-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vodka van aardappelen" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 sg 1300 ?? Dan is het haast pap. Dan wil het heel slecht vergisten. Of was het 1030 ?
Wat heb je voor gist gebruikt ? -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 ik denk ook dat je te snel ben gaan proeven. Absint wordt wel na 3 jaar pas gedronken. Mijn fles is over 3 maanden 3 jaar oud en dan proef ik nog eens, ik hoop dat de bittere smaak… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 suiker alcohol geeft een te scherpe bijsmaak. Een uit graan of druiven gestookte alcohol geeft ronde smaak. De temperatuur voor Maceraat was te hoog ! 55 tor 65 . Niet hoger ! Als de anijs en citroen vers was… Meer lezen»
-
joostbos antwoordde op het onderwerp "Airstill newbee vragen" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 Ja, klopt. Die wordt als kit geleverd samen met een vergistingsvat en alle overige benodigdheden om te starten met distilleren.
https://www.stookwinkel.nl/product/still-spirits-air-still-mini-distillery-kit/ -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Altijd een stripping run?" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 het aantal keren overhalen hangt af van wat je maakt , wat jou installatie kan , de kwaliteit van jou beslag. Strippen wil zeggen dat je in overhaal zo schoon mogelijk uit de bus komt. Nee niet als schoon… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 3 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bourbon uit mais siroop" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 ik denk dat die wang siroop te ver van smaak gestript is om er iets whisky-achtigs van te maken. Moutextract (ook de varianten van Stookwinkel en concullega’s) zijn duurder dan mout wat weer duurder is dan graan. De… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Altijd een stripping run?" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 Schrijf je ook de smaken op die je proeft in het begin, na een week, twee weken en het mag wel iets langer trouwens. Zelfs na drie maanden op een vaatje laat ik het nog een drie a viertal… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 Ja zeker kan je mais mouten lees het maar eens na in het topic Mountain Dew
https://stookforum.nl/forums/recept/mountain-dew/#post-92257 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 maar type mais te gebruiken is meer belangrijk betreft smaak . Dent type geeft zachter dan de flint die meer zoetig is. Maar dat is een ander verhaal en keuze Dan een goede mais of een lagere kwaliteit …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 jazeker kun je mais ook mouten. Ook al is het enzym niet genoeg voor ook ander graan om te zetten zal de maïs wanneer je het mout zelf ook helpen in omzetten en worden de polymeren meer ingezet. Je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon uit mais siroop" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 ik gebruikte siroop van gemout mais in filmpje . Je kunt ook maissiroop gebruiken maar dan is het meer ” rum ” achtig.
Carrafour in frankrijk kun je voordeliger het verkrijgen.
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Vodka van aardappelen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@arta380 Ben benieuwd naar de smaak en naar je opbrengst, mijn opbrengst zal iets minder zijn gezien ik geen suiker en mout toevoeg maar enkel op de suikers van de aardappel gok. Voor mij eerst afwachten hoe het invriezen uitpakt,… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@arta380 diervoeder mais wordt anders mee omgegaan dan consumptie mais. Opslag verwerken, verpakken. Luchtvochtigheid en wisselende kwaliteit door elkaar. Kans op schimmels , mijt en ongedierte groter. Vuile mais geeft kans op slechte gisting , minder opbrengst of muffe bijsmaak…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wash wordt warm tijdens vergisten" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@arta380 een beetje gist resten mee kan geen kwaad. Alleen bij te lang doorstoken of in te hoge temperatuur zou iets van gist bijsmaak meekomen. Tenzij het gist resten zijn die al een aantal weken hebben gestaan. Er zijn mensen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wash wordt warm tijdens vergisten" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@arta380 klaren is niet noodzakelijk een goedwerkende ketel krijgt het helder. Er zijn Vodka’s en enkele bourbon’s , whiskey ,rum die worden nabewerkt met actief kool , ozone , klei filters of zelfs Radiation . Meestal gaat het dan om… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wash wordt warm tijdens vergisten" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@arta380 Klaren is iets meer voor bierbrouwen of wijnmaken, het probleem bij het destilleren van een graandrank met klaren (wat vaker gedaan wordt door het koud weg te zetten) is dat de opgeloste CO2 er beter in blijft, wanneer die… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@arta380 Het blijft diervoeder mais, de eisen liggen daar een stuk lager dan bij spul bedoeld voor menselijke consumptie. Er zijn op dit forum die beweren dat ze goede resultaten krijgen maar ikzelf zou het niet doen, er is een… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Pure Liquid malt Extract" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@arta380 Als je op moutextract zoekt in het forum zul je zien dat het vaker wordt aanbevolen, deze versie wordt aanbevolen met suiker en water aan te lengen voordat de gist erbij gaat. Het is prima spul om de verschillende… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wash wordt warm tijdens vergisten" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@arta380 die grauwe laag bestaat uit resten dood gist en nog een deel levend. Daarnaast ook zouten en resten van voeding. Je kunt normaal rest gist wassen en regenereren maar omdat je een moderne gemodificeerde turbo variant hebt gebruikt is… Meer lezen»
- Meer laden