• Robbert antwoordde op het onderwerp "opnieuw stoken"1 jaar geleden

    @prins klikt goed toch. 
    Alles moet wennen. En oefening baart Kunst 

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "opnieuw stoken"1 jaar geleden

    @prins meestal wordt het alcohol percentage voor opnieuw overhalen terug gebracht naar onder de 50% . 
    De laatste overhaal is altijd waar de voorloop wordt weggenomen.

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello wordt goor"1 jaar geleden

    @mojocreations suiker van te voren even zuiveren met wat opgeklopt eiwit. Dan heb je dit probleem niet .

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "opnieuw stoken"1 jaar geleden

    @gerard01 wanneer je suiker heb toegevoegd als bijvoorbeeld in een likeur dan zal de suiker in stookketel gaan karameliseren en aanbranden in de ketel .

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "opnieuw stoken"1 jaar geleden

    @prins ook hier geld als het zonder conserveringsmiddelen , smaak geur en kleurstoffen is is alles bruikbaar.  

  • @prins als het zonder conserveringsmiddelen , smaak geur en kleurstoffen is is alles bruikbaar.   Dior het eerst even te verwarmen op 45 graden voordat je de ketel afsluit zorg je dat de rest koolzuur ontsnapt

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting"1 jaar geleden

    @prins het is beter als het wat stabieler is   . Ik weet niet wat voor gist je gebruikt maar het zal met de meeste gisten niet meteen problemen opleveren als het maar niet te lang duurt

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting"1 jaar geleden

    @prins vaak in het begin bij hoge activiteit kan door eigen activiteiten van gist de temperatuur oplopen en ook wat gaan schommelen als je zorgt dat ” omgeving temperatuur” continu is zal in het gistings vat het stabiliseren maar nog…   Meer lezen»

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "eerste keer"1 jaar geleden

    @prins brug temperatuur 79,3:tot 81 en als je ook meer aroma mee wel pakken tot 88 graden op brug.

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "Gistsapvoeding"1 jaar geleden

    @geen-onruststoker voor een goede vergisting is op 25 liter met 5,5 kilo suiker minimaal 70 gr droge bakkersgist of 140 verse bakkersgist nodig. En wat gistvoedingzout.

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorloop"1 jaar geleden

    @lemmy in de industrie moet er ook administratie gehouden worden van het afval ,voorloop naloop resten.i.v.m Belastingen .
    Het word afgevoerd en verwerkt . 

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorloop"1 jaar geleden

    @lemmy dat kleine beetje voorloop  is ook de moeite niet er wat mee te doen . Maar Als inderdaad 400 mil per x word opgevangen dan is er zeer veel verspilling dat zou  de moeite waard kunnen zijn om eerst…   Meer lezen»

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "wijnvat in delen vullen"1 jaar geleden

    @saning een vat blijft alleen goed als er voldoende vulling in zit . Wanneer je 10 of 20  liter in een 50 l vat hebt staat groot deel van hout droog. En deel vochtig.  Je krijgt dat het vat gaat…   Meer lezen»

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorloop"1 jaar geleden

    @psycat als maar oppast met voorloop op auto raam rubbers en raam afdichting. Eventuele zuren aanwezig in voorloopt maakt ze poreus en ook ruitenwissers gaan veel korter mee.

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorloop"1 jaar geleden

    @twisted in standaard milliliter en percentage kun je niet voorloop hoeveelheid berekenen.  Met een hele goede stookwijn kan 10 milliliter al voldoende zijn . Bij een andere misschien 100  milliliter. En 400  zal dan wel bar slecht product wezen of…   Meer lezen»

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorloop"1 jaar geleden

    @twisted aller eerst de vraag waarom gooi je 400cc weg ? Gebruik je wel goede producten of werkt jou ketel niet correct ?  Bij een normaal beslag of stookwijn kan enkele milliliters al voldoende zijn  .  Wanneer een ketel goed…   Meer lezen»

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting"1 jaar geleden

    Dat zou im principe kunnen werken . 
    De opbrengst zou ongeveer 2,7 tot 2,8 liter van 92% kunnen zijn .

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting"1 jaar geleden

    @prins hoeveel water ? 16 liter zou voldoende zijn.  Mout ( gemout graan )of havermout ?

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting"1 jaar geleden

    @prins een deken erom is prima maar zet  een giston dan ook op paar blokjes of andere verhoging  als ton op b.v. een tegel of beton vloer staat krijg je  Optrekkende kou.  
    Temperatuur onderin en bovenin moet zoveel gelijk zijn. .  

  • Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol niet helder."1 jaar geleden

    In principe zou een alcohol kraakhelder uit ketel horen te komen wanneer deze goed is ingericht en afgesteld. etherische olie kunnen inderdaad meekomen en soms ook iets verkleuring geven . Dat kan gewenst zijn en met  sturing te krijgen.  Wil…   Meer lezen»

  • Meer laden