Forum antwoorden aangemaakt
RE: Jenever Aangezien het zondag is en ik nog wat tijd over heb, een eerste ronde met wat andere kruiden dan de vorige poging, ditmaal ook met een basis van wodka omdat er wat weinig voorraad blanke alcohol voorh... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Het maischen loopt nu, maar anders aangepakt dan hierboven geschreven en aangezien de vloeistof echt dun is (met een verhouding van 1 kg graan op 3,2 liter water) lijkt het extra leeswerk toch de moei... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Huwen @rummy-dummy fijnstook van? |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: myvodkamaker @stookje en de smaak? Iets van aceton op te merken of niet? |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Even geheugensteuntje. Laatst een Engelse collega de eerste versie van de jenever laten proeven, hij was blijkbaar wel nog in staat de jeneverbes op te merken en noemde het een interessante drank v... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Beerenburger kruidenbitter recept @hobbykweker goedkoop wordt een kruidenmix kopen, kruiden in het algemeen zou ik gaan voor Pit&Pit. |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Jenever 17 dagen verder en net geproefd, eigenlijk was ik meer aan het plannen voor de volgende poging en Robbert wat lastig aan het vallen. Maar soms is het bijsturen van pogingen beter op basis van de voorg... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Valsspelen met whiskey @gerard01 het wordt niet echt een whisky, de drank blijft hol van smaak en je merkt het verschil zeker op. 100 gram is inderdaad een hele hoop chips voor 750 ml, vanuit een leverancier van de chips ... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Jeneverlijm 😉 @mccorner ik heb het met m'n bourbon donderdag gehad, geen verbrandde lucht aan het destillaat maar wel op de bodem te zien. Als we de oude jenevermakers moeten geloven was het ontbrekende stuk wate... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Spiced rum maken zonder stoken Het ligt er even aan hoever je al in het proces bent qua ontwikkeling van een recept, ik maak deze opmerking even omdat je voorstelt rode wijn als voorbehandeling te doen. De meeste spiced rums zijn e... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
1 jaar geleden |
RE: Gruit Misschien is er een reden dat ik ze niet samen heb gezien... Grijze massa stapt soms toch te makkelijk heen over dingen. Waar de gist hoeveelheid die nodig is niet lineair verloopt aan het te brouwe... |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |
RE: Gruit Dus nog een studie gevonden, mag de link niet delen van Google maar heet ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF TRADITIONAL BREWING HERBS (wel deels mislukt) maar die bevestigd wel wat ik gelezen had over de sa... |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |
RE: Gruit Na wat verder zoeken op vieze woorden zoals belasting komt er toch vaker de vermelding naar voren dat gruit, gedurende een bepaalde periode, het een giststarter uit graan is. De etymologische herkom... |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |
RE: Gruit Ik zie net in een vertaling van James Cook dat delen van een pijnboom gebruikt werden om van dik moutsap en suiker bier te maken... |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |
RE: Gruit De plant is dus waarschijnlijk eendenkroos, gruitgeld om het water bereikbaar te maken voor de brouwers. Beschryving-der-stad-Delft-1720.PNG |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |