Forum antwoorden aangemaakt

RE: Kristalsuiker vs druivensuiker

@robbert Deze volg ik niet, of ik lees ‘m verkeerd. Je kan altijd meer suiker oplossen in water om het SG te laten stijgen. Tot wel 5 kilo in een liter 😬. (Dextrose/sucrose/glucose) Zeg je nou...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Alcohol uit Desem starter

@rumo Had je de gist hergebruikt of had je rumgist als broodgist gebruikt? @Stokerstanley, zuurdesemgist (het zit al in de naam) bestaat voornamelijk uit melkzuurbacteriën die melkzuur, boterzuur en ...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Muesli ''Whisky"

@AxelF, Ik weet denk ik precies wat je bedoelt. (En geen oordeel idd) In mijn ogen wordt er echter ongelooflijk geheimzinnig gedaan over Whisky (Whiskey). Wat mij vooral opvalt is dat de ambacht (m/v ...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Muesli ''Whisky"

Puristen zullen je altijd vertellen hoe het ‘beter’ moet. Focus gewoon op de mensen die blij zijn met je recept, volgens mij zijn dat er genoeg. Door mee te liften op de naam whisky schep je alleen be...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Muesli ''Whisky"

@rumo True.. what’s in a name? Alles maar jenever gaan noemen dan? Of Wishky, whiksy, wikhsy,wyhski,wykhsi,whyski,wikshy,wykshi,wikhsy. Met een ‘e’ erbij nog meer mogelijkheden. Ik stel voor WISH-KY....

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Muesli ''Whisky"

@rumo ( en stiekem ook @Robbert: In de titel van het topic staat “whisky” heel keurig tussen haakjes 😉. ik ken genoeg whiskies die de naam wel dragen maar die naam ook niet waard zijn. Dit dr...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Vraag mbt voorloop, hoofdloop en naloop

Beste Brus-stokertje, ik zal in de volgorde van je vragen antwoord proberen te geven, alhoewel ik nog nooit met een Air-still gestookt heb. 40% om te macereren is volgens mij wat aan de lage kant, ik ...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: All Grain jenever

3 dagen en dan al op 1010. Klinkt voorspoedig. Nu is het wel zo dat het laatste beetje het langzaamst gaat. De gist wordt zwakker en eventuele lacto bacteriën nemen het deels over. Er wordt dus niet...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Gisten en suikers

onze huismeester Robbert heeft een topic waar je wel mee verder kan. groeten Catnip

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@robbert niet helemaal mijn vraag. Ik stel hem anders. Waarom spoelen? Waarom niet gewoon weken in een paar liter water en dan door de zeef. Wat levert spoelen op t.o.v. gewoon weken. En ook; waarom z...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

Duidelijk verhaal Robbert, denk dat het inzichtelijk is voor veel mensen. Misschien nog voor de volledigheid de hoeveelheden erbij en de pH waarden. Vraagje: Welk verschil brengt spoelen nou op ,laten...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Gezocht : Eau de Vie recepten

@nathan2020 Exact, dan weet je het antwoord. Handig zo’n centrifuge, maar de opbrengst is zo laag. Of heb ik dat alleen? Laatst appels ingevroren en toen geperst. Zo droog als een biscuitje. (Idee van...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Cuts maken tijdens je spirit run

Helemaal mee eens met RuMo en Robbert. Ik had hier echt veel moete mee in het begin. Nu soms nog wel eens trouwens. Echter, de temperatuur in de gaten houden geeft wel een goede indicatie. De foute ...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Beetje bezinksel

Het komt inderdaad van het eiken. Whisky (alcohol) is laag in pH. Na verloop van tijd volgt er meer afbraak van het hout. Dit zit eerst in oplossing omdat zo fijn is. Langzaam uitschenken dus. groeten...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Gezocht : Eau de Vie recepten

@nathan2020 Als ik appels met peren vergelijk dan zou ik het verwijderen. Het ruikt vaak niet lekker en ik geloof dat het schuim van de schil komt. (Ik kreeg het namelijk niet van geschilde appels) .O...

In forum Spirits

3 jaar geleden
Pagina 2 / 23