Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

DrankDier

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van DrankDier

@drankdier

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @drankdier Dan heb ik nog even als het 3 weken kan duren! Als ik na uitgisten niet gelijk toekom aan stoken, is het dan nadelig als het vat nog 1 tot 2 weken staat, bijvoorbeeld zonder dat er zuurstof bij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @drankdier Brother Label Printer en Powerpoint. Het zijn standaard lettertypes dus zo te maken.   Die wat ik gekocht heb met geschikt voor zwart en rood is niet de moeite waard, het rode printen werkt voor geen meter (kwaliteit holt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum stoken" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier boven de 95 gr op brug stoken is een absolute stookfout! Je verbrand al jou smaakstoffen.   Bij 95 op brug zit kooknat al rond kookpunt van 100 gr. Het punt van stoppen van eerste overhaal hangt af van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum stoken" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier waarom tot 10% doorstoken  .  Dat is 90 % water en vervuiling en de 10 % die je meet is niet alleen ethyl maar ook andere restanten.  Als een ketel goed werkt heb je al 88 a 90 %…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum stoken" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier nee het is niet voor alles de manier om terug te verdunnen met bakset.  Je kunt ook gigantisch veelvervuili g inbrengen en je drank omzeep helpen . En je kunt prima meerdere keren destilleren met weinig smaak verlies  ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum stoken" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier er wordt zelfs wel tot 20% van de hoeveelheid bijgevuld met de restanten uit de ketel  . De burned ale / bakset / dunder. . Dit bevat nog o.a. bacteriën en azijnzuur , propaancarbonzuur , boterzuur , verzadigde vetzuren…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Rum stoken" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier  okay nu snap ik het ,je gebruikt een deel van de ketelinhoud .Een beetje het zelfde  ik zou wat ruim/heter stoken zodat je ongeveer een derde over stookt dat zal dicht tegen de 40 % zitten door dat je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Rum stoken" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier 
    als ik het goed begrijp bij optie 2 doe je wat je af gestookt hebt weer terug in de ketel … dat schiet toch niet op

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "Rum stoken" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier Zelf gebruik ik een deel (een liter of vijf) van wat overblijft in de ketel bij de striprun om de melasse te verdunnen bij de volgende aanmaak van een stookwijn, dus voor het toevoegen van de gist.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een Pdf over kwaliteit van de thuiswerkers" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier uv licht werkt alleen als er geen glas tussen zit  . Dus rechtstreeks aan de drank .  Maar werkt heel langzaam duurt weken  voor een kleine hoeveelheid is afgebroken.  Sulfree of verdunde waterstof peroxide kun je gebruiken om cyanides…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een Pdf over kwaliteit van de thuiswerkers" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier amandel is een noot geen pit.   Ik heb een paar verschillende recepten. Amaretto en “disarrono. ” Echte Amaretto bestaat uitsluitend uit amandel noten bittere bruine en de zoete witte amandelen, rietsuiker en iets citrus ( deze maak ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Janman

    Janman antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier Beste, waar doe ik al de botanicals in om deze gin te maken, in een doek of potje met gaatjes of hoe doen jullie dat? ()Ik zou mijn kruiden ook willen crushen in vijzel! en daarna in de kolom…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een Pdf over kwaliteit van de thuiswerkers" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier er zijn indrdaad veel verontreinigingen mogelijk  . Valt nog mee wat volgens de tabel in nederlandse samples was gevonden   ,  mangaan , azijnzuur en koper .  En dat zijn ook nog eenvoudig voorkombare problemen  . Het waren ook maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mecenaatgin botanicals" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier zowiezo zijn er een aantal dagen van oxideren nodig voordat alle smaken naar voren komen  . En tijd van rijpen  . 24 uur os niet lang genoeg voor een drank om op smaak te komen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mecenaatgin botanicals" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier klopt . Als je etherische oliën e.d. over wil laten komen zal de temperatuur hoger moeten zitten op de brug dan de 80 graden.   Destileren is beheer van damp / vluchtigheids temperaturen.  Alcohol damp is 78,3 graden .  Ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mecenaatgin botanicals" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier een brug temperatuur bij het destileren van puur alcohol moet zo dicht mogelijk bij de 78,3 geaden blijven . Maar bij die temperatuur komen weonig andere stoffen mee. . Veel olien zijn zwaardere en hebben een hogere temperatuur nodig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mecenaatgin botanicals" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier te weinig smaak kan ook komen uit verkeerde receptuur of gebruik van producten uit een kruidenwinkel of supermarkt wat al lang verpakt is maar nog niet overdatum of gewoon een te voordelig product. Voor gin b.v. zijn jeneverbes ,sleedoorn…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mecenaatgin botanicals" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier met een lang maseraat krijg je de ” muffe ” smaak. Met kort hoog zal ” afhankelijk van kruiden ” citrus en anijs achtige kruiden overhand krijgen.  Wanneer je een traditionele smaak gin wil zijn sleedoor , jeneverbes ,Anijszaad…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mecenaatgin botanicals" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @drankdier aroma onttrekken kun je op alcohol , op warmte , op water , op damp , persen , percoleren  , met zuren of combinaties .  Oplosbaarheid van stoffen zijn voor verschillende producten anders . Een gin hoort van oudsher…   Meer lezen»

  • Profielfoto van slukske

    slukske antwoordde op het onderwerp "Is het nodig?" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @drankdier bedankt voor de respons, ik ga aan de slag. 
     
     

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 16 uur geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 3 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens