuren een ongezonde verbinding. Kam wel ik likeuren… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@rumo beetje mout in begin erbjj of mais zelf laten kiemen en ook dat verstijfselen heb je geen last van .
-
Robbert vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 2 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 2 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@rumo een kleine hoeveelheid groenmout bij 67 67 graden doorroeren dan heb je alpha Beta en een partij coenzymen dan word het beslag meteen vloeibaar .
Enzym uit zakje is vaak enkelvoudig en synthetisch . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@skoelie als iemand zich geroepen voelt daar in de buurt . Je kunt ook bestellen online daar . Maar er zijn vast meer bedrijven verspreid over Nederland die goede consumptie mais verkopen. De Schiedamse molens draaien zelfs voor o.a. ketel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@skoelie in Olst zit volgens mij ook een graan molen. Dat is niet ver bij nou vandaan . ( Ik weet niet zeker kan ook wije zijn. Maar zit in het dorp aan de doorgaande weg
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@skoelie ik woon in de buurt van 1 van de beste graan molens van nederland. Daar haal ik al bijna 40 jaar maïs. Dat is consumptie mais wat ook voor bakkerijen wordt gemalen. schommelingen 5 % op max haalbare uit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@willy00 ik zou aanbevelen om een graanmolen of de molenwinkel te benaderen voor mais en niet de diervoeder mais te gebruiken.. Een goede drank haal je uit een mais die niet te oud is of waar ongedierte in heeft gezeten. … Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Spoelen" – leuk 2 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 2 maanden, 2 weken geleden
@tom182 er zijn diverse manieren om te lageren en dat hangt van drank en ook preverentie van destilleerderij af en wat voor hout / vat je op rijpt. Ook war bedoeling is voor percentage van bottelen. Als je iets bijvoorbeeld… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 2 maanden, 2 weken geleden
@martijnp afvullen van vat is aan te bevelen tussen 48 en 68 . Het is beter eventueel aanlengen te doen VOOR afvullen. Water en alcohol huwen . Water bevat o.a. zuurstof en mineralen. Tijdens rijping in vat werkt dit mee… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Spoelen" – 2 maanden, 2 weken geleden
@martijnp na spoelen kun je de stookwijn inkoken tot sg van,1070 .
Stoken van 10 liter met opwarm tijd duurt uurtje max uur 20 min met een gewone goed ingerichte ketel zonder boven 88 graden te komen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 2 maanden, 2 weken geleden
@kevin klopt !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 2 maanden, 2 weken geleden
@revalanche je vult de ketel met warm water en dan de stort erin dat scheelt ook in eerste opwarm tijd . Ik gebruik 40 en 60 liter pannen met industrie branders . ( Grote kruis branders ,soms ook wok branders… Meer lezen»
- Meer laden