-
MojoCreations antwoordde op het onderwerp "Graag hulp, Laagje olie op Limoncello" – 11 maanden, 1 week geleden
@drankdier Wat is volgens jou dan de meest efficiënte manier? Ik dacht dat het niet veel verschil maakte hoe lang je het liet maceren, omdat er niet meer werd opgenomen naarmate de alcohol verzadigd is geraakt.
-
Hoentie antwoordde op het onderwerp "Beginnersvraag. Is de gemaakte cider goed of niet?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@drankdier Dit is een uitstekende tip. Gewoon een half jaar laten liggen en dan weer proeven. Geduld is de beste smaakmaker. Smaakt het niet? Gewoon de ketel in en een lekker obstler van maken, of op een beetje hout leggen…. Meer lezen»
-
Tjerk antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren geleden
@drankdier, ik ben ook met mijn eerste stook ooit bezig en zit ook met vragen. Mijn wash was net als bij jou rond de 10%. Heb de eerste stook rond de 65 graden gedaan en heb nu iets meer dan… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Beginnersvraag. Is de gemaakte cider goed of niet?" – 2 jaren geleden
@drankdier minder droog is lastig omdat je met het bottelen soms een jaar of langer gist.zoetjes of niet vergistbare suikers,lees de ervaringen van @Murmillo .Niet lekker kan ik uit eigen ervaring zeggen .en als hij het niet kan stop dan… Meer lezen»
-
Ciderfan antwoordde op het onderwerp "Beginnersvraag. Is de gemaakte cider goed of niet?" – 2 jaren geleden
@drankdier Oké, dat zal ik volgend jaar doen. Dank je.
-
Tjerk antwoordde op het onderwerp "Koelsysteem T500" – 2 jaren, 1 maand geleden
@drankdier thanks, scheelt mij een hoop werk voor niks
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@drankdier
die suiker zit er al in begrijp ik !dus dat is niet meer te veranderen
misschien idd beter stoken dan bottelen -
Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@drankdier
weet niet op hoeveel maar dat is te veel
eerst maar weer ff uitgisten,zal de smaak niet ten goede komen ….
dan bottel suiker erbij en bottelen -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@drankdier voordeel van de pit pit product is dat deze altijd uit zelfde Import komt . Angelica is even als bijvoorbeeld de alsem nogal afhankelijk van uit welke streek het komt . Bodem en klimaat zijn belangrijk voor kwaliteit. Op… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@drankdier Thanks Maar ik heb zaden geprobeerd, wortels, gekweekt en gekocht bij een degelijke herborist. Het lukt me echter niet en ik heb andere kruiden voor mijn gin gezocht. Overigens : de kwaliteit van gedroogde angelica wortels van een (degelijke)… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@drankdier Hi Engelwortel is tweejarig, net als suikerbiet Het eerste jaar stockeert de plant alle energie in de wortel teneinde het tweede jaar een giga zaadstengel te kunnen produceren Ik oogst dus steeds in de herfst van het eerste jaar…. Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@drankdier Hi drankdier Engelwortel probeer ik zelf te kweken omdat de wortel (en ook de zaden) snel hun fijne smaak verliezen En in een basket geeft de oude engelwortel een scherpe bijtende smaak af. Kweek je zelf of heb je… Meer lezen»
-
Ruben124 antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@drankdier Ok, bij de volgende fermentaties ga ik dan eens experimenteren met verschillende hoeveelheden suiker/molassen. Welke commerciële rum is het, dan kan ik deze eens in huis halen om en idee van de smaak ervan te krijgen😁. Hoe krijg jij… Meer lezen»
-
Ruben124 antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@drankdier Met wat heb jij de molasses dan (deels) vervangen? Momenteel is de wash ook pure molasses omdat dit het meeste smaak zou geven. En langer laten staan, rond hoeveel graden dan? Want ik ga ervan uit dat 10°C niet… Meer lezen»
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@drankdier oh wat gaaf, dank je wel, bedankt voor de info!
Ik stook in mijn Grainfather G30 waarmee ik heel nauwkeurig vermogen en temperatuur kan regelen. Dat kan ik de 2e stook heel voorzichtig doen. -
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@drankdier 1,5 stook, hoe doe je dat?
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@drankdier Ja, als ik alleen sugerwashes zou maken dan zou ik ook een reflux gebruiken.Zo nu en dan waag ik me ook eens aan een whisky en dan is een potstill wat authentieker. Met een potstill en die turbo pure… Meer lezen»
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@drankdier Ik stook niet met een reflux en ook niet meer dan 2 keer (striprun & spiritrun).Gaat ook prima
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@drankdier
Mogen we je 5 botanicals kennen ? -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@drankdier zal ik doen
- Meer laden