Forum antwoorden aangemaakt

RE: vlugge whisky mash

ik geloof dat dat recept van stookwinkel opgaat voor de mout die zij aanbieden wat in combinatie met die gist (toevoegingen van enzymen idd) ervoor zorgt dat zetmeel om wordt gezet in vergistbare suik...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Welke temperatuur

@cooper ten eerste tof dat je je bevindingen langs iets legt wat je aangeboden is zoals die tabel. Zijn mij betreft te weinig hier op het forum die nog aan een soort van ‘fact-checking’ doen. Stoken...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: vlugge whisky mash

@ Robbert Leuk gebied om mee te experimenteren dus. @ RuMo, dat deed ik eerder ook toen ik slechts een 5 liter ketel had. Stellig ben ik ook niet want ik heb dus geen gecontroleerd vergelijkingsmateri...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: vlugge whisky mash

@robbert ik blijf het interessant vinden. Ik heb mijn ruwstook heel vaak lang laten staan ,de vorige whisky zelfs 4 maanden. Hij is zoeter dan verwacht. Ik vermoed esters. In dezelfde lijn; dan zou he...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: vlugge whisky mash

@rumo geloof me, ik ben echt slecht in wiskunde. Stoken kan ik ook niet echt , maar daar word ik wel beter in. Een mashje maken gaat me wel aardig af. 10 procent uitspugen met 5 kg mout lukt me ook ni...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: vlugge whisky mash

@rumo even zagen en rekenen. Gerst 5kg. (Zetmeel max 65. %) maximale versuikering levert dus op: (5000 / 100) x 65 = 3250 gr ‘suiker’ . 3250 gr delen door 20 liter is ; 162,5 gram per liter. Max SG = ...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: (whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie

@rumo dat is ook mijn insteek. Te vroeg stoken levert bij graan een teveel aan diacetyl op. Te lang laten staan kan ervoor zorgen dat aanwezige enzymen bepaalde esters (ethylacetaat) ontstaan, doordat...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Graan alcohol

@Robbert Ik denk dat iedereen zelf die keuze moet maken. Je hebt in elk geval naar jouw voorbeeld meer dan voldoende mogelijkheden gegeven om die drempel naar niet-suiker alcohol te maken. Ik denk dat...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Veel te veel water...stom!?

Forces of nature. Lijkt me dat je met de nodige respect je wietolie maakt. Welicht met dezelfde insteek krijg je dan ook je gisting onder controle. Het is geen raketwetenschap en wat je gedaan hebt is...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Whisky recept 3

@walt Maischen gaat nauurlijk in eerste instantie voor de versuikering van je beslag. Maar de (voorlopers van) smaakstoffen vrijmaken is minstens zo belangrijk. Heb nul ervaring met biermaken trouwens...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Whisky recept 3

@munckerik Die strains zijn ook een beetje op effectiviteit geselcteerd. Slechte uitvlokking zodat ze niet verbranden op de verwarmingselementen in de ‘wash still’ @ walt, het esters verhaal is ook ee...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Whisky recept 3

Mag het bericht niet bewerken, wel op reageren. Dus: Catnip! $¥€€&%. Op de datum letten!! Zou Johnny54 nog meelezen?

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Whisky recept 3

@sjonnie54 leuk dat je over de schilfertjes, de kafjes begint. Ben benieuwd waar je dat vandaan hebt. Feit: reinculturen van de giststam Saccharomyces Cerevisiae kunnen alleen de zesvoudige suikers om...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: (whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie

@Munckerik, helemaal gelijk. Ik vertrouw voornamelijk ook op mijn eigen zintuigen. Je kan namelijk ook heel goed zien of iets nog gist. Kunnen we al deze antwoorden niet in een robot stoppen en dat er...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Veel te veel water...stom!?

Wik, zoals je al opmerkt is de gisting al op gang, echter heeft de gist het zelfs met die hoeveelheden suiker behoorlijk zwaar. Ondanks wat het pakje aangeeft. Een gist onder stress produceert meer da...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Pagina 4 / 23