Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Christian4279

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Christian4279

@christian4279

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 2
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste schreden" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @alba Nee dat is een prima aanname, die 3 batches van 8 liter elk zouden genoeg moeten opleveren voor een tweede ronde. 
     
    En nu de brouwketel, hoe wil je dat gaan doen? 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste schreden" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    Misschien nog een paar tips;   Start met gerstemout alleen, het is de makkelijkste soort graan om mee te werken en tevens ook de vereiste voor de meeste Schotse whisky’s van aanzien (Single Malt). Qua gerstemout, je hebt distilleer mout,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste schreden" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @alba dat is de juiste instelling, als je dus op smaak gesteld bent wordt het dus met granen werken. Whisky vergt geduld en je moet niet bang zijn om te leren.   Je kunt het beste even nadenken over de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste schreden" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @alba Welkom Richard,    Voor mij was het Islay dat ervoor zorgde dat ik whisky wilde leren maken, leren kun je hier zeker en je kunt zoveel kennis opdoen als je wilt. Er zijn er hier genoeg die een whisky…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @robbert haha ik had al een vermoeden met DMT, vooral aangezien acacia bast wat smartshops laat zien als leverancier. Maar met destillatie zal toch nagenoeg niks overkomen?    Kookpunt Bij 0,8 hPa: 160 °C   Ja misschien had ik wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @rumo dus ik lees een experimentje aan jouw kant? 😉    Ik heb teveel gewijzigd zelf om iets met elkaar te kunnen vergelijken, het enige wat ik nu kan zeggen is dat ik de ongewassen melasse het fijnst vind qua…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @rumo Over het gebruik van mout in oude recepten durf ik weinig te zeggen, het kan beschikbaarheid zijn of eisen die aan de drank gesteld werden (heb ook iets gezien dat alleen suikerriet producten en fruit waren toegestaan).   Buiten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @robbert dat is een hoop informatie in een kort stukje tekst. Voor de leesbaarheid trek ik even wat dingen uit elkaar;     Bacillus subtilis, deze werd gebruikt voor productie van amylase enzymen, zover duidelijk maar vanwege de productie van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @kevin haha, er zijn op WhatsApp een paar discussies geweest over rum, de suikerriet staat nog op de planning maar langsrijden bij twee toko’s was nog geen succes. Betreffende het gebruik van andere plantdelen, er staat op het internet meer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @robbert dat zit weer in de categorie namaak, of in ieder geval na het destilleren. Dan wordt het een Don Papa wat mij betreft, alhoewel die echt vreselijk is, soort van Dr. Oetker vanille essence.   De vraag is meer,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bananenrum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @maasjoerts let wel op dat je het gistvat ergens zet waar schoonmaken makkelijk gaat, ik herinner me nog wat fotos op verscheidene fora waar de banaan zorgde voor het geweldadig verlaten van een gedeelte van de vloeistof uit het gistvat.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    Nog iets om in de groep te gooien, niet iets wat ik overweeg op het ogenblik maar het is misschien vermakelijk om te lezen en in ieder geval een discussie waard, azijn toevoegen aan de vergisting van melasse…. beetje vreemd…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    Rum heeft een tijdje stilgelegen hier, het proeven afgelopen week van de Saison versie en wat vragen over rum in een ander topic (en via WhatsApp) wakkerde toch weer de interesse aan, bij onze forumleverancier een kannetje melasse besteld en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @robbert Kister heeft hij nu, het Franse boek kan ik niks van vinden helaas.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @antonuithethogenoorden Ik stuur je zo een berichtje Anton 😉

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Blauwe kleur na striprun suikerwash met baking-soda" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @ruben124 ik heb geen ervaring met turbo gisten maar heb hier op t forum wel gelezen over bijsmaken.   Ik zou eerst eens een ronde proberen met een niet turbo gist. De gist die het beste uit de bus kwam…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @ruben124 heb je wat meer informatie hoe je de rum gemaakt hebt? Rum heeft sowieso wat tijd nodig, hoelang heeft er tussen destilleren en proeven gezeten?

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limonchello recept" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @stokey Ik vermoed dat je deze bedoelt? Links van een aantal jaar terug kunnen inderdaad niet meer werken, het beste werkt op de naam van het onderwerp even zoeken in google en stookforum eraan toevoegen.

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 19 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 7 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens