-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@drankdier ik heb ook drank “op” Amerikaans eiken – medium toasted “liggen”. Dit krijgt ook een mooie kleur en smaak maar ook dat had ik dan beter op een hoger %age moeten opslaan…of misschien is dat minder belangrijk omdat het… Meer lezen»
-
maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@drankdier ben benieuwd ga het misschien morgen anders maandag voor de 2e keer stoken. Ben benieuwd! misschien een domme vraag, maar stel dat je nog wat oude flessen wijn, champagne of andere drank hebt staan. Is het mogelijk dit bij… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@drankdier weer een vraagje, na overplaatsen van vaatje naar glazen kruik van 5 ltr waar kan ik dan aan denken? Half jaar, een heel jaar of nog langer?
-
maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@drankdier bedankt voor je antwoord. . Hoeveel alcohol houd je dan over als je die 3 washes samen stookt? En hoeveel houd je er over als ik die 4,5 liter verdun tot 40% en dit dan stook? die 6 maanden… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@drankdier inderdaad, zo had ik het nog niet bekeken, bedankt voor de tip!
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@drankdier dit is inderdaad de eerste drank in dit vaatje! Ik begrijp jouw uitleg, oaken en rijpen moet je scheiden, nu helemaal en zal de drank er niet te lang inhouden! Proeven is zeker een mooie test en…smaakt immers nu… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 4 maanden geleden
- @drankdier hoe laat moet een vaatje van 5 liter rijpen denk je? Ik lees op internet tijden tussen 3 weken en 3 maanden!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier alsum , gentiaan, kruidnagel, kaneel , engelwortel, lavendel, citroen Melisse , rozenblad en een bijvoet dat klopt .
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier het vaatje ligt nu op een kamer met een temperatuur van 13 gr en lichtvochtigheid van 77%
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier als percentage van boven de 50 ,% zakt in 3 mnd naar 35 % is er toch iets mis in hoe een vat is opges
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier is het %age dan te sturen door de relatieve luchtvochtigheid? En hoe stuur je dit dan?
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier dus het kan ook nog stijgen! Ik wist niet dat het alc %age invloed had op de smaak!! Duurt 40% dan langer alvorens gewenst resultaat bereikt wordt? Ik heb weinig ervaring met stoken, ben nog onderzoekend in deze stookwereld… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier is tegen 41%, had ik het hoger moeten doen? Nu kan ik tussendoor al proeven!!!
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier de rum komt na 3 weken al lekker op smaak!!! Vandaag ook 5 liter op n vaatje gelegd!
15CC2493-50D8-42F1-A8FE-25B2AB24F8D7.jpeg -
Odevie antwoordde op het onderwerp "Graag hulp, Laagje olie op Limoncello" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier te lang laten macereren in de alcohol?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "mais mouten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier in dat topic ” mountain dew” wat Rumo ook aanhaalde Beschrijf ik de simpelste manier om mais te mouten. T is een vrij harde korrel dus het kan inderdaad soms wat langer duren en ook het vooraf weken is… Meer lezen»
-
maart229 antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier Duidelijk, ik blijf gewoon geduld hebben. gelukkig kan ik ook niks anders aangezien ik nu op zee zit haha. ga hem 3 keer stoken. ik ben benieuwd wat het resultaat word. wil van deze alcohol uiteindelijk limoncello maken.
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "mais mouten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 Uiteraard. Echter @Drankdier wil een bourbon maken. Ik geef enkel aan dat je hiervoor niet perse de mais hoeft te mouten om aan diastatisch vermogen te komen. Je kunt hiervoor gerstemout gebruiken, waardoor je het overige deel ‘gewoon’ maiskorrels… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "mais mouten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier, kijk eens in het Mountain drew topic dat bestaat ook voor het grootste deel uit mais https://stookforum.nl/forums/recept/mountain-dew/#post-97721 Maar dan moet je nog wel opzoek naar goede hele mais korrels. Vraag mij wel af of de meeste bourbons niet uit… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@drankdier je bedoelt 5 kg suiker oplossen in 10 liter warm/heet water en dan aanlengen tot 25 liter?
- Meer laden