-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudy68 verhouding veranderen . Of in plaats van citroen schil olieen een alternatief als citroen melisse of citroen gras gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudy68 meer kans dat jet van de citroen olieën komt .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudy68 gebruikte je citroen schil en anijs ?? Dan zou het aks je alcohol toevoegt tot 50+ % weer helder worden.
Anders is het mineralen neerslag. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudy68 is het gedestilleerd of heb je kruiden gemacereert ? Citroen olieën? Of magnesium zout ? Wanneer je iets alcohol bevat bijvoegt ( percentage verhoogd) kan het helder worden als het etherische oliën zijn . Als het magnesium zouten zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
In vat afkoelen.
IMG_20240203_190632624.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Controle
IMG_20240203_150727323.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Start tot tijd
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf melkzuur toevoegen?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@richard-k melkzuur kan komen uit zuurmout , gist, gevormd bij maischen en door toevoeging. Maar let wel op dat elke verschillende methode van melkzure toevoeging ook ander gevolgen heeft op eind resultaat. Je kunt niet zomaar melkzuur toevoegen. Wat is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Even door de molen gehaald. 10 killo 15 min
Nu 2 ,5 uur tijd vinden voor maischen.
Dan 12 dagen gisten .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepiplantjes" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Genepi afstrippen en 13- 15 gram doe je in een 700 mililiter alcohol van 70% . Alcohol uit graan . ( gerst of gerst met tarwe.) Daarbij een vanille stok . Dit laat je 5 weken trekken in een fles… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin de meeste manieren van snel verouderen zijn te proeven. Zeker de wissel baden in temperatuur , zonlicht en donker wegzetten , even als sous vide. Maar er zijn nog paar andere truukjes doe ook door de ” grote jongens… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@lemmy grote mandflessen en houten vaten.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@theresa op verzoek maak ik wat bij van die ik gekscherend ” mindfuck” gad genoemd. Beetje islay Achtig. Ik had meeste weggegeven. Ik ben nog paar mensen een belofte schuldig.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
En dan gemengd klaar voor de molen . Zaterdag ochtend maischen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Laatste beetje op gietijzeren eesten.
IMG_20240201_173722234.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Laatste beetje op gietijzeren eesten.
IMG_20240201_173722234.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "welk percentage bij op vat gaan?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@alchemist dat is narijping en esterficatie . Daar wordt het iets lichter of zachter . Maar Bij een te zware looizuur en hout invloed zal je in afgesloten fles juist negatieve invloed hebben. De fles afsluiten met katoen helpt ademen… Meer lezen»
- Meer laden