Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Christian4279

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Christian4279

@christian4279

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 2
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Profielnaam wijzigen" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @richard-k Ga naar je profiel, er zal iets staan instellingen of een icoon van een poppetje met een tandwiel ernaast, daar kun je je naam veranderen, pak dan meteen ook de handle mee.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vergist suikerwater" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @houthakkertje Waarom zou je dit willen proberen, anderhalf jaar om ontleding van gist te krijgen, verzuring etc.
     
    Suikerwater is geen financiële nekslag en met versere producten werken kan alleen maar betere drank opleveren.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zelf melkzuur toevoegen?" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @richard-k Je bedoelt melkzuurbacteriën? De hele simpele versie is een gist gebruiken en melkzuurbacteriën vanuit ongebruikte mout of wat sap van zuurkool.   Anderzijds kun je het ook opkweken uit witte kool Ziplock zakje vullen met gekneusde witte kool. Paar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Dat was misschien een wat zwartgallig antwoord op je vraag.   Duidelijke tijden vind ik niet, de lagering in vat lijkt afhankelijk van het transport te zijn geweest, sommige vaten gingen overzees naar verre oorden dus net als bij de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Genepiplantjes" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rdirk dat geldt voor alles van dranken, maar ik durf niet te zeggen vanuit wat Genepi van oorsprong wordt gemaakt, dat kan @Robbert wel zeggen.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @lemmy de recepten zelf stoppen meestal bij het destilleren zelf, als we kijken naar omschrijvingen in boeken die gaan over belasting of strafrecht gaat het om kruiken, vaten, fusten, flessen en kannen (die laatste komt voor bij het inzetten van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Genepiplantjes" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rdirk kijk hier eens.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Ik heb net even aan de kruidenmand gesnuffeld, die ruikt dus echt interessant en zoet, zachte kruiden met de jeneverbes op de achtergrond. Weet niet of ik nu teveel ander spul heb achtergelaten en te vroeg gestopt ben of alles…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rinus55 dit is gedaan met alcohol uit honing waarvoor ik geen toepassing had, het rook nog lichtzoet toen het de ketel in ging, zelfs na driemaal destillatie en maanden luchten.   De alcohol die je gebruikt geeft een toets mee,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rinus55 alleen de jeneverbes en paardebloemwortel, het fijnere of bladachtige spul is er droog ingegaan.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Even voor mijzelf als notitie. 1100 ml van 35% Binnen een uurtje 400 ml van 70% opgevangen, destillaat wat over kwam zat op 60% en wilde niet teveel olie riskeren en blind te slaan bij verdunnen, begon ook sneller qua…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Tijd om te starten.
     IMG20240131191727.jpg

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "welk percentage bij op vat gaan?" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @robbert dan hebben die misschien ervoor gezorgd dat ik het als minder houtinvloed heb ervaren maar zelfs in een afgesloten fles merk ik verbetering op (nadat het wel 3 maanden in het vat heeft gezeten).

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "welk percentage bij op vat gaan?" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @diederrick Ik heb met mijn vaatje vanaf de eerste keer 3 maanden gehanteerd en dat leek een goede invloed van hout op te leveren, let wel dat ik whisky aan het maken was en in de invloed van hout wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor whisky?" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    En voor vollere smaakprofielen is een eiwitrust aan te bevelen rond de 50 a 52 graden.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor whisky?" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @jandeimker Dat kan een zwaard zijn dat aan twee kanten snijdt, ik denk dat de stort en houtrijping erop afgestemd moeten worden. De reden is dat je een bepaalde harmonie wilt qua smaken. Ik zeg niet dat biergisten een slecht…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "welk percentage bij op vat gaan?" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @diederrick ik heb drie maanden gehanteerd voor een paar rondes, met name in het begin zou ik geen jaar doen. Na de vatrijping een maand of drie in afgesloten fles laten laten rijpen.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Kruiden zijn binnen, ruiken verrassend goed eigenlijk. Dus de eerste poging zonder een al te stevige basis waarom op deze manier gaat worden.   3 gram Jeneverbessen 0,5 gram Sint Janskruid 0,2 gram Berkenblad 0,2 gram Brandnetel wortel 0,1 gram…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz rinus55 _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 2 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 4 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens