Forum antwoorden aangemaakt

RE: Wie stookt met een kolom

Eerst dit: ik heb geen ervaring met kolom maar als het gaat om zo zuiver mogelijk stoken dan is de vergisting de eerste stap. Waarom iets eruit halen wat er niet in hoeft te zitten? De bier- en wijnjo...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: mout koelen

Ben gewoon benieuwd naar je recept én hoe de enzymen in de mout andere koolhydraten afbraken, vandaar mijn vraag. Laat eens weten hoe het ging, dan kan ik ook eens wat kastanjes gaan zoeken. groeten...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Hier plaagkop Catnip. Welkom op het forum. Ik ging er vanuit dat je vanwege jouw bierbrouw ervaring geen onderscheid zou maken tussen een suiker( sucrose) mash en een bier beslag (maltose) omdat je ze...

In forum Stel je even voor...

6 jaar geleden
RE: mout koelen

@ bejakin: Ik heb geen ervaring met bier brouwen maar daar ga je vast niet voor. Ik lees ook telkens over besmettingen maar ik ben ze nog niet tegengekomen. Wat voor besmetting verwacht je? (Melkzuu...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Vraagje over suiker vergisting

Oke Tijl, je hebt me. "Zijn naam verklaart zijn talent mensen voor de gek te houden." pff. Groeten Catnip

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Vraagje over suiker vergisting

Volgens mij is dat een alcoholdobber voor heldere destilaten (alcohol/water mengsel) en niet om de vergistingsgraad te meten. Je gebruikt daarvoor een hydrometer om het SG, het soortelijk gewicht te m...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Alco hol is erg scherp van smaak wat kan ik daar aan doen

Goede tips allemaal! Waar ik nog niemand over hoorde was het oorspronkelijke SG van de wash om 19% ABV te krijgen. Turbogist of niet, die gist heeft het zwaar gehad en is voortdurend stoffen aan het l...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Catnip's druivenstook; vragen over zuiverheid en het uitsmeren van fracties

@ william, ik lees zelf ook meer dan dat ik reageer, dus daarom bedankt voor jouw reactie. @Robbert, heb je een WhatsApp berichtje gestuurd

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Catnip's druivenstook; vragen over zuiverheid en het uitsmeren van fracties

@andere forumleden: excuses voor de eenzijdige dialogen @ Robbert, heb je een PB gestuurd. gr. Catnip

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Catnip's druivenstook; vragen over zuiverheid en het uitsmeren van fracties

Wederom bedankt voor duidelijke antwoord. Ik lees me veel in op het onderwerp maar vind niet altijd het antwoord. Wanneer ik dan ga destilleren komen er vanzelf weer nieuwe vragen en antwoorden. Heel ...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Catnip's druivenstook; vragen over zuiverheid en het uitsmeren van fracties

Bedankt Robbert voor het uitgebreide antwoord. Ik heb veel aan je posts. Het 1,5x keer destileren zoals ik bedoel is zoals in de volgende topics: Niet zozeer macereren dus. Meer bedoeld om niet onno...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Catnip's druivenstook; vragen over zuiverheid en het uitsmeren van fracties

Nog even de gegevens: 9 liter rode wijn, Abv 8% --> 2.8 liter ruwstook van 35% . Ruwstook aangevuld met 1.2 liter wijn tot 4 liter voor fijnstook van ongeveer 25% . Opbrengst =1.85 liter van 57%. 6...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
Catnip's druivenstook; vragen over zuiverheid en het uitsmeren van fracties

  Beste forumleden, Deze zomer heb ik wijn gemaakt, ook om een deel daarvan op te stoken. Na twee keer een ruwstook in mijn 5 liter alambiek ben ik overgegegaan naar een fijnstook. Om de ketel go...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Distilaat klaren, batch verpest?

Niet toevallig aangelengd met zeer kalkrijk water? groeten Catnip

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Hoe zie ik het verschil tussen rubber en siliconen

Wellicht kan je het met een stukje plakband testen. Siliconen blijft bijna niks op kleven (behalve siliconen zelf). Op rubber blijft het wel plakken. Ook is siliconen een stuk minder temperatuur gevoe...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
Pagina 18 / 23