Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Moosdeboef

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Moosdeboef

@bouvier

@alchemist laat het niet te hoog gespannen zijn 😉 ik heb een grote pruimenboom met kleine zoete pruimpjes, zgn kwetchen in het Duits. Komt elk jaar ongeveer 80 kg van in de klikt bij het GFT . Ik wil daar graag een slivovitsj van gaan stoken. En ik zou me willen toe gaan leggen op andere fruitgestookte versnaperingen. En whisky. Bekijken
  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden geleden

    @prins Het is een redelijk simpele vraag met een nogal meerlaags antwoord.    Scherp is een relatief begrip en het hangt eigenlijk ook samen met de likeur die ermee gemaakt wordt, met delicate smaken zul je de alcohol meer opmerken…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden geleden

    @prins Het is geen wet van Meden en Perzen, je kunt deze suiker soorten onderling uitwisselen. Nu gaat rietsuiker t.o.v. gewone suiker niet echt veel meer smaak geven, vooral als je het in een likeur wilt gebruiken (die mogelijkerwijs nog…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Newton, Darwin en vacuum Distillatie" – 10 maanden geleden

    @psycat het is makkelijker dan gedacht, zoek maar eens op “waterstraalpomp”, ik heb daar toch al bijna 20 jaar geleden mee gewerkt bij een stagebedrijf, toen laten zien dat je ijsvorming aan de buitenkant kon hebben terwijl het binnenin kookte….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Newbee" – 10 maanden geleden

    Welkom Jurgen,
     
    Lekker bezig al, gelukkig geen bom gemaakt met die bananen 😉 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden

    Even nog een aantekening, ik had 1 onderdeel van de kruit overgeslagen, de laurierbessen, aangezien ik komend weekend een stuk Noordelijker ben dan ik me normaal durf te begeven in Nederland, denk ik dat ik een uitstapje maak naar een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – leuk 10 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Basis mede" – leuk 10 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996 
     

     
    Filmpje van Robbert over Absinthe, zelfde werking geldt voor Pastis (betreffende splitsing), aangezien dat de mildere variant is nadat de Franse wijnboeren en de anti-alcoholbeweging Absinthe het voor elkaar hadden gekregen Absinthe verboden te krijgen. 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Basis mede" – 10 maanden geleden

    Ik heb slechts driemaal mede gemaakt dus ben niet de meest ervaren bron. Het witte wijn verhaal komt me bekend voor, de mede hier heeft een jaar moeten staan voordat de honing er terug in kwam, laat de eerste versie…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden

    @robbert klopt ik had het filmpje nog bekeken.   Het gaat ook de mirre worden met wilde gagel en de bergkummel, is redelijk in de buurt van de oorspronkelijke receptuur (in een aantal steden komen deze drie steeds naar voren)….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996 de weckpot met alcohol en kruiden, de warme alcohol onttrekt de smaak.    Alleen kruiden roosteren in de oven (op een hogere temperatuur) is een andere toepassing, eentje die je meer ziet bij koken.   En het verdunnen kun…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996 zonder warmte onttrek je gewoon minder smaken aan dit soort kruiden. In de meest eenvoudige vorm zou ik zeggen zet je oven op de laagste stand (indien deze geen 50 graden aankan) en zet de deur op een kiertje…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996 Mijn eerste ingeving is dat het komt door de hoeveelheid steranijs, ik heb nog even gezocht op de notities op de telefoon maar de aantekeningen van m’n laatste pastis zijn weg, ik weet wel nog dat ik meer op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    Hoi Amaury,
     
    Heb je ook hoeveelheden wat je gebruikt hebt? De kans is goed aanwezig dat je wat stevig zit qua aandeel van de oliën, dan zul je al snel zien dat onder de 50% het troebel uitslaat.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden

    Nog even de opmerking dat Mirre vaker gebruikt wordt dan alleen in Zweden, andere kruidenbitters, Kalmoes Beerenburg, Jägermeister en Benedictine bevatten blijkbaar ook mirre, lief vogeltje fluisterde me dat net in via WhatsApp.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden

    Rekenwerk is nog niet gedaan, ik heb meer lopen nadenken over het hars verhaal, ik zit niet echt te springen om pijnhars (ook bekend als colofonium) te gebruiken, het uitdampen zie ik niet zitten en het is een bekendere allergeen….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden

    Susan is er nog later mee bezig geweest
     
    Reconstructing the substance gruit
     
    Maakt het leven weer iets makkelijker 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden

    Het is alweer een tijdje geleden, er lag hier al een tijdje een boekje op de stapel van goede bedoelingen maar het kwam er steeds niet van, tot gisteren dan. Het boekje is onderdeel van the Compleat Anachronist, viermaal per…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 10 maanden, 1 week geleden

    Welkom Kees,
     
    Fruit kan ik je niet mee helpen, betreffende whisky, vraag maar raak.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @joostbos Actieve kool is niet selectief voor alleen bijsmaken 😉 , dus ja het kan ook andere dingen wegpakken.   Het is ieder z’n ding, maar minder suiker, bakkersgist en gistvoeding zorgt voor een drank waarbij geen actieve kool nodig…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz rinus55 tom182

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 13 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens