Forum antwoorden aangemaakt

RE: Vlierbes port maken.

Hoi Rick, een soort van port gaat het sowieso worden met jouw methodes. Er zijn veel methodes om een versterkte wijn te maken. (Al gedacht aan freeze jacking?) Voor vlierbessen heb je een hoop toege...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

6 jaar geleden
RE: Boekweit (Buckwheat)

Duidelijk Munckerik. Voor William betekent dit waarschijnlijk dat hij van de enzymen niet zo'n last zal hebben tijdens het maishen. De mouterijen weten wel wat ze doen natuurlijk.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

6 jaar geleden
RE: gisting wil niet op gang komen

Of zet een soeppan op het gasfornuis. In het midden van de pan zet je een soepkop neer. Vul de pan met wat most (stookwijn) rond de soepkop Nu leg je de deksel van de pan omgekeerd op de pan. (De dek...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Boekweit (Buckwheat)

Lijkt me een mooie opzet van wat je hiermee gaat doen. Zoals je weet heb ik ook een x aantal andere granen mee gemaischt. Ik zie dat de boekweit een boekweitmout is. Ik weet niet zo goed wat ik me daa...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

6 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Wat mout dat mout Trap ik even een open deur in als ik zeg dat het mouten moet omdat je de enzymen uit de mout nodig hebt om zetmeel om te zetten in voor de gist verwerkbare suikers en dat mouten du...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Catnip is alive and kicking! Het leek wat op een zomerstop als in Caraïben maar ik lees geduldig mee en inderdaad wat op de achtergrond. Wel twee zomers met fruit verder en mijn whisky is een wat ruim...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: GF, hoe oxcidatie verminderen ?

Als ik me niet vergis is een PH van 5.2 naar 5.4 een stijging van zuur naar basisch en heeft het met aanzuren niets te maken. Het belangrijkste is dat zuurstof sowieso slecht oplost in water en al hel...

In forum Grainfather

6 jaar geleden
RE: Invertsuiker: to do or not to do?

Nog een tip van Robbert bevestigd. De gist heeft het met invertsuiker ook een stuk minder lastig als je het gedurende het gisten in delen toevoegd. Minder stress is dus minder ongewenste bijproducten.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Aardappelen met een luchtje

Even googlen en samengevat: Naar het schijnt leeft 70% van de bacterien onder de grond. ( dus op aardappel.) De meeste van die bacterien maken echt vieze luchtjes. Zoals de groep van clostridiumbacter...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Experimenteren

Organische chemie.. Heb je bronnen met een soort reaktievergelijking? Ik ben daar wel benieuwd naar . Tevens denk ik dat een chemische oxidatie niet gelijk staat aan "veroudering". De meesten hier exp...

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Moonshiners

Weer wat van Robbert en Nimrax geleerd. Grootste deel van die wilde gisting komt niet van alleen van gisten maar voornamelijk van bacterien. De gisten gaan vaak als eerste aan tafel. Die moonshiners g...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Voorloop

Ik ben het voor 96% eens met Robbert. Die 98 % is alleen mogelijk als de alcohol al niet 100% zuiver is 😀 Hierbij een leuk filmpje over het watergehalte in alcohol (in dit geval: isopropanol) @ Robbe...

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Verhouding gemout en ongemout.

Haha, ik heb deze vraag ook eens gesteld en ben toen zelf aan de slag gegaan. Mijn antwoord: ligt eraan wat voor ongemoute granen je wilt gebruiken, wat je beslagdikte is, wat de voorbehandeling van...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Wellicht overbogig maar zoals het pakje aangeeft voor de beste kwaliteit: langer laten vergisten bij een lagere temperatuur. En zoals Nimrax aangaf: let op de datum. Ik lees goede dingen over Lalvin E...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Wie stookt met een kolom

@Kees22, bedankt voor interessante artikel. Over gist in "stook"wijn gesproken: laatst "droge port" van 20% gemaakt door een deel brandewijn aan 1,5 liter natuurlijk geklaarde wijn toe te voegen: Gel...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
Pagina 17 / 23