Forum antwoorden aangemaakt
RE: Even voorstellen @kees22 ik doel niet op de thumper. Ik doel op de combinatie van potten alchohol, vuur, een hoge kolom, ondersteund door hoge balken en nukkige slangen, plus aardig wat glas in de buurt. Niet om azi... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: All Grain jenever @kees22 @ Kapisjon, ja en nee. Als het meel voorbehandeld is ( bewerkt, gekookt, gestoomd, getoast)dan zwellen de zetmeelkorrels minder op. Als het onbehandeld meel is dan gaat het niet op en krijg je... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: All Grain jenever @smipie het is ook de informatie waar je om vroeg 😉 de verschillen zijn inderdaad niet groot. Tarwe heeft in verhouding meer zetmeel vanwege het dunnere kaf, mais is de topper met 80 % zetmee... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Calvados vragen Ah, je hebt dus flessen sap. Mooi in de fles laten totdat het 20 graden is. Ga je nou suiker of dextrose gebruiken? In het geval van suiker zal ik dit wel inverteren. Klein klusje is dat. Door alleen... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Calvados vragen Ik ken champagnegist als een die dwars door alles heen gist. De beschijving van deze gist geeft echter aan dat ie gevoelig is, de temperatuur van hydrateren moet niet meer dan 2 graden verschillen me... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Even voorstellen @smipie mooie opstelling hoor! Echt top! Maar ben ik nu de enige die hier het gevaar ook ziet? |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Calvados vragen @haak toedekken met een lap, zodat er niks bij kan komen. Na 3 a 4 dagen dek je af met deksel en waterslot. Dan is het heftigste vaak wel voorbij. Nb. Zorg wel voor gist die gelijk zn werk doet. Star... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: All Grain jenever 1060 is heel respectabel voor het maischen maar dit zegt niet zoveel als je niet verteld hoeveel water je hebt gebruikt. Ik leg zo uit waarom. de berekening van Cooper is goed, echter gaat hij uit van... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Beslag verzuurt @dutchgold Afsluitringetje van siliconenrubber erop, aan twee kanten. Die standaard ringetjes zijn niet goed. Gewoon zelf knippen (iets te krap) van zo’n bakmatje van de action. Mijn tip was niet voor... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Even voorstellen @smipie Zoveel mout is er niet nodig voor een goede graanjenever. 10 % pilsmout, en een mengseltje van verschillende meelsoorten die je meemaischt. Ongemout brengt veel meer de graansmaak naar boven. ... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Beslag verzuurt Ik heb de gisten even bekeken, en begrijp waarom je ze koos. Ik leer ook door fouten te maken, dat zeker. Zo lang je maar weet waar die fouten vandaan komen, leer je er ook daadwerkelijk wat van ... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Beslag verzuurt Fijne werkplek heb je inderdaad. Beste tip blijft je SG veel lager te houden. Ben ook benieuwd welke gist je hebt gebruikt trouwens , fijn om te horen dat het de gist nu wel zijn best heeft gedaan. Tr... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Dag Allen Welkom op het forum, voor mij was het ook de liefde voor whisky waardoor ik ging stoken. De ketelkeuze zal ook afhangen van hoe je hobby zich ontwikkelt. Bij mij begon het dus met een 5 liter whiskyal... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Beslag verzuurt @dutchgold Ik wil beste geloven dat je beslag verzuurt, maar een pH van 2 klinkt me wat laag. Een geuze stopt namelijk al bij pH 3 en zuurkool zit daar ook op. Weet je zeker dat je meetinstrumenten k... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: vlugge whisky mash @webstorestudio het zal dan wel kloppen, probeer het uit zou ik zo zeggen. (En laat het ons weten). In de link staan twee dingen, namelijk dat de suiker al in de korrel zit en dat enzymen alles om mo... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |